برایان هوک در پاسخ به یکی از خبرنگاران که اعزام 3000 نیروی جدید به عربستان را با ادعای دونالد ترامپ مبنی بر تلاش برای خاتمه دادن به «جنگهای بیپایان» در تضاد خواند، مدعی شد: «اعزام نیروهای جدید و تقویت تجهیزات آمریکا در عربستان یک اقدام دفاعی است. آنها از منافع ما در منطقه دفاع خواهند کرد و به سعودیها نیز در راه دفاع از خودشان کمک میکنند. ما به دنبال جنگ در خاورمیانه نیستیم؛ به اندازه کافی در آنجا جنگ داشتهایم.»
وی با متهم کردن ایران به تلاش برای بیثبات کردن منطقه، افزود: «ما یک موضع دفاعی قوی گرفتهایم و دلیل این کار نیز به گزارشهایی مربوط میشود که درباره وجود تهدیدهای متعدد علیه منافع آمریکا و شرکایش در منطقه دریافت کردهایم. ما با این کار بسیاری از تهدیدات را خنثی کردیم.»
ساعتی پیش وزیر دفاع آمریکا از اعزام 3000 نیروی نظامی، دو اسکادران جنگنده و سامانههای دفاع موشکی پاتریوت و تاد به عربستان خبر داد. وی در یک نشست خبری اعلام کرد در ماههای اخیر آمریکا تجهیزات و نفرات زیادی را برای مقابله با آنچه «اقدامات تحریکآمیز ایران در منطقه» خواند، به خاورمیانه اعزام کرده است.
آمریکا حدود پنج ماه قبل نیز با اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه تلاش کرده بود تهدید جنگ را برای ایران واقعی جلوه دهد تا شاید از این طریق ایران را به پای میز مذاکره بکشاند، اما وقتی نشانهای از عقبنشینی ایران ندید بار دیگر به تمنای مذاکره روی آورد و حتی شمارهای را در اختیار سفارت سوئیس (حافظ منافع آمریکا در تهران) قرار داد تا بهمنظور تماس تلفنی احتمالی به مقامات ایران تحویل داده شود.
مقامات ایران بارها تأکید کردهاند که سیاست فشار حداکثری ترامپ راه به جایی نخواهد برد و ایران کشوری نیست که مذاکره تحت فشار ، آن هم با کشوری که به توافقات بینالمللی پایبند نیست، را بپذیرد.