به گزارش روابط سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، در سالهای قبل ، پس از بررسي هاي اوليه و تخصصی، ضرورت تهيه و تدوين نقشهي رقومي موقعيت قنوات شهر تهران در سازمان مطرح و به عنوان يكي از پروژه هاي اصلي معاونت پیشگیری و کاهش خطر پذیری انجام و منجر به شناسایی 50 هزار میله قنات در شهر تهران شد.
بنابراین گزارش، روش اساسي در تهيهي نقشهي موقعيت قنوات شهر تهران بر محور استفاده از عكسهاي هوايي با مقياس 1:10000 سال 1335 تهران كه با استفاده از نقشه هاي 1:2000 شهري سال 1374 زمين مرجع شده اند، استوار است و حاصل كار نيز به صورت فايلهاي رقومي در محيط GIS تهيه و ارائه شده است.
نقشه های یاد شده به عنوان دقيق ترين نقشه موجود، مبناي اوليه در اطلاعرساني به مالكان و ساكنان کنونی و آتي ساختمانها، مستحدثات و زمينهايي است كه در محدوده عبور قنات قرار دارند.
تعيين بررسيهاي محلي شناسايي و تدقيق مشخصات قنات عبوري و پايدارسازي آن، مطالعات و عمليات پايدارسازي و رفع خطر قنوات موجود، تعيين ارتباط احتمالي حادثه با قنات، اتخاذ تدابير ايمني لازم توسط سازمانهاي مسئول شريانهاي حياتي و مطالعات زمين شناسي مهندسي و ژئوتكنيكي پروژههاي عمراني شهر تهران بخش دیگری از اهداف تدوین ضوابط یاد شده است.