به گزارش پایداری ملی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: من آماده اقدام نظامی برای متوقف کردن تهران در دستیابی به بمب هستهای هستم ولی برای حمایت از استفاده از نیروی نظامی با هدف حفاظت از عرضه نفت در خلیج فارس، شک و تردید دارم.
حمله به نفتکشها در منطقه و حملات پهپادی به ایستگاههای صادرات نفت عربستان سعودی طی هفتههای اخیر، نگرانیها نسبت به درگیری نظامی بین ایران و آمریکا را به شدت افزایش داده است.
آمریکا مدعی است ایران در این حملات نقش داشته است. جمهوری اسلامی ایران نیز این ادعاهای بی پایه و اساس را رد کرده است.
ترامپ با خروج از توافق هستهای، تحریمها علیه ایران را مجددا اعمال کرده و کشورهای مشتری نفت ایران را مجبور کرده است تا خرید نفت از تهران را متوقف کنند.
ولی ترامپ در مصاحبه با نشریه تایم یک لحن متفاوت را نسبت به اظهارات برخی نمایندگان جمهوریخواه به کار برده است که خواستار اتخاذ رویکرد نظامی در قبال ایران شدهاند. ترامپ اعلام کرده است که حملات به نفتکشها در خلیج فارس تاکنون تاثیر بسیار ناچیزی داشته است.
ترامپ در پاسخ به این سئوال که آیا اقدام نظامی را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاحهای هستهای یا تضمین جریان آزاد نفت از طریق خلیج فارس، مد نظر قرار خواهد داد، گفت: قطعا برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای آماده استفاده از اقدام نظامی خواهیم بود ولی درباره مساله دیگری که مطرح شد، علامت سئوال میگذارم.
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا نیز روز سه شنبه گفت: ایالات متحده حداکثر فشار بر ایران را ادامه خواهد داد ولی خواستار درگیری و منازعه با تهران نیست.
این در شرایطی است که کناره گیری پاتریک شاناهان از وزارت دفاع آمریکا نیز به نگرانیها دامن زده است. سرپرست موقت وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه از اعزام حدود 1000 سرباز به خاورمیانه خبر داده است. وی البته مدعی شده است که اعزام این سربازان با اهداف دفاعی خواهد بود.
چین و روسیه با این اقدام آمریکا به شدت مخالفت کرده و نسبت به تشدید تنشها در خاورمیانه هشدار دادهاند.