۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۸
کد خبر: ۱۱۷۸۲
بنیاد دموکراسی در ایران به طور منظم گزارش‌هایی را پیرامون شرایط حقوق بشر در ایران تهیه می‌کند و در اختیار رسانه‌های بین‌المللی، دیگر گروه‌های حقوق بشری و سیاست‌مداران قرار می‌دهد. این گزارش‌ها عموما مورد استفاده صدای آمریکا و بی‌بی‌سی انگلیسی و فارسی قرار می‌گیرد.

بنیاد دموکراسی در ایران (FDI) یک گروه از مشاوران است که در پروژه کنث تیمرمن فعال بوده و یکی از فعالان پشتیبانی از طرفداران دوآتشه اسرائیل و از سازمان‌های نومحافظه‌کار در آمریکا است که شامل موسسه یهودی امور امنیت ملی و کمیته خطرات جاری (Committee on the Present Danger) می‌باشد. بنیاد دموکراسی در ایران در سال ۱۹۹۵ با پشتیبانی موسسه وقف ملی برای دموکراسی (NED) بنا نهاده شد. این بنیاد مدعی ارتقای دموکراسی و استانداردهای شناخته‌شده بین‌المللی حقوق بشر در ایران است.

فعالیت های ضد ایران

فعالیت های ضد ایران

کنت تیمرمن Kenneth Timmerman هم‌اکنون روزنامه‌نگار و نویسنده‌ سیاسی است. او نامزد انتخابات کنگره آمریکا از ایالت مریلند در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۸ بود که در هر دو دوره شکست را پذیرا شد. تیمرمن هم‌چنین یکی از مؤسسین و مدیر اجرایی بنیاد دموکراسی در ایران می‌باشد که رسماً خواستار تغییر نظام در ایران است.

کنث تیمرمن در سرمقاله‌ای که تنها چند روز پیش از اعلام نتایج انتخابات سال ۸۸ ایران چاپ شد، نوشت: "زمزمه‌هایی از انقلاب سبز در ایران به گوش می‌رسد.”او در ادامه می‌نویسد: "بنیاد ملی دموکراسی طی دهه گذشته میلیون‌ها دلار پول خرج شکل‌گیری "انقلاب‌های رنگین”در نقاطی چون اوکراین و صربستان کرده است و به کارمندان سیاسی ارتباطات مدرن و تکنیک‌های سازمانی آموخته است. به نظر می‌رسد که بخشی از این پول به دست گروه‌های طرفدار موسوی رسیده است که خارج از ایران سازمان‌های غیردولتی تحت حمات مالی بنیاد ملی دموکراسی دارند.” "تیمرمن” علاقه ویژه‌ای به ایران دارد و مدیرعامل بنیاد دموکراسی در ایران است، یک سازمان ایرانی مخالف حکومت ایران در آمریکا که آن نیز تصادفاً سرمایه خود را از بنیاد ملی دموکراسی دریافت می‌کند.

بنا بر زندگینامه تیمرمن در وب سایت Intelligence Summit او در ژانویه ۱۹۹۳ توسط تام لانتوس نماینده کنگره از کالیفرنیا، ماموریت یافت تا هدایت و سرپرستی تیم تحقیقاتی کوچکی را در کمیته فرعی امور خارجی کنگره در امنیت بین‌المللی، سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشر، برای کاوش و تحقیق مسائل موشکی وتکثیر سلاح‌های اتمی (این کشورها) بر عهده گیرد.

او مبدع واژه "رژیم‌های سرکش و یاغی” است که به ایران، عراق، سوریه، لیبی و کره‌شمالی اشاره می‌کند.

بنیاد دموکراسی در ایران به عنوان یکی از بازیگران کلیدی طرح دادخواست علیه ایران توسط خانواده‌های قربانیان واقعه ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۱۱ بود که به شکل غیرموجهی ایران و طالبان را در آسیب‌های وارده به خود مقصر می‌دانستند. گرت پورتر در این باره توضیح می‌دهد که: "تنها اثر واقعی این پرونده، افزایش افسانه‌های سیاسی راست‌گرا درباره ایران بود. یکی از قرابت‌های چنین پرونده‌هایی این است که شواهد قابل ارائه به دادگاه نمی‌باشند و به شدت فتنه‌انگیز هستند. بنابراین به راحتی نمی‌‌توان با آن‌ها مخالفت کرد.”

 گرت پورتر نقش کلیدی تیمرمن در این اقدامات را متذکر می‌شود: «نقش مرکزی در بافتن داستان‌های دخالت ایران در حملات ۱۱ سپتامبر برای پرونده دادگاه در دست یک نویسنده راست‌گرا و فعال ضد ایران به نام کنت آر.تیمرمن است. طبق گفته وکلای پرونده، این تیمرمن بوده است که به دنبال وکلای چون تیموثی بی.فلمینگ رفته و او را نسبت به سه پناهنده‌ای که ادعا می‌کند نشانه درگیری ایران در حملات هستند، آگاه می‌کند. پورتر، تیمرمن را وابسته به حزب لیکود اسرائیل دانسته و او را حامی جنبش‌های ضد اسلامی معرفی می‌کند.»

