الیاس دوامی، مسئول کنترل پروژه سامانه تحلیل ارتباطات و ردیابی هوشمند خاطرنشان کرد: توسعه سریع فناوری اطلاعات و فراگیری آن در حوزههای مختلف، افزایش بسیار زیاد حجم و گوناگونی دادههای سازمانی را یه همراه داشتهاست.
وی افزود: گسترش فناوری اطلاعات از یک سو روشهای تازه و فرصتهای زیادی را برای سودجویان و مجرمین فراهم کرد و از سوی دیگر روشهای سنتی نظارت، تحلیل و بررسی را ناکارآمد کرده است از همین رو بهرهگیری از تکنیکهای نوین مبتنی بر فناوریاطلاعات بیش از یک دهه است که که در جهان فراگیر شده است.
دوامی به عدم استفاده ایران از این تکنیکها به دلیل تحریمها و مشکلات امنیتی اشاره کرد و یادآور شد: گروه "مهیمن" در جهت رفع نیاز کشور در حوزه امنیت و با رصد دقیق سامانههای خارجی در حوزه تحلیل اطلاعات موفق به طراحی سامانه "تحلیل ارتباطات و ردیابی هوشمند" موسوم به "ستاره" شده است.
مسئول کنترل پروژه سامانه تحلیل ارتباطات و ردیابی هوشمند (ستاره) در تشریح عملکرد این سامانه، تاکید کرد: سامانه "ستاره" راهکاری برای تحلیل دادهها در سازمانها است که تمام مراحل تحلیل از تبدیل و یکپارچه سازی تا استخراج اطلاعات ارزشمند به بهکارگیری تکنیکها دادهکاوی انجام میدهد.
وی با اشاره به کاربردهای این سیستم اظهار داشت: سامانه "ستاره" برای طراحی گزارشات تحلیلی برای تحلیلگران سایبری بسیار مفید بوده و به کشف جرایم سایبری کمک شایانی میکند.
دوامی از دیگر کاربردهای این سامانه را برای اماکنی نظیر بانکها مفید دانست و تاکید کرد: سامانه تحلیل ارتباطات و ردیابی هوشمند برای سازمانهایی که دادههای زیادی داشته و احتمال جرایم و ارتباطات مخفی در آن محتمل بوده، بسیار کاربردی است.
وی در خصوص تجاری سازی این سامانه یادآور شد: سامانه ستاره پس از گذشت یک سال از فعالیت آن توانسته است در اماکنی نظیر مخابرات، بانکها، بخش قاچاق کالا و کشف جرایم اطلاعات سازمانها کاربردی و تجاری سازی شود.