۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۵
کد خبر: ۵۰۲۶۸
رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه سه‌شنبه (به وقت تهران) در جمع خبرنگاران اعتراف کرد حکومت کشورش با تحریم‌ها معیشت مردم ایران را هدف گرفته است.
به گزارش پایداری ملی، با آنکه مقام‌های دولت‌های مختلف آمریکا همواره ادعا می‌کنند هدف از اِعمال تحریم‌ها فشار بر حکومت ایران است نه مردم، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه سه‌شنبه اعتراف کرد این تحریم‌ها معیشت مردم عادی را هدف قرار گرفته‌اند.

ترامپ قبل از سوار شدن به هواپیمای مخصوص رئیس‌جمهور آمریکا برای عزیمت به ایالت «آیووا»، از اینکه تحریم‌ها باعث ایجاد مشکلات معیشتی مانند ایجاد تورم و کاهش ارزش پول در داخل ایران شده ابراز خرسندی کرد. 

او در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا به گفت‌وگوی مسالمت‌آمیز با مقام‌های ایران امیدوار است گفت: «امیدوارم درباره ایران همه چیز خوب پیش برود. ایران کشوری است که به خاطر این همه تحریم‌ و مسائل دیگر به کشور کاملاً متفاوتی نسبت به زمانی که من اینجا آمدم، تبدیل شده است.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه به بازگو کردن ادعاهایی پرداخت که در بسیاری از سخنرانی‌هایش علیه ایران آنها را مطرح کرده است. او گفت: «وقتی من اینجا آمدم، آنها همه جا حضور داشتند و باعث ایجاد تروریسم و مشکلات دیگر می‌شدند. الان آن کارها را انجام نمی‌دهند و فکر می‌کنم بیشتر از هر زمان دیگر به آمریکا احترام می‌گذارند.»

ترامپ گفت: «ایران کلی مشکلات دارد و من دوست دارم به آنها برای حل این مشکلات کمک کنم. ببینیم چه پیش می‌آید، ولی آنها تورم شدید دارند. پولشان بی‌ارزش شده است. نمی‌شود یک قرص نان خرید. کلی مشکلات در ایران هست و این کشور نسبت به دو سال و نیم پیش خیلی فرق کرده است. حوزه‌های بزرگی تحریم بودند ولی فکر می‌کنم بزرگترین و مهم‌ترین کار وقتی بود که من توافق هسته‌ای ایران را لغو کردم که توافق ناکارآمدی بود.»

بهمن‌ماه سال گذشته هم «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌بی‌اس تلویحاً اعتراف کرده بود که کاخ سفید روی ایجاد آشوب در ایران در نتیجه تحریم‌ها حساب ویژه‌‌ای باز کرده است. وی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا خروج از برجام موجب تغییر رفتار ایران شده است یا خیر گفت: «اوضاع برای مردم ایران خیلی بدتر شده و به نظر ما این به خیزش مردم ایران و تغییر رفتار رژیم منجر می‌شود.»

غیر از این گفته‌های صریح برخی رفتار‌های دولت آمریکا هم گویای واقعیت‌هایی در زمینه تحریم‌ها است. به عنوان مثال،   کاخ سفید در زمان وقوع زلزله کرمانشاه، در حالی که ایرانی‌ها در سراسر دنیا سرگرم جمع‌آوری کمک برای آسیب‌دیدگان بودند با صدور چندین بیانیه به طور مکرر درباره احتمال نقض قوانین تحریم‌ها هنگام کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان هشدار می‌داد.

دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و تحریم‌های معلق‌شده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد. این تحریم‌ها از مردادماه و آبان‌ماه سال گذشته اجرایی شده‌اند. 

تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاسته‌ است. 

دولت ترامپ ادعا می‌کند هدف از تحریم‌ها آوردن ایران پای میز مذاکره است، اما روزنامه نیویورک‌تایمز هفته گذشته به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد پیشنهادهای ترامپ برای مذاکره با ایران جدی نیست و او قصد دارد سیاست دولت خود را جایی بین دیپلماسی و تهدید نظامی قرار دهد؛ بدون آنکه قصد عملی کردن هیچ‌ یک را داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر