وزیر خارجه ایران امروز جمعه در حساب کاربری خود در توئیتر تأکید کرد ایران در حراست از منافع خود در خلیج فارس تردید به خود راه نخواهد داد.
به گزارش پایداری ملی، «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران امروز جمعه در حساب کاربری خود در توئیتر تأکید کرد ایران در حراست از منافع خود در خلیج فارس تردید به خود راه نخواهد داد.
ظریف نوشت: «خلیج فارس یک شاهرگ حیاتی است و به همین دلیل برای ایران که از دیرباز تضمینکننده امنیت دریایی بوده اولویت امنیت ملی به شمار میرود. با در نظر گرفتن این واقعیت و صرفنظر از هجمههای تبلیغاتی، هر گونه حضور برونمنطقهای طبق تعریف، منشأ ناامنی است. ایران برای حراست از امنیت خود تردید نخواهد کرد.»
واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمبافکن بی-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.
جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرفهای توافق هستهای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را میدادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هستهای عمل کنند.
دولتهای اروپایی علیرغم ایستادگیهای لفظی در برابر فشارهای آمریکا در عمل با سیاستهای این کشور علیه ایران همسو هستند. تفنگداران دریایی انگلیس ۱۳ تیرماه یک نفتکش حامل نفت خام ایران را در منطقه جبلطارق توقیف کردند.
دولت انگلیس ادعا میکند از آنجا که مقصد نفتکش مورد نظر (به نام گریس-۱) سوریه بوده، ارسال این محموله نقض تحریمهای اتحادیه اروپا در سوریه بوده است.
کارشناسان حقوق بینالملل میگویند براساس اصل «استقلال دولتها» و اصل «نسبی بودن معاهدات»، اعضای اتحادیه اروپا نمیتوانند بدون رضایت دولتهای ثالث یا غیرعضو، مقررات و مصوبات اتحادیه را بر آنها اعمال کنند.