حجم اخبار رسانههای داخلی این روزها بیشتر باید متمرکز بر تولید محتوا برای مقابله با ویروس کرونا و درمان بیماری باشد اما بهلطف شایعهسازان بخشی از تمرکز رسانههای داخلی به پاسخ بر شبهات و شایعات است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ رسانههای انگلیسیزبان در حوزه پوشش اخبار مرتبط با ویروس کرونا بیشتر متمرکز بر راهکارهای مقابله و اخبار امیدوارکننده برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بودهاند.
اما رسانههای داخلی جدای از مسئولیتهای ذکرشده در رسانه وظیفه پاسخ به شبهات و شایعات مرتبط با کرونا را هم بهعهده گرفتهاند؛ در واقع پاسخ به این شایعات بخش زیادی از انرژی رسانههای داخلی را گرفته و مانع از پرداخت مناسب آنها برای راهکارهای مقابله با این ویروس شده است.
اما با علم به تمام این شرایط؛ ضعفها و نقاط قوت رسانههای داخلی در مواجهه با اخبار ویروس کرونا چه بود؟
رسانهها در روزهای ابتدایی شیوع ویروس بیش از آنکه بر آموزش و راههای مقابله تمرکز داشته باشند خود را بر پوشش خبری صرف محدود کردند؛ در صورتی که میشد از زمان شیوع ویروس در چین علائم این بیماری در ایران را مشابهسازی کرد تا افراد بهمحض ابتلا از بیماری مطلع میشدند و این امر مانع از شیوع گستردهتر بیماری میشد.
اما بعد از شیوع ویروس در کشور فرآیند اطلاعرسانی بهصورت کامل صورت گرفت و عملکرد رسانههای داخلی و مسئولان دولتی در انعکاس اخبار کرونا در کشور حتی بیش از نیاز جامعه بود، هماکنون چند کشور بهصورت روزانه آمار مبتلایان، کشتهشدگان یا بهبودیافتگان را مانند ایران اعلام میکنند.
آمریکا اخبار سازمانی و آمارهای کرونا را با طبقهبندی اطلاعاتی اعلام میکند و اروپاییها تا زمان شیوع در ایتالیا موضوع را جدی نمیگرفتند.
حجم شایعهسازیها و ابهامات در مورد اخبار کرونا بهقدری بود که بخش عمده انرژی رسانهها را گرفت و در شرایطی که فعالیت اقتصادی در کشور کاهش یافته است رسانهها با قدرت بیشتری به تولید محتوا با موضوع کرونا پرداختهاند.
در این روزها بخشی از فعالیت مردم در سطح شهر صرفاً برای کسب اطلاع است در صورتی که رسانهها امکان رفع این نیازها را دارند و میتوانند با پیگیری سؤالات مردم از مسئولان مرتبط این نیازها را رفع کنند بهعنوان مثال وقتی خبر تعویق اقساط بانکی منتشر میشود بهدنبال آن ابهاماتی هم برای گروه هدف این اخبار به وجود میآید که لازم است به آنها پاسخهای لازم داده شود تا مردم نیازی به مراجعات حضوری نداشته باشند.