۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸
کد خبر: ۷۶۱۵۰
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن در پدافند غیرعامل
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای مقابله با چالش‌های موجود، نیاز به گذار از روش‌های سنتی به مدل‌های دفاعی هوشمند و پیشرفته وجود دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی، نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن در پدافند غیرعامل و افتتاحیه دبیرخانه هوش مصنوعی در سازمان پدافند غیر عامل از سوی سازمان پدافند غیرعامل با همکاری دانشگاه عالی دفاع ملی در محل این دانشگاه با حضور سردار دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، حجت الاسلام و المسلمین دکترسید سعیدرضا عاملی؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، سردار اسماعیل احمدی مقدم، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، محمد سعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی و جمعی از اساتید دانشگاه، نخبگان و صاحب نظران در حوزه هوش مصنوعی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکترسید سعیدرضا عاملی؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه هوش مصنوعی به‌عنوان یکی از تکنولوژی‌های پیشرفته، تاثیرات گسترده‌ای بر جنبه‌های مختلف زندگی، از جمله جامعه، اقتصاد و امنیت داشته است به برخی از ویژگی‌ها، چالش‌ها و فرصت‌های این فناوری پرداخت.

وی ادامه داد: داده‌ها در دنیای امروز به‌عنوان دارایی‌های اصلی شناخته می‌شوند و حفاظت از آن‌ها، چه در قالب اطلاعات فیزیکی و چه دیجیتال، از اهمیت بالایی برخوردار است. هوش مصنوعی با ویژگی‌هایی مانند داده‌محوری، ماژولار بودن، یکپارچگی و غیرمتمرکز بودن، تحولی بنیادین در نحوه پردازش و تحلیل اطلاعات ایجاد کرده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه هوش مصنوعی در حوزه اجتماعی، مهندسی اجتماعی و الگوریتم‌های توصیه‌گر در شبکه‌های اجتماعی به گسترش خشونت و افکار افراطی کمک کرده‌اند، اظهار داشت: همچنین، کارشناسان به تأثیرات جاسوسی صنعتی و تهدیدات اقتصادی ناشی از هوش مصنوعی اشاره کرده‌اند که می‌تواند مزیت‌های رقابتی شرکت‌ها را هدف قرار دهد.

عاملی با تاکید بر ضرورت تقویت سواد دیجیتال، خاطرنشان کرد: کارشناسان بر لزوم تقویت سواد دیجیتال تأکید دارند و پیشنهاد می‌کنند که این سواد در سه سطح عمومی، اطلاعاتی و تخصصی به مردم آموزش داده شود. این آموزش‌ها می‌توانند در افزایش آگاهی مردم و مقابله با تهدیدات فضای مجازی نقش مؤثری داشته باشند.
به گفته وی برای مقابله با چالش‌های موجود، نیاز به گذار از روش‌های سنتی به مدل‌های دفاعی هوشمند و پیشرفته وجود دارد. همچنین، مقررات‌گذاری مؤثر در فضای مجازی و تقویت زیرساخت‌ها می‌تواند به بهبود حکمرانی در این حوزه کمک کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی متذکر شد: ایران باید از ظرفیت‌های انسانی و اجتماعی خود بهره‌برداری کند تا بتواند به یکی از قدرت‌های برتر هوش مصنوعی در جهان تبدیل شود. این امر مستلزم برنامه‌ریزی جامع و استفاده از فرصت‌های موجود در حوزه هوش مصنوعی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر