۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۱
کد خبر: ۵۰۶۱۹
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تامین محتوای شبکه ملی اطلاعات برعهده وزارتخانه من نیست و تهیه محتوا از وظایف سایر دستگاه‌هاست.
به گزارش پایداری ملی،سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامیدر تشریح نشست امروز (سه شنبه ۲۸ خرداد) این فراکسیون با محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: در این جلسه، ابتدا حاجی بابایی رئیس فراکسیون خیر مقدم گفتند و سپس اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی اظهارنظر کردند و نکات زیر به عنوان موضوعات مطرح از طرف نمایندگان عضو ارائه شد:

۱- بحث مدیریت فضای مجازی و شبکه‌های فعال آن و نحوه مدیریت تلگرام

۲- در مورد پیام رسان‌های داخلی و شرایط فعلی آن‌ها و نقش آن‌ها در فضای مجازی

۳- جرایم فضای مجازی که هر روز از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود چه تصمیماتی گرفته شده است؟

۴- آخرین تصمیمات در مورد کنترل و مدیریت فضای مجازی چیست؟

۵- شبکه ملی اطلاعات و مراحل تکمیل آن به کجا رسیده و در چه شرایطی هستیم

۶- فضای مجازی و آثار امنیتی، اخلاقی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و ... آن بسیار مهم است

۷- آخرین وضعیت تهدیدات سایبری و برنامه مقابله با آن چیست؟

۸- ضرورت گسترش امکانات اینترنت و مخابرات در روستاها، هنوز در این زمینه نیاز به کار زیادی دارد

۹- از قول شما گفته شده که گفتید شما سند ۲۰۳۰ را در حوزه مخابرات و فضای مجازی و وزارت خود انجام داده اید، در این زمینه توضیح دهید

۱۰- اقدامات مبارزه با پولشویی که مربوط به حوزه شماست را توضیح دهید

۱۱- شما و معاونین بار‌ها اعلام کرده اید که شبکه ملی اطلاعات ۸۰ درصد پیشرفت داشته است، ولی مراجع بالادستی این ادعا را تائید نمی‌کنند. توضیح دهید که ملاک چیست؟

۱۲- مسائل مختلف در حوزه مخابرات مثل اینترنت و آنتن دهی، موضوعات مورد مطالبه مردم است

۱۳- وقتی که خروج از تلگرام مطرح شد، یک پویش مردمی در جامعه شروع شد، ولی اقدامات شما و همکاران دولتی شما در تلگرام ماندید و مجددا شرایط را به قبل برگرداندید و مردم را هم به همان وضع برگرداندید و اکنون خسارات و زیان‌های آن متوجه همه جامعه است

۱۴- در این شش سال دولت تدبیر و امید، دکلی در روستا‌ها مستقر نشده و روستا‌هایی که نیازمند دکل هستند، منتظر اقدام هستند

براساس این گزارش، در ادامه جلسه محمدجواد آذری جهرمی به توضیح پیرامون موضوعات مطرح شده پرداخت و گفت: از فراکسیون نمایندگان ولایی تقدیر و تشکر می‌کنم که این فرصت را در اختیار بنده گذاشتند و از این که این فراکسیون فرصت را به یک وزیر جوان دادند تا خدمت کند و در رأی اعتماد و کمک‌های بعدی مسیر خدمت را باز کرد تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به ۲ مسئله مهم، بیان کرد: در تعریف شبکه ملی اطلاعات برداشت‌های مختلفی از آن وجود دارد، اما مسئولین مربوط در شورای عالی فضای مجازی هرچه تصویب کنند، ملاک برای معرفی شبکه ملی اطلاعات است که مطابق سند مصوب شورای فضای مجازی عمل می‌گردد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: شبکه ملی اطلاعات، زیرساخت فضای مجازی کشور است و وزارتخانه اینجانب فقط مسئولیت تامین همین زیرساخت را دارد. محتوی به عهده وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست. ما ابتدا سند الزام تامین زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را تهیه و در شورای فضای مجازی به تصویب رسید. اما در لایه محتوی حتی سندی هم نداریم. آنچه که به عهده ما بوده سند آن تصویب شده و ما مطابق همان سند عمل می‌کنیم.

آذری جهرمی ادامه داد: وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات شرایط فعلی را با شرایط مطلوب سند، تطبیق داده و در جهت آماده سازی شرایط اقدام کرده است، آنچه که بنده و معاونین اینجانب گزارش می‌دهند که چه درصدی از پیشرفت داشته‌ایم براساس این اجراست. اگر ما ادعا می‌کنیم ۸۰ درصد پیشرفت داشته ایم، براساس این اقدامات است و هر مرجع و منبعی می‌خواهد ارزیابی کند در خدمت هستیم. هر آنچه که مرکز ملی فضای مجازی از اجرا را تایید کند، ما هم موافقیم. در خلا که کار انجام نشده، روی زمین انجام شده است و اهتمام ویژه بنده و همکارانم حول محور شبکه ملی اطلاعات است.

