به گزارش پایداری ملی، علیرغم ادعاهای آمریکا در مورد جاسوسی های سایبری روسیه، خود این کشور با کاشت بدافزار در درون یک نیروگاه برق روسیه برای آسیب زدن به آن تلاش کرده است. بدافزار یادشده نه تنها برای کنترل و نظارت بر فعالیت های این نیروگاه به کار گرفته شده، بلکه می تواند به دیگر بخش های شبکه توزیع برق روسیه نیز نفوذ کند و در صورت لزوم خساراتی به آن وارد کند.
آمریکا از سال 2012 این بدافزار را علیه روسیه به کار گرفته است و مشخص نیست از این طریق تا به حال چه خسارات مادی و معنوی به روسیه وارد شده است.
بر اساس قوانین داخلی آمریکا، نظامیان این کشور مجاز به طراحی حملات سایبری علیه کشورهای متخاصم به طور مخفیانه بوده و حتی می توانند حملات خود را به طور پیش دستانه و بدون موافقت رئیس جمهور این کشور انجام دهند. پیش از این ترامپ رئیس جمهور امریکا تصریح کرده بود که روس ها حملات سایبری را متوقف کرده اند، اما ظاهرا نظامیان این کشور چنین اعتقادی ندارند.
اگر چه این خبر اولین بار از طریق روزنامه نیویورک تایمز به رسانه ها درج کرده و مقامات آمریکایی به طور رسمی در این زمینه موضع نگرفته اند، اما جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ این هفته تصریح کرده بود که آمریکا در حال توسعه اهداف بالقوه آنلاین خود است تا به روسیه و دیگر کشورهای دشمن در مورد امکان انتقام گیری از آنها هشدار دهد.