منابع خبری بامداد جمعه گزارش دادهاند شمار افرادی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند ب ۱۲ نفر افزایش یافته است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از مشرق، رسانههای بینالمللی گزارش دادهاند شمار افرادی که در آمریکا بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» جانشان را از دست دادهاند به ۱۲ نفر رسیده است.
به نوشته خبرگزاری رویترز از میان این ۱۲ نفر، یازده نفر در ایالت واشنگتن و یک نفر دیگر در کالیفرنیا هستند.
پیش از این رسانهها گزارش دادند شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایالت واشنگتن امروز جمعه به شدت افزایش یافته و از ۴۳ نفر به ۷۴ نفر رسیده است.
در ایالت کالیفرنیا هم به دلیل شیوع ویروس کرونا وضعیت اضطراری اعلام شده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که تست کرونای ۵۳ نفر در این ایالت مثبت اعلام شد.
کالیفرنیا بعد از ایالت واشنگتن دومین کانون گسترش بیماری «کووید-۱۹» در آمریکا است. روزنامه والاستریت ژورنال گزارش داده که ویروس کرونا به سرعت در ایالتهای کالیفرنیا و نیویورک در حال شیوع است و مبتلایان را به سرعت افرایش خواهد داد.
در همین حال، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای پنجشنبه آمار سازمان جهانی بهداشت برای مرگ و میر بر اثر کرونا را زیر سوال برد.
ترامپ در یک مصاحبه تلفنی با فاکسنیوز مدعی شد آمار ارئهشده توسط سازمان جهانی بهداشت مبنی بر مرگ ۳.۴ درصد از بیماران مبتلا به کرونا غلط است.
او در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در خصوص نرخ مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا چه فکر میکند گفت: «فکر میکنم نرخ ۳.۴ درصد عدد کاملاً غلطی است.»
ترامپ در ادامه گفت: «آدمهای خیلی زیادی این بیماری را میگیرند و خیلی هم خفیف است. آنها سریع خوب میشوند. حتی لازم نیست به پزشک هم مراجعه کنند. شما هیچوقت درباره این آدمها چیزی نمیشنوید.»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه درباره نرخ مبتلایانی که بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» جانشان را از دست میدهند گفت: «من شخصاً فکر میکنم رقم واقعی زیر ۱ درصد است.»
مقامهای سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری روز سهشنبه نرخ مرگ و میر مبتلایان به کرونا را ۳.۴ درصد اعلام کردند. این رقم، پیش از این ۲ درصد اعلام شده بود.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری گفت: «در سطح جهان، ۳.۴ درصد از مبتلایان به کووید-۱۹ فوت کردهاند. کمتر از یک درصد از مبتلایان به آنفولانزای فصلی جانشان را از دست میدهند.»
یکی از دلایلی که ممکن است نرخ مرگ و میر بر اثر کرونا را کاهش دهد این است که بسیاری از افراد مبتلا به این ویروس هنوز تشخیص داده نشدهاند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به نشانههای خفیف ممکن است هرگز به مراکز درمانی مراجعه نکنند.
ویروسهای کرونا (یا کروناویروسها) خانوادهای از ویروسها هستند که باعث ایجاد بیماریهایی در پستانداران و پرندگان میشود.
این بیماری در انسان، باعث ایجاد عفونتهای تنفسی میشود که عموماً خفیف هستند. اشکال نادرتر ابتلا به این ویروس باعث ایجاد بیماریهایی نظیر «نشانگان تنفسی حاد» (سارس)، «نشانگان تنفسی خاورمیانه» (مرس) و «کووید-۱۹» میشوند که میتوانند مرگبار باشند.»