بر اساس قطعنامه مصوب، شورای امنیت سازمان ملل متحد از همه کشورها خواست سفر شهروندان خود به خارج برای جنگ در کنار گروههای تروریستی، عضوگیری برای چنین گروههایی یا دادن پول به دیگران برای چنین کاری را جرم تلقی کنند.
پیشنویس این قطعنامه توسط آمریکا به شورای امنیت ارائه شد. آمریکا تلاش میکند تا ائتلافی بینالمللی برای حمله به داعش در عراق و سوریه شکل دهد.
این قطعنامه به طور مشخص به شبهنظامیان داعش اشاره نمیکند و به طور کلی درباره گروههای تروریستی تصویب شده است. در این قطعنامه همچنین اقدام نظامی علیه تروریستها تصویب نشده است.
بان کی مون در این جلسه بر اهمیت اقدامات راهبردی علیه تروریسم تأکید کرد و اقدام بینالمللی و متحد علیه افراطگرایی را ضروری دانست.
دبیرکل سازمان ملل گفت: من از قطعنامه جدید شورای امنیت که اکنون تصویب شد، حمایت میکنم و بر تلاش برای مبارزه با تروریسم بر اساس قوانین بینالمللی تاکید دارم.
اوباما نیز گفت: تروریستها در خاورمیانه و سایر مناطق به تنشها دامن میزنند.
رییسجمهوری آمریکا خواهان یکپارچگی کشورهای مختلف برای مقابله با داعش شد و گفت: کشورها باید متحد شوند تا جلوی عبور و مرور تروریست ها از مرزها و تهدیدهای آنها برای دست زدن به خشونت های غیرقابل وصف را بگیرند. داعش نوعی از شرارت است که نمی توان با برهان آوردن یا مذاکره آن را قانع کرد.
وی تصریح کرد، تصویب قطعنامه کافی نیست و امضای آن روی کاغذ برای جهان امنیت به وجود نمیآورد. جهان باید علیه تروریسم اقدام کند و این اقدام باید در سالهای آتی نیز ادامه یابد.
باراک اوباما گفت که آمریکا در قضیه قتل گروگان فرانسوی به دست تروریستها در کنار فرانسه است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد اجرای قوانین ملی قاطع را برای جلوگیری از سرازیر شدن جنگجویان افراطی خارجی به درگیریها در سراسر جهان خواستار شده است.
گودلاک جانان، رییسجمهوری نیجریه و فرانسوا اولاند، رییسجمهوری فرانسه نیز در این جلسه سخنرانی کردند.
رییسجمهوری فرانسه در این نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: کشتن شهروند فرانسوی در الجزایر ما را از مقابله با تروریسم منصرف نمیکند.
اولاند افزود: داعش شکلی دیگر از اشکال جنون تروریستی است.