روسیه نیز در سال ۲۰۱۴ به رغم تحریمها و بحران اقتصادی در این کشور، رکورد استخراج نفت خود را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق شکست. تولید نفت خام در این کشور در سال ۲۰۱۴ افزایشی ۷/ ۰ درصدی داشت. وزارت انرژی روسیه، روز جمعه (دوازدهم دی / دوم ژانویه) اعلام کرد که تولید نفت خام در این کشور در سال ۲۰۱۴ به ۱۰ میلیون بشکه در روز رسید (در نمودار زیر میزان تولید روسیه را در سالهای اخیر میبینید).
صادرات نفت عراق نیز اکنون
بسیار بیشتر از سابق شده است. به گفته یکی از مقامات وزارت نفت عراق،
صادرات نفت این کشور در ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی ۹/ ۲ میلیون بشکه در
روز بوده است. خبرگزاری سومریه نیوز روز جمعه (دوازدهم دی / دوم ژانویه)
گزارش داد که صادرات این میزان نفت، از دهه ۱۹۸۰ تاکنون در عراق بیسابقه
بوده است (در نمودار زیر میزان تولید عراق را در سالهای اخیر میبینید).
جالب اینجاست که نگاهی به میزان تولید نفت در عربستان، نشان میدهد این کشور در ماههای اخیر، میزان تولید خود را پایین آورده و به تقریباً ۹/۶ میلیون بشکه در روز رسانده است که شیب تولید نیز به سمت کاهش حرکت میکند (در نمودار زیر میزان تولید عربستان را در سالهای اخیر مشاهده مینمایید).
البته با توجه به وضعیت اقتصادی ایران و تحریمهای بانکی و نفتی، کاهش قیمت نفت میتواند تأثیرات و مشکلات متعددی برای اقتصاد ایران به وجود آورد؛ اما با انداختن کاهش قیمت نفت به گردن دیگران و تلاش نکردن برای جایگزینی درآمدهای نفتی، نه تنها کمکی به اقتصاد کشورمان نمیکند، بلکه باعث میشود قدرت تأثیرگذاری کشورهایی همچون عربستان را بدون جهت بالا میبریم و آنها را در موضع بالاتری قرار میدهیم! (در نمودار زیر میزان تولید ایران را در سالهای اخیر مشاهده مینمایید).