احتمال بروز خاموشی های پراکنده و حتی گسترده به دفعات متعدد در تابستان سال جاری وجود دارد و اگر مرکزی درمانی به مولدهای اضطراری مجهز نباشد، قطع برق می تواند به خسارات جبران ناپذیر جانی برای بیماران بینجامد.
به گزارش پایداری ملیبه نقل از خبرگزاری تسنیم، درحالی که طبق تأکیدات چندین ساله سازمان پدافند غیرعامل و صنعت برق، تمامی مراکز درمانی می بایست به عنوان مراکز حساس، دارای مولدهای اضطراری تأمین برق باشند، هنوز این مهم در بسیاری از مراکز درمانی سراسر کشور عملیاتی نشده است.
با توجه به نزدیک شدن به ایام پیک تابستان، در اختیار داشتن مولدهای اضطراری تأمین برق برای مراکز حساسی چون بیمارستان ها ضروری است. این مسئله، امسال ضروری تر از هر سال است چرا که از یک سو مراکز درمانی با پیک درمان کرونا مخصوصا نسبت به بیماران بدحال مواجه اند و از سوی دیگر، تأمین مطلوب برق تابستان امسال با توجه به موارد متعدد ازجمله گرمای زودرس و فراگیر هوا، کاهش بارش ها و از مدار خارج شدن حدود نیمی از ظرفیت نیروگاه های برق آبی و به تبع آن کاهش ظرفیت عملی تولید برق برای پیک تابستان و رشد عجیب مصرف برق نسبت به سال گذشته، بسیار سخت خواهد بود. از اینرو احتمال بروز خاموشی های پراکنده و حتی گسترده به دفعات متعدد در تابستان سال جاری وجود دارد و اگر مرکزی درمانی به مولدهای اضطراری مجهز نباشد، قطع برق می تواند به خسارات جبران ناپذیر جانی برای بیماران بینجامد.
در روزهای اخیر، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران نیز نسبت به این مسئله مهم هشدار داد. کیوان فرح زاد، با بیان اینکه "در تمام سوانح طبیعی یکی از نخستین نقاط تاثیرپذیر، سامانه های وابسته به برق هستند، به گونه ای که با قطع برق تمامی فعالیت ها و ماموریت آنها مختل خواهد شد و تجربه سالیان اخیر نشان داده است که داشتن برنامه و دستورکار از پیش تعیین شده، نقش به سزایی در تسهیل مدیریت بحران های ناشی از سوانح طبیعی دارد."، گفت: پیش رو بودن ایام پیک بار ، ضرورت تجهیز کلیه مراکز درمانی و بهداشتی و خصوصا بانک دارویی و واکسن در شرایط فعلی کرونا به مولد های اضطراری(دیزل ژنراتور) را دو چندان می کند.