به گزارش پایداری ملی، معاون فناوري اطلاعات سازمان پدافند غيرعامل كشور در همايش علمي "پدافند غير عامل در صنعت سد و نيروگاه آبي"، اظهار داشت: در هر شرايطي بايد بنيه دفاعي کشور در بهترين وضعيت باشد.
وي ادامه داد: در تعريف فضاي سايبري ابتدا فضاي اينترنت به ذهن انسان ميرسد، اما هر فضايي که عمليات توليد، پردازش و ... در آن صورت گيرد فضاي سايبر ناميده ميشود، مثل سال گذشته که تهديدات سايبري بدون وجود دسترسي به اينترنت صورت گرفت.
معاون فناوري اطلاعات سازمان پدافند غيرعامل كشور در رابطه با آسيبپذيري سايبري اظهار داشت: منظور از آسيبپذيري سايبري، آسيب پذيري موجود در سرمايه ملي سايبري است که قابليت بهرهبرداري يا فعال شدن توسط يک تهديد سايبري را داشته باشد.
وی منشا آسيبپذيري سايبري در سرمايههاي ملي را اينگونه بيان کرد: ضعف موجود در فناوريهاي مورد استفاده در سرمايه ملي سايبري مورد نظر، ضعف پيادهسازي سرمايه ملي سايبري مورد نظر و ضعف تنظيمات و بهرهبرداري از سرمايه ملي سايبري مورد نظر از منشاهاي آسيبپذيري سايبري است که در چند وقت اخير مثل کرم اينترنتي استاکس نت با هدف تخريب صنايع ايران، وارد کشور شد.
وي در تعريف تهديد سايبري گفت: هر رويداد يا واقعه با قابليت وارد کردن ضربه به ماموريتها، وظايف، تصاوير يا اشتهار دستگاه متولي، سرمايه ملي سايبري يا پرسنل دستگاه متولي به واسطه يک سامانه اطلاعاتي است.
وی افزود: کرمهاي اينترنتي توسط جاسوسان، تروريستها، مجرمان سازمانيافته و مزدوران تحت حمايت دولتها با هدف دستيابي به اطلاعات خاص يک کشور و براندازي نظام آنها تهيه ميشوند.
معاون فناوري اطلاعات سازمان پدافند غيرعامل كشور در ادامه تصريح کرد: تهاجم سايبري با هدف نقض سياست امنيتي يک سرمايه سايبري و ايجاد خرابي و اخلال در اطلاعات سرمايه سايبري مذکور انجام گيرد.
وی جنگ سايبري را نوعي تهاجم که توسط ارتش سايبري کشورها(نيروي نظامي رسمي کشور متخاصم) انجام ميگيرد دانست و گفت: جنگ سايبري، شديدترين پيامدها را به همراه داشته که با حمايت يک دولت و با هدف از بين بردن حيات يک کشور صورت ميگيرد.
وي ادامه داد: اکنون بدافزارهاي پيچيدهاي توليد شده که يک بد افزار، به چند بد افزار تبديل ميشود که اين سلاح سايبريِ در برگيرنده چند بد افزار به جنگ سايبري ميانجامد و در نتيجه موجب تخريب در عملکرد سرمايه سايبري، اختلال در امور کشور، تخريب روابط سياسي و آغاز جنگ فيزيکي همزمان با جنگ سايبري مثل جنگ روس و گرجستان ميشود که مشکل بزرگ آن هم اين است که امکان انتساب در جنگ سايبري وجود ندارد.
معاون فناوري اطلاعات سازمان پدافند غيرعامل كشور با اشاره به ا ينکه وجود دو نوع سلاح سايبري که يکي از راه دور توسط انسان هدايت ميشود و ديگري که در شبکهها رها ميشود، اظهار داشت: تا سال 2004 سلاحهاي پايه ساخته شده بود، ولي از سال 2004 به بعد ساخت سلاحهاي جنگي رشد يافته و اکنون در سختترين مرحله توليد سلاحهاي سايبري هستيم.
وی افزود: هزينه بالاي جنگندهها و جنگ افزارها، کشورها را به سمت توليد سلاح سايبري برده که با کمترين هزينه بيشترين خسارت را وارد ميکند.
وي در پايان، زمين، دريا، هوا و فضا را از عرصههاي جنگ دانست و خاطرنشان کرد: پنجمين عرصه جنگ، فضاي سايبري است که کارکردهاي اصلي پدافند غير عامل در حوزه سايبري، ايمنسازي و کاهش آسيبپذيري زير ساختهاي سايبري، افزايش بازدارندگي، تداوم فعاليتهاي ضروري سايبري کشور، ارتقا پايداري ملي زيرساختهاي کشور، توليد داخلي و بوميسازي نرم افزارهاي اساسي و تسهيل مديريت بحران در زيرساختهاي کشور در حوزه سايبري براي مقابله با جنگ سايبري است.