به گزارش پایداری ملی به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر رضا کلهر در این نشست ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایامالله دهه فجر با تبیین محورهای همکاری و تعامل سازمان پدافند غیرعامل با دانشگاههای کشور به ویژه استان یزد گفت: متناسب با ظرفیتهای دانشگاهها میتوانیم تفاهمنامه همکاری در این زمینه منعقد کنیم.
معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: پدافند به معنی واقعی کلمه یک امر حاکمیتی است و به هیچ وجه صحیح نیست اگر به پدافند غیرعامل با رویکرد حزبی و جناحی و اصطلاحا سیاسی توجه داشته باشیم. پدافند غیرعامل امروزه در کشورها هم تضمین کننده امنیت ملی و هم تقویت کننده منافع ملی است.
وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل امروزه در دنیا به یک دانش، علم و مهارت تبدیل شده است افزود: این مهم یک تخصص و تجربه انباشتی است که کشورهای موفق در این حوزه آن را به اشتراک نمی گذارند به این دلیل که برای کشورهایی که دارای این علم می شوند اقتدار ایجاد می کند.
دکتر کلهر تاکید کرد: ما جز نگاه حاکمیتی به پدافند غیرعامل نباید داشته باشیم آنچه که دریک دهه گذشته ما رصد کردیم این بوده که روش اعمال تهدید از سوی دشمن بر زیرساخت های ما کاملا علمی شده است و اخیرا درصدی از حملات دشمن به زیرساختها از منظر سایبری و مبتنی بر هوش مصنوعی بوده که با سرعت فزایندهای در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه ما نمیتوانیم با روش های سنتی جلوی تهدیدهای دشمن بایستیم گفت: پدافند هم باید مبتنی بر فناوری باشد تا بتوانیم مقابل این تهدیدات بایستیم و جای این کار در دانشگاههاست و دانشگاهها باید با رویکرد دانشی پاسخ عالمانه بدهد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: طرح جامع مطالعات پدافند غیرعامل استان انجام شده و تصمیم داریم یک دانشگاه از استان به عنوان دانشگاه معین به در حوزه محور همکاری قرار دهیم اما همه دانشگاههای استان باید پایه کار باشند.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد اهمیت پدافند غیرعامل که فرمودهاند: در مقابل شیوههای پیچیده دشمنان، پدافند غیرعامل باید کاملا هوشیار و جدی باشد و به صورت علمی، دقیق، به روز و همه جانبه عمل و با هرگونه نفوذ مقابله کند، افزود: از جمله سیاستهای کلی نظام در حوزه پدافند غیرعامل فرهنگ سازی و آموزش عمومی در زمینه به کارگیری اصول و ضوابط پدافند غیرعامل در بخش دولتی و غیردولتی و پیش بینی مواد درسی در سطوح مختلف آموزشی و توسعه تحقیقات در زمینه پدافند غیرعامل است.
معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما در سه محور آموزش، پژوهش و فناوری می توانیم با دانشگاههای استان همکاری داشته باشیم گفت: ۱۶ دوره کارشناسی ارشد در وزارت علوم و یک کارشناسی ارشد در وزارت بهداشت مصوب شده و بنا به تمایل هر کدام از دانشگاههای استان پیگیری شده و مجوز اجرای آن در دانشگاهها به کار گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: دو واحد عمومی اختیاری پدافند ویژه دانشجویان رشته گرایشهای مختلف در تمام مقاطع تحصیلی پیش بینی شده که در برخی دانشگاهها به زودی اجرایی خواهد شد.
دکتر کلهر خاطرنشان کرد: امروز اهمیت پدافند غیرعامل بر هیچکس پوشیده نیست. در این راستا سازمان با برگزاری دورههای تربیت مربی در حوزه پدافند غیرعامل افراد بسیاری را در سطح کشور آموزش داده و یک دوره تربیت مربی در استان یزد نیز برگزار شده و کارت مربیگری هم برای آنها صادر شده است.
معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه در دانشگاهها باید یک ساختار پاسخگو به وجود آوریم گفت: در حوزه پژوهش نیز مشارکت در برگزاری کارگاهها، مسابقات در حوزه پدافند غیر عامل، مشارکت در دورههای پسادکتری، مشارکت در گردآوری، تالیف و ترجمه کتب، مشارکت در راهاندازی نشریات دانشجویی و علمی، مشارکت در برگزاری همایشها و نشستهای علمی مشترک، مشارکت و همکاری در ششمین جشنواره سلمان فارسی، راهاندازی آزمایشگاههای تحقیقاتی و مرجع در استان جهت انجام پروژههای تحقیقاتی حوزه پدافند غیر عامل، تعیین درصدی از عناوین پایاننامهها و رسالههای دانشجویی در راستای نیازمندیهای حوزه پدافند غیر عامل، انجام پروژههای پژوهشی مستخرج از طرح جامع استان نیز برنامهریزی شده است.
وی در ادامه سخنان خود به راهاندازی دانشکده حفاظت از زیرساخت در پنج نقطه از کشور اشاره کرد و گفت: اولین دانشکده حفاظت از زیرساخت در دانشگاه گیلان راه اندازی شده و به زودی افتتاح خواهد شد و تصمیم داریم در مرکز کشور نیز این دانشکده را در دانشگاه یزد دانشگاه مادر استان ایجاد و راهاندازی کنیم. وزارت علوم از دانشگاههایی که دانشکده سی آی پی یا حفاظت از زیرساخت راهاندازی کنند حمایت خواهد کرد.
دکتر کلهر همچنین افزود: بیش از ۲۰۰ برنامه کاربردی و طرح مطالعاتی از طرح جامع استان یزد مستخرج شده که باید متناسب با حوزه کاری آن یک یا دو دانشگاه وارد کار شوند.
وی یادآور شد: با همکاری سازمان پدافند غیر عامل و وزارت علوم طرحی در دوره پسادکترا ویژه دانشجویان پسر برنامهریزی شده که طرح موضوع، حمایت و صدور کارت پایان خدمت از سوی سازمان پدافند غیر عامل و مدرک پسادکترا توسط وزارت علوم صادر خواهد شد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه استان یزد همواره در برترینها و بهترینهای کشور پرچم دار بوده از برگزاری ششمین جشنواره پدافند غیرعامل که مرداد ماه سال آینده برگزار خواهد شد خبر داد و تاکید کرد: دانشگاهیان دانشگاه یزد در این جشنواره مشارکت فعال داشت باشند تا از حمایتهای مادی و معنوی آن بهرهمند شوند.
دکتر عباس کلانتری نیز در این نشست ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر و اعیاد شعبانیه گفت: استان یزد پنجمین استان صنعتی کشور است و ظرفیتهای خوبی در حوزه علمی، پژوهشی، صنعتی و غیره در استان وجود دارد که میتوانیم با سازمان پدافند غیر عامل کشور تعامل و همکاری خوبی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه یزد تصریح کرد: تمام زیرنظامهای آموزشی در استان وجود دارد و کیفیت دانشگاهها در سطح خوبی است. استان یزد در کنکور بیش از ۳۰ سال در کشور رتبه اول داشته و به واسطه این امر نخبگان زیادی در استان پرورش مییابند که بخش زیادی از آنان در دانشگاههای برتر کشور پذیرش میشوند.
وی با بیان اینکه در استان طرحهای پژوهشی و پروژههای تحقیقاتی بسیاری با همکاری دانشگاه و سازمانهای مختلف اجرایی شده است گفت: در حوزه پدافند غیر عامل نیز ظرفیت خوبی برای تاسیس رشتهها و انجام کارهای پژوهشی وجود دارد و دانشگاههای ما در تمام زمینه های پدافندی و سایبری آماده همکاری هستند.
دکتر کلانتری همچنین برای راهاندازی دانشکده حفاظت از زیرساختها در دانشگاه یزد اعلام آمادگی کرد و گفت: ما در حوزه سایبر و پرتو دستگاههای خوبی داریم و دانشگاه یزد میتواند قطب پدافند پرتوی در کشور باشد.
دکتر احمد گنجی هم در این نشست با اشاره به اهمیت موضوع زیرساختهای کشور گفت: مباحث همچون انرژی، آب و ارتباطات و حمل و نقل از مباحث زیرساختی مهم کشور است و در کنار آن چالشهای عظیم در بحث سایبری و حملات فیزیکی دشمن و بحرانهای طبیعی وجود دارد که بر سرمایهها و داراییهای ما آسیب میزند و در اینجا بحث حفاظت از زیرساختها با وجود نیروهای متخصص و همچنین بحث همگرایی در علوم و ایجاد رشتههای مرتبط با بحث پدافند غیرعامل معنا و ارزش مییابد.
مدیر کل پدافند غیرعامل استان یزد افزود: در راستای تقویت مقوله پدافند غیرعامل در استان با توجه به شرایط منطقه و کشور و حساسیت و تهدیدهایی که در برابر ایران وجود دارد لازم است که ما در بحث حفاظت از زیرساختها هم در سطح کشور و استان مدیریت کنیم.
وی یادآور شد: اگر ما به درستی نتوانیم از زیرساختها حفاظت و حراست کنیم ممکن است تهدیدهای دشمن عملی شود و مهمترین وظیفه ما مسئولان برای پیشگیری از وقوع اتفاقات این است که به طور جدی پای کار باشیم و با دانش و علم روز و استفاده از مدرنترین مباحث علمی در این عرصه، ادامه خدمت در همه موقعیتها به ویژه در زمان اضطرار را داشته باشیم.
دکتر گنجی تصریح کرد: امیدوارم با استفاده از دانش روز و آموزش و پژوهش و همچنین راهاندازی دانشکده حفاظت از زیرساختها با توجه به ظرفیتی که در استان وجود دارد این بستر فراهم شود تا برای ادامه کار در عرصه پدافند غیرعامل و ایمن سازی و کاهش آسیب پذیری و خدمت بهتر و شایسته تر به مردم داشته باشیم.