رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به شعار «تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا»، گفت: مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا باعث شده برخی اقشار جامعه دچار ناامنی غذایی بشوند.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، جلیل کوهپایه زاده، اظهار داشت: با وجود آگاهی نسبت به اهمیت تغذیه سالم، واقعیت دیگری در برخی جوامع موجب نگرانی شده و آن هم کاهش دسترسی اقشار آسیب پذیر جامعه به غذا به دلیل تبعات اقتصادی بحران کرونا است.
وی افزود: مشکلات اقتصادی ناشی از محدودیت های دوران کرونا، خطر بروز نا امنی غذایی و دسترسی به مواد غذایی را در اقشار آسیب پذیر جامعه افزایش داده است به ترتیبی که این معضل، احتمال بروز و شیوع بیماری کرونا در گروه های در معرض خطر از جمله کودکان، مادران باردار و سالمندان را به سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن ناشی از کاهش دریافت مواد غذایی تشدید می کند.
کوهپایه زاده خاطر نشان کرد: در این شرایط همکاری و مشارکت سازمان ها و خیرین می تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت امنیت غذا و تغذیه داشته باشد و امیدوارم با مساعدت های بیش از پیش بتوانیم برنامه های حمایتی گسترده تری را برای گروه های آسیب پذیر (کودکان، مادران باردار و سالمندان) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام داده و با اهدای سبدهای تغذیه ای، گوشه ای از دغدغه های معیشتی خانوارهای آسیب پذیر را حل کنیم.
وی ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد مردم جامعه در خصوص نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن، حساس سازی و جلب همکاری رسانه های جمعی برای آموزش مردم و فرهنگ سازی تغذیه صحیح و انتخاب درست محصولات غذایی، افزایش آگاهی سیاستگذاران و مسئولان مرتبط با غذا در خصوص اهمیت توجه به وضعیت امنیت غذایی خانوارها، جلب همکاری خیرین در اجرای برنامه های حمایت تغذیه ای اقشار آسیب پذیر، جلب مشارکت ائمه جماعات برای اطلاع رسانی و آموزش جامعه و افزایش آگاهی جامعه نسبت به نشانگرهای رنگی تغذیه ای و انتخاب درست محصولات غذایی را به عنوان مهم ترین اهداف بسیج ملی تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا در کشور بر شمرد.
وی تصریح کرد: به همین منظور و در جهت افزایش سطح آگاهی جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران برنامه های متنوعی در زمینه های حساس سازی، اطلاع رسانی و آموزش از طریق کارشناسان تغذیه، مراقبین سلامت، سفیران سلامت و پتانسیل های موجود در سایر سازمان ها (صدا و سیما، آموزش و پرورش، شهرداری ها و…) در دست اقدام است که امیدوارم با تلاش همه اعضای تیم سلامت، بتوانیم در راستای ترویج سبک زندگی سالم با پیروی از الگوی تغذیه ای سالم گام های موثرتری برداریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در ادامه ضمن اشاره به افزایش احتمال مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای، گفت: از آنجایی که افراد مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت، سرطانی و مبتلایان به اضافه وزن و چاقی بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند، داشتن یک برنامه غذایی سالم که همه گروه های غذایی را شامل شود، ضروری است.
وی افزود: با توجه به تغییرات چشمگیر در سبک زندگی افراد به دلیل محدودیت های دوران کرونا، شاهد افزایش کم تحرکی و فعالیت بدنی و افزایش دریافت مواد غذایی پرکالری هستیم که این عوامل موجب بروز چاقی و ابتلا به بیماری های غیر واگیر، تضعیف سیستم ایمنی بدن و در نهایت افزایش ریسک ابتلا به کرونا خواهد شد.
کوهپایه زاده عنوان کرد: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی در جهان به صورت یک مشکل همگانی درآمده و به سرعت رو به افزایش است و ترکیبی از رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک، باعث افزایش نرخ چاقی شده است. به ترتیبی که هم اکنون بیش از ۶۷۰ میلیون بزرگسال و ۱۲۰ میلیون دختر و پسر ۵ تا ۱۹ ساله دچار چاقی و بیش از ۴۰ میلیون کودک زیر ۵ سال در جهان دارای اضافه وزن هستند. این در حالی است که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند.