او در مصاحبه با روزنامه «جوییش نیوز»، خود را یک «صهیونیست پرشور» و «عاشق» اسرائیل توصیف کرد و گفت حتماً از فلسطین اشغالی دیدن خواهد کرد.
این سیاستمدار محافظهکار بریتانیایی درباره ایران گفت بر متعهد ماندن به توافق هستهای مصر است اما وقتی ناظران بینالمللی تأیید کنند که ایران از مفاد برجام تخطی کرده است، تحریمهایی را علیه تهران لحاظ میکند.
وی با بیان اینکه پیش از اعمال تحریم علیه ایران، باید منتظر تایید آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود، گفت: «نمیخواهم کسی فکر کند که من به هر شکلی در قبال ایران سهلگیر هستم. ما با وضعیت بسیار دشواری روبرو هستیم و من قطعا آمادهام که اگر آنها از توافق هستهای تخطی کردند، این مسیر را دنبال کنم. پیشنهاد بسیار بسیار قدرتمند من به ایرانیها این است که از این جنون دست بردارند و گامهای بیشتری که بندهای آن توافق را نقض میکند برندارند و سلاح هستهای نسازند.»
وی مدعی شد: «فکر میکنم بدون زدن جرقه رقابت بر سر داشتن سلاح هستهای هم که عواقب سختی خواهد داشت، به اندازه کافی در منطقه تنش وجود دارد و یقیناً هر دولت اسرائیلی را در معرض انتخابی سخت قرار میدهد. مطمئناً فکر میکنم نمیتوان به دولت بریتانیا خرده گرفت که چرا درخصوص افزایش تحریمها علیه ایران سختگیر است. من بهعنوان نخستوزیر، اطمینان میدهم هرکاری که بتوانیم برای توقف رفتارهای مخرب ایران در منطقه را ادامه دهیم».
او همچنین در مورد مردم فلسطین گفت: «آنهایی از میان ما که از اسرائیل حمایت میکنند همواره میخواهد که اسرائیل بیشترین خویشتنداری را در تمام اقداماتش به خرج دهد و هرکاری برای کاهش تلفات غیرنظامی انجام دهد. این کاملاً غیر قابل قبول است که شهروندان بیگناه اسرائیلی با تهدید موشکها و بمباران از سوی غزه مواجه باشند. من درک میکنم چرا اسرائیل به این صورت واکنش نشان داده است و تحریکات و رفتارهای ظالمانهای که مسبب چنان پاسخی شد را درک میکنم.»
وی افزود: «اسرائیل حق پاسخ دارد، اسرائیل حق دارد از خودش دفاع کند. اسرائیل حق دارد قدرت را با قدرت پاسخ دهد. قطعا با این موافقم و به اسرائیل باور دارم. من از اسرائیل حمایت میکنم. من همواره از اسرائیل حمایت خواهم کرد. من صرفا با کسانی همراهم که میگویند "پاسخ اسرائیل باید متناسب باشد".»
جانسون گفت او منطقی که در پس انتقال سفارت بریتانیا به «بیتالمقدس» وجود دارد را میبیند، اما معتقد است این کارت را باید زمانی که پیشرفت بیشتری حاصل شد بازی کرد.
نامزد پیشتاز نخستوزیری انگلیس سپس به صهیونیستها اطمینان داد که بعد از به قدرت رسیدن، همچنان حماس و حزبالله لبنان را در فهرست «سازمانهای تروریستی» نگه میدارد.
جانسون سال گذشته هم زنان مسلمانی که حجاب برقع میپوشند را به «جعبههای پستی» و «دزدان بانک» تشبیه کرده بود.
او پیشتر در مصاحبه با رویترز گفت: «من بار دیگر حکومت ایران را به این موضوع فرا میخوانم که درباره لغو برجام و نقض تعهداتشان ذیل توافق هستهای ایران، خیلی جدی فکر کنند. قطعاً (برجام) یک ضامن خوب ثبات در روابط اتحادیه اروپا با آمریکا بوده است و به نظرم، آنها (ایران) باید به آن پایبند بمانند».
بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای ایران در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ و به دنبال بیانیههای اتحادیه اروپا و سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه درباره برجام و وعدههای آنها برای حفظ مزایای اقتصادی ایران، برخی مقامهای ایران از «پایان صبر استراتژیک» این کشور خبر دادند و روند کاهش تعهدات برجامی ایران با عبور ذخایر اورانیوم رسما آغاز شد.
«ترزا می» نخستوزیر بریتانیا سوم خرداد امسال با اعلام شکست تلاشهایش برای حصول توافق با بروکسل برای خروج از اتحادیه اروپا استعفای خود را اعلام کرد و در تاریخ هفتم ژوئن (۱۷ خرداد) رسماً از سمت خود کنارهگیری کرد.
با نزدیک شدن تاریخ انتخاب جانشین می، جانسون و «جرمی هانت» دو فرد باقیمانده در این رقابت هستند. پیروز نهایی مقام نخستوزیری، نیمه دوم ماه جاری میلادی مشخص خواهد شد.
طبق نتیج نظرسنجیها، شانس نخستوزیر شدن بوریس جانسون بسیار بیشتر از هانت است.