وی گفت: آینده جهان در فضای مجازی است و رهبر انقلاب اسلامی ده سال قبل به اهمیت آن پی‌برده بودند و تاکید فرمودند و پیش بینی‌های لازم را کردند، اما تکلیف ما در این زمینه تامین زیرساخت‌هاست نه همه شبکه ملی اطلاعات. شبکه ملی اطلاعات فقط زیرساخت نیست بلکه محتوا از وظایف سایر دستگاه‌هاست. محتوی مربوط به حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، آموزشی، تربیتی و ... است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: راه حل ما برای مدیریت فضای مجازی در آینده شبکه ملی اطلاعات است، ولی وزیر ارتباطات فقط مسئول زیرساخت آن است. اگر موضوعات آموزشی، جرایم، حمل و نقل و ... وارد فضای مجازی شد، وزیر ارتباطات مسئول آن نیست ما فقط امکانات زیرساختی را فراهم می‌کنیم.

آذری جهرمی بیان کرد: نکته دوم این است که مسائل مربوط به تلگرام، قبل از صدور حکم قضایی در برخی دستگاه‌ها این بود که پوسته‌های تلگرام را بیاورند و تلگرام را حذف کنند. بعد از صدور حکم قضایی قرار بر این شد که پیام‌رسان‌های داخلی تقویت شوند. بنده همیشه مخالف این بودم که پوسته‌های تلگرام در کنار پیام رسان‌های داخلی باشد، ولی بنده مجری مصوبات شورای فضای مجازی هستم. تقویت و حمایت از پیام رسانه‌های داخلی محور فعالیت‌های ماست.

لازم به توضیح است که در جلسه ۷ شهریورماه ۹۶ فراکسیون نمایندگان ولایی و وزیر محترم آقای آذری جهرمی، نکات زیر از طرف اعضای فراکسیون مطرح شده بود:

۱- در راستای تقویت پیام رسان‌های داخلی و تشویق و تغییر ذائقه مردم به سمت آن چه برنامه‌ای دارید؟

۲- ضرورت تعیین تکلیف وضعیت نیرو‌های قراردادی

۳- ضرورت فراهم ساختن زیرساخت‌های لازم ارتباطی برای شهر‌های بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت

۴- پیگیری جهت استفاده از اینترنت در مدارس کشور

۵- اهتمام ویژه جهت اجرایی کردن اشتغال ۱۰۰ هزار نفر که در برنامه خود آورده اید؟

۶- برنامه شما جهت تولید محتوی مناسب برای فضای مجازی چیست؟

۷- در زمینه واردات تکنولوژی آیا به ایدئولوژی که همراه با خود می‌آورد توجه دارید؟

۸- آیا سرور تلگرام وارد ایران شده است یا خیر؟

۹- ضرورت مقابله جدی با حرکات و تحرکات ضد اسلامی و ضد امنیتی در فضای مجازی

۱۰- برای الکترونیکی کردن انتخابات نقش و جایگاه وزارتخانه شما مهم است در این زمینه برنامه شما چیست؟

۱۱- بحث مرتفع نمودن قطعی اینترنت و آنتن موبایل در برخی نقاط کشور

۱۲- ضرورت توجه جدی به آسیب‌ها و مشکلات ناشی از تلگرام در جامعه

۱۳- برای موضوع اینترنت کودکان چه برنامه‌ای دارید؟

سخنگوی فراکسیون گفت همچنین در جلسه وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات واعظی در فراکسیون نمایندگان ولایی موضوعات زیر مطرح شد.

۱- شبکه ملی اطلاعات به کجا رسید؟

۲- برای مقابله با جرایم فضای مجازی چه برنامه‌ای دارید؟

۳- جهت جلوگیری از قاچاق موبایل چه برنامه‌ای دارید؟

۴- چرا بحث ریجستری موبایل انجام نمی‌شود؟

۵- بحث ساماندهی فضای مجازی و مقابله با آسیب‌های ناشی از آن

۶- بحث پیامک‌های تبلیغاتی و هزینه‌ها و نارضایتی‌های آن

۷- ضرورت حمایت از پیام رسان‌های داخلی

۸- ضرورت توزیع عادلانه زیرساخت‌ها و پروژه‌ها

۹- بحث تقویت پوشش اینترنت و آنتن دهی موبایل در جاده‌ها و بخش‌های مختلف کشور

۱۰- آیا برای تولید محتوی مناسب در فضای مجازی برنامه‌ای دارید؟


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر