۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
کد خبر: ۷۶۱۵۱
رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی مطرح کرد
رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی بر مزیت استفاده از سیستم‌های هوشمند برای شناسایی تهدید‌ها و مقابله پیش‌دستانه در حوزه پدافند غیرعامل تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی، نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن در پدافند غیرعامل و افتتاحیه دبیرخانه هوش مصنوعی در سازمان پدافند غیر عامل از سوی سازمان پدافند غیرعامل با همکاری دانشگاه عالی دفاع ملی در محل این دانشگاه با حضور سردار دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، حجت الاسلام و المسلمین دکترسید سعیدرضا عاملی؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، سردار اسماعیل احمدی مقدم، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی و جمعی از اساتید دانشگاه، نخبگان و صاحب نظران در حوزه هوش مصنوعی برگزار شد.

محمد سعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی در این همایش به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های هوش مصنوعی در ایران پرداخت و اظهار داشت: در دوران تحولات فناوری و پیچ تاریخی‌ای که در آن قرار داریم، مهم‌ترین پرسش این است که راهبرد ما در این عرصه چیست، چرا که با توجه به سرعت پیشرفت جهانی در حوزه هوش مصنوعی، لازم است تصمیم‌گیری‌های اساسی در مورد راهبرد‌های ملی اتخاذ شود.

وی ادامه داد: اهمیت هوش مصنوعی در تحول جهانی هوش مصنوعی به‌سرعت در همه جنبه‌های زندگی انسان نفوذ کرده است. برندگان اخیر نوبل فیزیک و شیمی نیز در حوزه‌هایی مرتبط با این فناوری فعالیت داشته‌اند، که نشان‌دهنده اهمیت روزافزون این حوزه است. کشور‌های پیشرفته مانند آمریکا و چین به‌طور جدی بر توسعه زیرساخت‌ها و تراشه‌های هوش مصنوعی تمرکز کرده‌اند و ما نیز باید جایگاه خود را در این قطب‌بندی جهانی مشخص کنیم.

سرافراز تصریح کرد: نقش زیرساخت‌ها و تجاری‌سازی باید مشخص شود که آیا تمرکز ما بر کاربرد‌های تجاری است یا حکمرانی و ایجاد چارچوب‌های فرهنگی و اخلاقی. توسعه زیرساخت‌های پردازشی و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های پایه‌ای، مانند تراشه‌سازی، می‌تواند از مهم‌ترین اولویت‌ها باشد. همچنین، جلوگیری از اتکای صرف به ابزار‌های خارجی و تقویت فناوری‌های بومی ضروری است.

به گفته رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی یکی از مهم‌ترین چالش‌های مرتبط با هوش مصنوعی، امنیت سایبری است. این حوزه با کلان‌داده‌ها و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها ارتباط مستقیم دارد. استفاده از سیستم‌های هوشمند می‌تواند به شناسایی تهدید‌ها و مقابله پیش‌دستانه کمک کند. در این مسیر، نیاز به تجمیع و پاک‌سازی داده‌ها و توسعه ابزار‌های پیشرفته وجود دارد.

وی در ادامه به موانع فرهنگی و سازمانی در زمینه توسعه هوش مصنوعی در کشور اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات اساسی کشور، نبود رویکرد هماهنگ و تصمیم‌گیری شفاف در حوزه هوش مصنوعی است.

سرافراز خاطرنشان کرد: برای دستیابی به جایگاه مناسب جهانی در عرصه هوش مصنوعی، باید سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اساسی و تحقیقاتی انجام شود، همچنین باید توسعه فناوری‌های بومی با آرامش دنبال شود. همچنین داده‌ها و منابع داخلی در اختیار پژوهشگران و بخش خصوصی قرار گیرد گرفته و هوش مصنوعی به‌عنوان یک قدرت‌آفرین اقتصادی و امنیتی مورد توجه قرار گیرد.

وی متذکر شد: اگر اکنون تصمیمات درست و راهبردی در این حوزه اتخاذ نشود، ممکن است سال‌ها بعد با تبعات جدی این غفلت مواجه شویم. استفاده هوشمندانه از فرصت‌ها می‌تواند ایران را به یکی از بازیگران اصلی در عرصه هوش مصنوعی تبدیل کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر