سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد آمار جدید که نشاندهنده افزایش جهانی موارد ابتلا به کروناست، میتواند خبر از یک مشکل بسیار بزرگتر باشد و به کشورها هشدار داد در برابر این ویروس هوشیار بمانند.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری فارس، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، آماری که نشاندهنده افزایش جهانی موارد ابتلا به کووید-۱۹ است میتواند با توجه به کاهش میزان آزمایش، خبر از یک مشکل بسیار بزرگتر باشد و به کشورها هشدار داد که در برابر این ویروس هوشیار بمانند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که پس از بیش از یک ماه کاهش، هفته گذشته موارد ابتلا به کرونا در سراسر جهان شروع به افزایش کرد و قرنطینه در آسیا و استان «جیلین» چین برای مهار شیوع این بیماری را در پی داشت. نهاد بهداشت و سلامت سازمان ملل افزود ترکیبی از عوامل باعث این خیزش شده، از جمله سویه بسیار قابل انتقال اُمیکرون و زیرشاخه BA.۲ آن و لغو تدابیر بهداشت عمومی و اجتماعی.
«تدروس آدهانوم» رئیس سازمان جهانی بهداشت به خبرنگاران گفت: «این افزایش با وجود کاهش آزمایشها در برخی کشورها اتفاق میافتد، به این معنی که مواردی که میبینیم فقط نوک کوه یخ هستند». مقامات سازمان جهانی بهداشت گفتند که نرخ پایین واکسیناسیون در برخی کشورها که تا حدی ناشی از «میزان عظیم اطلاعات نادرست» است نیز در این افزایش دخیل است.
به گزارش رویترز، موارد ابتلای جدید در مقایسه با هفته گذشته در سطح جهانی هشت درصد افزایش یافته و ۱۱ میلیون مورد جدید و کمی بیش از ۴۳۰۰۰ فوتی جدید از ۷ تا ۱۳ مارس (۱۶ تا ۲۲ اسفند) گزارش شده که اولین افزایش از اواخر ژانویه بوده است.
بزرگترین جهش در منطقه غربی اقیانوس آرام سازمان بهداشت جهانی بود که شامل کره جنوبی و چین میشود؛ جایی که موارد ابتلا به این بیماری ۲۵ درصد و مرگ و میرها ۲۷ درصد افزایش یافت. آفریقا هم شاهد افزایش ۱۲ درصدی موارد جدید ابتلا و افزایش ۱۴ درصدی مرگ و میر بوده و اروپا نیز دو درصد افزایش در موارد ابتلا داشته، اما هیچ جهشی در مرگ و میر نداشته است. سایر مناطق، از جمله منطقه مدیترانه شرقی، کاهش موارد ابتلا را گزارش کردند، اگرچه این منطقه شاهد افزایش ۳۸ درصدی مرگ و میر ناشی از افزایش قبلی ابتلاها بود.
طبق این گزارش، برخی از کارشناسان این نگرانی را مطرح کردهاند که اروپا با موج دیگری از همهگیری با توجه به افزایش ابتلا از ابتدای ماه مارس در اتریش، آلمان، سوئیس، هلند و انگلیس مواجه است. «ماریا ون کرخوف» از سازمان بهداشت جهانی در جلسه توجیهی گفت که به نظر میرسد زیرسویه BA.۲ اُمیکرون بیشترین قابلیت سرایت را تاکنون داشته است. با این حال، هیچ نشانهای وجود ندارد که نشان دهد این سویه باعث بیماری شدیدتر میشود و هیچ مدرکی مبنی بر اینکه سویههای جدید دیگری باعث افزایش موارد شده باشند، وجود ندارد.
کارشناسان همچنین هشدار دادهاند که ایالات متحده به زودی ممکن است شاهد موجی مشابه با موجی که در اروپا دیده میشود، باشد که به طور بالقوه ناشی از رفع محدودیتها و کاهش بالقوه ایمنی ناشی از واکسنهایی است که چند ماه پیش داده شده است.
«آنتونلا ویولا» استاد ایمنیشناسی در دانشگاه «پادوا» ایتالیا گفت: من با کاهش محدودیتها موافقم، زیرا پس از دو سال نمیتوان آن را به عنوان یک وضعیت اضطراری در نظر گرفت. ما فقط نباید فکر کنیم که کووید دیگر وجود ندارد و بنابراین اقدامات کاملاً ضروری را که اساساً نظارت و ردیابی مستمر موارد ابتلا و حفظ الزام به زدن ماسک در مکانهای بسته یا بسیار شلوغ است را رعایت کنیم.