بنا به آنچه که در وب‌سایت این موسسه آمده، اعضای کلیدی بنیاد دموکراسی در ایران عبارتند از نادر افشار رئیس اتاق مشاوران خاورمیانه که با سرویس فارسی صدای آمریکا و آژانس اطلاعات آمریکا کار می‌کرده است؛ و ویلیام ناجوی، گزینش‌گر پیشین موسسه جمهوری‌خواه بین‌المللی. بنیاد دموکراسی در ایران سه نفر را به عنوان اعضای موسس خود معرفی کرده است: جاشوا موراویچ، رهبر ایدئولوگ و نومحافظه‌کار و سابقا فعال در موسسه آمریکن انترپرایز؛ پیتر رادمن، شاگرد هنری کسینجر که قبل از مرگش در سال ۲۰۰۸ پشتیبان تلاش‌های پروژه قرن جدید آمریکا و یکی از اعضای مرکزی موسسه بروکینگز بود؛ و آخرین نفر، مهدی روحانی که

بنیاد دموکراسی در ایران دشمنی ویژه‌ای با شورای ملی ایرانیان آمریکا (NIAC) و رئیس این شورا تریتا پارسی دارد چرا که وی مخالف اجرای یکی از برنامه‌های تغییر رژیم آمریکا در ایران بود و حامی روابط دیپلماتیک با ایران است. انجمن ایرانیان آمریکا ادعا می‌کند تریتا پارسی رئیس خودخوانده NIAC، یک مدافع جمهوری اسلامی ایران و انسانی غیرقابل اعتماد است که لابی‌های غیررسمی را برای ایران آماده می‌کند. او دستورکار ایران را آماده کرده و علایق آنان در آمریکا را پیگیری می‌کند. در آخرین برآورد، ۹۶ درصد ایرانی‌های آمریکا گفته‌اند که تریتا یک لابی‌ساز برای ایران است.

این ادعا که تریتا پارسی نماینده ایران است موضوع دادخواست توهینی شد که توسط NIAC علیه یک نویسنده راست‌گرا به نام حسن داعی‌الاسلام اقامه شد. NIAC تلاش کرد تا شواهد لازم را علیه بنیاد دموکراسی در ایران و تیمرمن تهیه کند، اما موفق نشد.

دیگر فعالیت‌های بنیاد دموکراسی در ایران شامل تبلیغات حوادث ضد ایرانی، افزایش فعالیت‌های اپوزیسیون سازمان‌های ایرانی آمریکایی و گروه‌های فرار کرده از ایران، و تبلیغات اعمال مرتبط با حقوق بشر در ایران است. برای مثال، هنگامی که رئیس جمهور ایران محمود احمدی‌نژاد سال ۲۰۰۷ از دانشگاه کلمبیا در نیویورک دیدن کرد، بنیاد دموکراسی برای ایران، کمپین اعتراضی را با استفاده از شباهت‌های هیتلر و احمدی‌نژاد به راه انداخت که می‌گفت "او مشعل‌دار به راه‌ انداختن نسل‌کشی دیگری در جهان است”.

برخلاف بسیاری از گروه‌های طرف‌دار تغییر رژیم ایران، بنیاد دموکراسی در ایران به روشنی مخالف همکاری با گروه‌ مجاهدین خلق (MEK) است و آن را سازمانی تروریست می‌داند. وب‌سایت بنیاد دموکراسی در ایران در مطلبی در تاریخ می ۲۰۱۱ می‌نویسد: سازمان مجاهدین خلق دنباله‌روی کشتار آمریکایی‌ها در ایران بوده و اراده‌اش خدمت به حملات نیروهای صدام به کردها و شیعیان عراق است. در همان ماه، بنیاد دموکراسی در ایران صفحه ویژه‌ای را منتشر کرد که اسنادی را علیه این سازمان ارائه داده بود.

وب‌سایت بنیاد دموکراسی برای ایران، به عنوان اخبار روزانه حقوق بشر ایران، اخبار منطقه‌ای، و فعالیت‌های ضد دولتی یا بازیگران مدنی که به دنبال تغییر رژیم ایران هستند کار می‌کند.وب‌سایت بنیاد دموکراسی در ایران همچنین خلاصه وقایع یک سال ایران و گزارش تجارت ماهانه ایران را به قیمت ۱۱۰۰ دلار به فروش می‌رساند. استفان برین این گزارش ماهانه را به عنوان تنها منبع اطلاعات داخی درباره آنچه که ایران در تجارتش انجام می‌دهد معرفی کرده است. اگرچه این گزارشات توسط وب‌سایت بنیاد دموکراسی در ایران تهیه می‌شود اما امتیاز آن متعلق به پروژه داده‌های خاورمیانه تیمرمن است که از طریق این وب‌سایت منتشر می‌شود. این گزارشات از سال ۱۹۹۹ تا کنون به طور دائم منتشر شده‌اند و بیشتر پیرامون مسائل هسته‌ای ایران هستند.

معمولا مطالب خبری ارائه شده در سایت این بنیاد، همواره یک احساس دوگانه را (در مخاطب خود) القا و ایجاد می‌کند:

۱٫ این که یک جبهه پر طراوت و چالاک در اپوزیسیون ایرانی وجود دارد که دولت امریکا با آنها کار می‌کند.

۲٫ این که ایران همواره یک تهدید حتمی برای آمریکا و اسرائیل است. روال معمول این سایت، القاء اخبار ناصحیح و دروغ درباره ایران است. به یک خبر اختصاصی این سایت توجه کنید: "منابع جداگانه در امریکا و ایران اخیرا به بنیاد دموکراسی در ایران گفته‌اند که رژیم ایران برای آزمایش سلاح‌های اتمی خود قبل از سال جدید ایرانی در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۰۶ برنامه ریزی کرده است.”

در سال ۱۹۹۴ تیمرمن شروع به انتشار گزارشاتی به نام "ایران بریف” کرد که آرشیو آن را نیز در اختیار سایت بنیاد دموکراسی در ایران قرار داده است. تیمرمن همچنین خود را مدیر و کارگردان پروژه داده‌های خاورمیانه – که در خارج از دفتر او و در مریلند کار می‌کند -معرفی می‌نماید.

تیمرمن عضو "کمیته خطرات جاری” بوده و به عنوان عضو هیئت مشاوران "موسسه یهودی برای امور امنیت ملی” خدمت می‌کند.ویسن‌تال، که به خاطر ردیابی و شناسایی سران حزب نازی‌ مشهور است، می‌گوید: "من عمر خود را صرف ردیابی قاتلان دیروزی کرده‌ام و آقای تیمرمن کار ردیابی قاتلان امروزی را بر عهده دارد.”

سایت شخصی تیمرمن متذکر می‌شود که او "به خانواده‌های قربانیان ۱۱ سپتامبر کمک می‌کند تا دعاوی حقوقی را علیه دولت جمهوری اسلامی ایران، به علت مداخله مستقیم و مالی ایران در توطئه حمله القاعده به امریکا مطرح کنند و به نتیجه برسانند.”

 تعدادی از نظرات "بنیاد دموکراسی در ایران” برای مبارزه با جمهوری اسلامی:

- بنیاد دموکراسی در ایران معتقد است که تنها راه ممانعت جدی از جمهوری اسلامی ایران در پیگیری تحقیقات پنهان هسته‌ای، ضربه زدن به این رژیم و رهبران ارشد آن از طریق تحریم شریان‌های مالی – اقتصادی می‌باشد.

-جامعه جهانی با جلوگیری از دستیابی ایران به اقتصاد بین‌المللی، می‌تواند این رژیم را فلج کند؛ مانند جلوگیری از فروش نفت، خرید اسلحه و سرمایه ‌گذاری در شبکه تروریستی این رژیم در سر تاسر جهان.

- این [تحریم اقتصادی-نظامی] کاراترین و مهمترین تحریمی است که می‌توان بر جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.

- بنیاد دموکراسی در ایران معتقد است که اقدامات قوی طراحی شده برای انزوای هرچه بیشتر ایران، مردم این کشور را به مطالبه آزادی و تقابل با نیروهای انقلابی و شخص رئیس جمهور احمدی نژاد تشویق می‌کند.

 منابع مالی:

اطلاعات بسیار کمی درباره منابع مالی بنیاد دموکراسی در ایران وجود دارد. ۹۹۰ پرونده اخیر در وب‌سایت گایدستار به قیمت فقط ۱۰۰۰ دلار منتشر شده است. بنیاد دموکراسی در ایران کمک‌های فراوانی را از «موسسه وقف ملی برای دموکراسی (NED)» دریافت کرده که شامل مبلغ اولیه شروع به کار در سال ۱۹۹۵ به میزان ۵۰۰۰۰ دلار بود. بنا به توضیح موسسه وقف ملی برای دموکراسی در سال ۱۹۹۶ نیز مبلغ ۲۵ هزار دلار نیز به این بنیاد کمک شده است تا اسناد وضعیت حقوق بشر در ایران را بررسی و تهیه کند.

بنیاد دموکراسی در ایران به طور منظم گزارش‌هایی را پیرامون شرایط حقوق بشر در ایران تهیه کرده و در اختیار رسانه‌های بین‌المللی، دیگر گروه‌های حقوق بشری و سیاست‌مداران قرار می‌دهد. این گزارش‌ها عموما توسط صدای آمریکا و بی‌بی‌سی انگلیسی و فارسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مشرق


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر