۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۳
کد خبر: ۶۳۳۹۰
یک کارشناس مسائل ایران در آلمان از کاهش اعتماد ایران به غرب و به‌ویژه آمریکا بعد از خروج از برجام سخن گفته هدف این کشور از برنامه‌های هسته‌ای را خودکفایی در زمینه تأمین انرژی و غرور ملی دانست.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری تسنیم، "کتایون امیرپور"، از اساتید دانشگاه آلمان و کارشناس مسائل ایران در گفتگو با سایت رادیو آلمان درباره دلیل پاسخ منفی ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا برای یک دیدار غیررسمی با آمریکا برای حل مناقشات اتمی گفت: تهران می‌گوید که "ما از توافق هسته‌ای خارج نشده‌ایم؛ این آمریکا هست که از توافق خارج شده است و باید اولین گام در این مسیر را بردارد".

وی افزود: اخیراً هشتگی از وزارت امور خارجه ایران وجود داشت که در آن آمده بود ایالات متحده باید اول از همه به توافق هسته‌ای متعهد شود و بعد از آن باید عمل کند و حساب‌های بلوکه‌شده خارجی ایران آزاد شود.

امیرپور همچنین گفت: در کره جنوبی حدود 9 میلیارد دارایی ایران بلوکه شده است. آن‌ها (ایران) خواهان لغو تحریم‌ها از جمله تحریم‌های نفتی هستند و بعد از آن دیدار می‌کنند.

وی که متولد آلمان و اصالتاً یک ایرانی است از عواقب سخت تحریم‌های اقتصادی علیه ایران سخن گفته تأکید کرد که تهران می‌خواهد صورت تغییری در این اوضاع ایجاد کند، اما به‌هرقیمتی حاضر نیست این کار را انجام دهد.

این کارشناس مقیم آلمان همچنین تأکید کرد که اعتماد در ایران (نسبت به غرب) شدیداً کاهش پیدا کرده است و خروج ترامپ از توافق هسته‌ای کاملاً تعجب‌آور بود و تهران در زمان حاضر لزوماً اطمینان ندارد که بایدن هم به آنچه وعده می‌دهد عمل کند.

بایدن در کنفرانس امنیتی مونیخ اخیر گفته بود که می‌خواهد به روند دیپلماسی بازگردد اما بلافاصله بعد از آن بمب‌هایش روانه سوریه شدند و این آن چیزی نیست که دوباره اعتماد را به ایرانیان بازمی‌گرداند.

امیرپور مردم ایران را بیش از دولت تحت تأثیر تحریم‌ها ارزیابی کرده حتی از تحریم‌های دارویی در دوران بحران کرونا سخن گفت و به رد درخواست ایران از طرف سازمان بهداشت جهانی برای دریافت پول برای خرید تجهیزات برای مقابله با کرونا هم به‌دلیل مانع‌تراشی‌ها و تحریم‌های آمریکا اشاره کرد.

این کارشناس مسائل ایران در بخش دیگری از این گفتگو تأکید کرد که ایرانی‌ها بر اساس گفته‌های خود به‌دنبال دستیابی به بمب هسته‌ای نیستند. آن‌ها می‌گویند که خواهان برنامه هسته‌ای هستند چرا که زمانی نفت آن‌ها تمام می‌شود و می‌خواهند در زمینه تأمین انرژی خودکفا باشند، این دلیل حرکت آن‌ها در مسیر توسعه فعالیت‌های هسته‌ای است، از طرفی مسئله غرور ملی آن‌ها در میان است که می‌گویند "ما می‌توانیم و نمی‌خواهیم این روند را کنار بگذاریم".

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

امیرپور در ادامه این گفتگو تأکید کرد: در واقع ایالات متحده آمریکا با خروج از توافق هسته‌ای ایران را بسیار تحریک کرد، اما ایران مدت یک سال به‌زعم خود با صبری استراتژیک به این توافق ادامه داد به‌امید این‌که اتحادیه اروپا تا جایی که بتواند در مسیر کاهش تحریم‌ها از جمله از طریق اینستکس گام برمی‌دارد.

وی در بخش دیگری از این گفتگو در عین حال زمان برای دیپلماسی را مناسب دانسته تأکید کرد که بایدن باید آنچه را وعده داده است محقق کند.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر