طرح محدود کردن اختیارات نظامی رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در مجلس نمایندگان این کشور به تصویب رسید.
به گزارش پایداری ملی به نقل از پایگاه خبری هیل، مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت آن را دموکراتها در اختیار دارند روز جمعه طرحی را بهمنظور محدود کردن اختیارات دونالد ترامپ برای رویارویی نظامی با ایران به تصویب رساند.
به موجب این طرح که با 251 رأی موافق در برابر 170 رأی مخالف به تصویب رسید، متممی به لایحه بودجه دفاعی آمریکا (نسخه مجلس نمایندگان) افزوده خواهد شد که تأمین مالی هرگونه جنگ احتمالی با ایران را منوط به نظر کنگره خواهد کرد.
دقیقاً دو هفته قبل چنین طرحی در مجلس سنای آمریکا -که اکثریت آن در اختیار جمهوریخواهان است- نیز به رأی گذاشته شد اما به تصویب نرسید.
بیشتر بخوانید
طرح محدود کردن اختیارات نظامی ترامپ تصویب نشد
از آنجا که بین سنا و مجلس نمایندگان آمریکا آرای متفاوتی در مورد این طرح داشتهاند، کمیته مصالحه با حضور منتخبی از نمایندگان هر دو مجلس به موضوع رسیدگی خواهد کرد؛ هرچند با توجه به سوابق ترامپ و برخوردار نبودن طرح از حمایت کافی برای شکستن وتوی رئیسجمهور آمریکا، حتی در صورت تصویب نهایی طرح نیز انتظار میرود که ترامپ بلافاصله آن را وتو کند.
اگرچه دونالد ترامپ خود بارها تأکید کرده است که قصد ندارد با ایران وارد جنگ شود اما در عین حال برخی تهدیدات لفظی وی در فضای مجازی و رسانهها علیه ایران باعث شده است که مخالفان جنگ در آمریکا و سایر کشورهای جهان برای جلوگیری از وقوع رویارویی نظامی وارد عمل شوند.
این در حالی است که بر اساس شواهد موجود، تهدیدهای ترامپ علیه ایران واقعی نبوده و او تنها به این دلیل ایران را به مقابله نظامی تهدید میکند که بتواند به زعم خود ایرانیها را به پای میز مذاکره بیاورد؛ اما در تحقق این هدف کوچکترین توفیقی کسب نکرده است.
بامداد روز پنجشنبه 30 خرداد پس از آنکه یک فروند پهپاد جاسوسی پیشرفته آمریکا بر فراز آبهای ایران هدف پدافند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد، آمریکاییها ادعا کردند که این پهپاد در حریم هوایی بینالمللی سرنگون شده و ایران باید منتظر واکنش شدید آمریکا باشد.
کمتر از 24 ساعت بعد از این حادثه سران دولت و تنی چند از نمایندگان ارشد کنگره آمریکا در اتاق وضعیت کاخ سفید تشکیل جلسه دادند تا در مورد واکنش به سرنگونی این پهپاد متجاوز تصمیمگیری کنند. اما بهرغم شایعات رسانههای غربی، در نهایت هیچ واکنشی از سوی نظامیان آمریکایی دیده نشد.
بیشتر بخوانید
واکنش ذلیلانه ترامپ انهدام پهپاد جاسوسی آمریکا را دلچسبتر کرد
ترامپ: از ایران سپاسگزاریم!
ترامپ: همه مرا به خاطر انصراف از حمله به ایران تحسین میکنند
ترامپ مدعی شد بهدلیل اینکه نمیخواسته 150 نفر بهتلافی سرنگونی یک هواپیمای بدون سرنشین کشته شوند، حمله محدود به سه پایگاه نظامی در ایران را در دقایق آخر متوقف کرده است؛ اما ساعاتی بعد «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که از حاضران نشست اضطراری در کاخ سفید بود، به خبرنگاران گفت اصلاً چیزی در مورد لغو حمله به ایران نشنیده است.
ناتوانی آمریکا در واکنش نشان دادن به سرنگونی پهپادی که خود ادعا میکند در حریم بینالمللی سرنگون شده، حاکی از این است که واشنگتن از رویارویی نظامی با ایران استقبال نمیکند.
آمریکا پیش از این نیز ایران را به تقابل نظامی تهدید کرده بود اما برخلاف انتظارش هیچ نشانهای از عقبنشینی در ایران ندید و متعاقباً به تمنای مذاکره روی آورد و مدعی شد حاضر است بدون پیششرط با ایران مذاکره کند.
با این حال مقامات ایران بارها تأکید کردهاند که ایران با توجه به تجربیات خود هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و حاضر به مذاکره با یک دولت پیمانشکن و زورگوی نخواهد شد.