۰۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۰
کد خبر: ۷۲۱۰۰
سردار ساسانی در همایش پدافند غیرعامل و مدیریت بحران خواستار شد
جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: از سال 92 روندی در سازمان پدافند غیرعامل کشور شکل گرفت که پس از هر ابلاغیه‌ای، مسیری را برای تحقق این ابلاغیه در دستگاه های اجرایی طی می‌شود، پیگیری کنیم.

به گزارش پایداری ملی، دومین همایش پدافند غیرعامل و مدیریت بحران با هدف تاب آوری و کاهش آسیب پذیری با محوریت پدافند شیمیایی با مدیریت معاونت امور شهری و همکاری قرارگاه پدافند شیمیایی کشور و با حضور سردار محسن ساسانی جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور، مدیران و دبیران پدافند غیرعامل صنایع آستان قدس رضوی در بیمارستان رضوی برگزار شد.

سردار ساسانی در این مراسم با اشاره به دیدار مسئولان و مدیران سازمان پدافند غیرعامل با مقام معظم رهبری در سالگرد تاسیس این سازمان در سال 1391، اظهار داشت: یکی از تاکیدات ایشان در این جلسه این بود که ما اطمینان حاصل کنیم چه میزان از آنچه به عنوان سیاست‌ها و دستور‌العمل‌ها از سوی سازمان پدافند غیرعامل کشور و کمیته دائمی به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده، رنگ اجرا به خود گرفته است.

وی ادامه داد: این رویکرد عملیاتی از سال 92 در سازمان پدافند غیرعامل کشور شکل گرفت که پس از هر ابلاغیه ای، مسیری را برای تحقق این ابلاغیه، پیگیری کنیم.

به گفته جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور در تعریف پدافند شیمیایی عناصر مهمی از جمله رصد، پایش، تشخیص و هشدار مربوط به حوزه تهدیدات، مخاطرات و آسیب پذیری ها، سطح بندی و طبقه بندی مراکز شیمیایی و صنعتی، شناسایی آسیب پذیری‌ها و تعیین حریم برای مراکز شیمیایی وجود دارد که حتما باید مورد توجه مدیران و اداره کنندگان هر تاسیسات شیمیایی پرخطر که مشغول فعالیت است قرار بگیرد.

نقطه عمل نظامنامه عملیاتی پدافند شیمیایی واحدهای صنعتی است

سردار ساسانی نقطه عمل دستورالعمل های اجرایی و نظامنامه عملیاتی پدافند شیمیایی را واحدهای صنعتی و جایی دانست که فرآیندهای شیمیایی انجام شده و نیروی انسانی با مواد شیمیایی خطرناک سروکار دارد.   

وی با بیان اینکه نظام مصون سازی و عملیّات پدافند شیمیایی کشور در سال 1399 تصویب و ابلاغ شده است، تصریح کرد: حال باید دید اکنون که نزدیک به دوسال از ابلاغ آن می‌گذرد، چه میزان از این نظامنامه اجرایی و عملیاتی شده است و آیا اکنون در واحد صنعتی شاهد استقرار قرارگاه عملیاتی پدافند شیمیایی هستیم.

سردار ساسانی با بیان اینکه تجربه نشان می‌دهد که معمولا تنها بخشی از روند اجرای این نظامنامه‌ها شکل می‌گیرد، تصریح کرد: معمولا روند کار تنها در مرحله رصد و پایش انجام و بقیه مراحل به دست فراموشی سپرده می‌شود این در حالیست که باید یک سامانه اعلام هشدار، اعلام وضعیت و اخطار وجود داشته باشد. در این صورت است که واحدهای عملیاتی و واکنش سریع می‌توانند به موقع و موثر وارد عمل شوند.

اسناد باید به صحنه اجرا برود

وی با بیان اینکه کار وقتی موثر است که راهبردها با اجرا و پیاده‌سازی پیوند بخورد، توضیح داد: انتظار این است که اسناد به صحنه اجرا برود و در حد سند باقی نماند.

جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اهمیت سطح بندی واحدهای صنعتی شیمیایی و مشخص شدن اهمیت آنها، تصریح کرد: باید مشخص شود مخاطرات یک واحد صنعتی چقدر است و به تناسب این میزان از سطوح خطر، پیامدها و مخاطرات، اقدامات و سازوکارهای لازم برای مدیریت مخاطرات پیش بینی، آموزش و تمرین و رزمایش شود.

سردار ساسانی با بیان اینکه در نظام پدافند شیمیایی هم برای قبل از حادثه، هم حین حادثه و هم پس از حادثه ساز و کار اجرایی و اقداماتی پیش بینی شده است، تصریح کرد: می توان گفت نزدیک به 80 درصد اقدامات ما در حوزه پدافند شیمیایی به قبل از حادثه بر می گردد که پیش‌بینی، پیشگیری و آمادگی را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه وظیفه متولیان امر سنگین است چون مسئول صیانت از جان و دارایی‌های مردم هستند، تصریح کرد: قبل از حادثه باید پیش بینی، پیشگیری و آمادگی انجام شود. در فرآیند آمادگی نیز باید ۵ گام شامل طراحی، سازماندهی، تجهیز، آموزش و تمرین و رزمایش را مد نظر قرار داد. باید برای هر حادثه همه این اقدامات، متناسب با نوع حادثه پیش بینی شده باشد تا اولا حادثه رخ نداد و چنانچه به هر علتی حادثه رخ داد با کمتر پیامد و خسارت مدیریت شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر