«کرونا» بهانهای شده است تا رسانههای ضدانقلاب و شبکههای ماهوارهای فارسی زبان، علیه دین و اعتقادات هجمههای سنگینی وارد کنند.
به گزارش پایداری ملی به نقل از فارس، حدود یک ماه پیش بود خبری منتشر شد که به تیتر یک رسانههای کشور تبدیل شد. درست زمانی که بسیاری از رسانهها شایعه میکردند جمهوری اسلامی به دلیل در پیش داشتن انتخابات مجلس شورای اسلامی و ترس از مشارکت پایین مردم، وجود کرونا را انکار خواهد کرد، مسئولان وزارت بهداشت در ۲۸ بهمن ماه و در فاصله ۲ روزمانده به انتخابات، از مثبت شدن تست کرونای دو نفر از بیماران قم به این ویروس خبر دادند.
پیدا شدن اولین نمونه تست مثبت کرونا در قم ، کافی بود تا هجمههای شدیدی علیه این شهر مقدس، مردمان و چهرههای دینی به راه بیافتد. یکی از اولین شایعاتی که در این باره منتشر شد این بود که ۷۰۰ طلبه چینی، جامعه المصطفی قم علت آمار بالای کرونای ایران بوده است. نقل قولی که از رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شد اما وی چنین مصاحبهای را تکذیب کردو گفت اصلا چنین حرفی را نزده است.
* شایعه مخالفت علما با قرنطینه قم
بسیار از رسانههای ضدانقلاب و شبکههای ماهوارهای فارسی زبان سعی کردند علت عدم قرنطینه نشدن شهر قم را به مخالفت علما و مراجع تقلید ربط دهند و برخی دیگر مخالفت سپاه را مطرح کردند. این درحالی است که ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت در نخستین نشست خبری برای مقابله با کرونا، در پاسخ به این انتقاد که چرا شهر قم بهعنوان مبدأ این بیماری در کشور قرنطینه نشده، گفته بود «این کار در قدیم برای بیماریهای وبا و طاعون بوده است و اکنون قدیمی شده است».
علاوهبراین، سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز تأکید کرد «با قرنطینه شهرها موافق نیستیم».
آیتالله رئیسی، رئیس قوه قضائیه هم در این باره عنوان کرد که تشخیص وزارت بهداشت به عنوان فرمانده قرارگاه مقابله با کرونا این نبود که شهر خاصی قرنطینه شود و در این موضوع تصمیمگیری به صورت کامل و بدون هیچگونه ممانعتی در اختیار این قرارگاه بود.
* خرافی و منفعل نشان دادن روحانیت
خط دیگری که ضدانقلاب در این روزها پیگیری میکند، متحجر و خرافی نشان دادن روحانیون و مراجع عظام تقلید است، آنها حتی مدعی شدند آیتالله بهجت توصیههایی درباره کرونا داشتند.
همچنین این رسانهها اذکار و دعاهایی که مراجع تقلید برای حفظ آرامش در این شرایط توصیه کردهاند را به گونهای تحریف کردند که گویا بزرگان دین این نسخه را برای دفع کرونا تجویز کردند و به توصیه های بهداشتی پزشکان بیتوجهند.
از سوی دیگر این جریان، توصیههای مقام معظم رهبری و دیگر مراجع تقلید برای عمل به نکات پزشکی را بازنشر ندادند و بایکوت کردند.
* بدبین کردن مردم به شعائر اسلامی
این رسانهها در برخی مواقع سیاست خود را تغییر دادند و سعی کردند تا به صورت غیرمستقیم حس منفی خود را به مخاطبان القا کنند. مثلا برای انتخاب اخبار ناامید کننده با موضوع کرونا، از تصویر اماکن مقدس استفاده میکنند. تصاویر مساجد و حرم اهل بیت(ع) استفاده شده در اخباری که اساساً ارتباط مستقیمی به موضوع کرونا ندارد مبین این موضوع است.
* حربه جدید با سوءاستفاده از لوگوی خبرگزاریهای رسمی
اما این روزها رسانههای ضدانقلاب به خصوص منافقین بیپردهتر از همیشه به میدان آمدند تا به خیال خودشان اسلام را از ریشه بزنند. رسانههای این جریان با سوءاستفاده از لوگوی رسمی خبرگزاریها در عکس نوشته(فوتوتیتر)ها جملهای دروغین و البته عجیب را از شخصیتهای دینی منتشر میکنند تا ضمن اعتبار بخشیدن به شایعه خود، مردم را به دین و علما بدبین کنند.
ادعاهای عجیب زیر در حالی منتشر و در شبکههای اجتماعی منتشر شده که هیچ کدام از آیات نوری همدانی، اعرافی، شبستری چنین صحبتهای را مطرح نکردند و هیچ یک از خبرگزاریهای تسنیم، خبرگزاری رسمی حوزه و حتی بیبیسی روی خروجی خود چنین چیزی را منتشرنکردهاند بلکه توسط ضدانقلاب جعل شده است.
* تیری در تاریکی
پیاده نظام این رسانهها نیز از ترس و ناآگاهی مردم بهره میبرند و باسوءاستفاده از تصاویر آرشیوی شروع به سیاهنمایی در فضای مجازی میکنند. یکی از این کاربران برای تحقیر مردم ایران، توییت زده که بجای پیشگیری از ویروس کرونا، مردم «اعتکاف» رفتهاند، اما تاریخ انتشار توییت نشان میدهد که 25 فوریه که توییت منتشر شده مصادف با اول ماه رجب بوده که تا زمان اعتکاف در آن تاریخ دو هفته وقت باقی مانده بوده.
هرچند که پس از فرارسیدن زمان اعتکاف رجبیه هم مردم متدین به توصیه پزشکان عمل کردند و در شهرهایی احتمال شیوع کرونا بیشتر بود در خانه ماندند و به اعتکاف نرفتند.
کاربر دیگری برای بیخیال نشان دادن جامعه متدین در هفتم اسفندماه را مطلبی منتشر کرد که «در اصفهان برای مقابله با ویروس کرونا دستهزنجیر زنی به خیابانها آمده است». اما این تاریخ دقیقا شب شهادت امام هادی(ع) بود که هیات معروف اصفهان طبق سنت سالهای گذشته دسته عزاداری برگزار میکردند.(البته این مراسم پیش از توصیههای جدی مسئولان مبنی بر ماندن در خانهها بود)
انتشار تصاویر و فیلمهای قدیمی برای ضربه زدن به روحانیت، از جمله هجمههایی بود که در فضای مجازی دست به دست شد. ضدانقلاب فیلم روحانیونی که فروردین ماه برای کمک به سیل زدگان جنوب راهی این مناطق شدند را با عنوان فرار روحانیون از قم به بندرعباس منتشر کرد.
همچنین درحالی هیات ها و گروههای جهادی برنامههای خود را کنار گذاشتند و همراه با مدافعان سلامت اقدام به خدمترسانی کردند، اما این شبکهها سعی در خودسر نشان دادن این نهادها دارند.
مرور عملکرد چندساله این رسانهها و شبکههای فارسی زبان نشان میدهد که کینه و دشمنی آنها تمامی نخواهد داشت و در روزهای آتی حربهها و ترفندهای جدیدتری از آنها علیه سلامت و اعتقادات مردم ایران اسلامی خواهیم بود.