۰۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۵
کد خبر: ۴۹۲۹۹
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه متاسفانه نیروهایی که به وزارت نفت آمده‌اند و در پست‌های معاونت فعالیت می‌کنند اصلا نفت را نمی‌شناسند که بخواهند تحریم‌ها را دور بزنند گفت: هم اکنون صدر تا ذیل وزارت نفت باید آرایش جنگی داشته باشد که ما چنین چیزی را نمی‌بینیم.
به گزارش پایداری ملی، هدایت‌الله خادمی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه باید آرایش جنگی وزارت نفت برنامه‌ریزی برای فروش روزانه یک و نیم میلیون بشکه باشد تا بگوییم این وزارتخانه کار خود را انجام می‌دهد، گفت: برای آرایش جنگی باید تمامی ابزارها، امکانات را به کار گرفت تا در مقابل دشمن بتوانیم با جدیت و قاطعیت مقابله کنیم و در این بین آسیبی هم متحمل نشویم.

وی افزود: وزارت نفت اعلام کرده است که  آرایش جنگی با توجه به وضعیت فعلی گرفته است اما این موضوع زمانی محقق می‌شود که بتواند در طول روز یک و نیم میلیون بشکه که در لایحه بودجه هم دیده شده است و درآمد آن را برای کشور ذخیره کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در وزارت نفت چنین آرایش جنگی که مدنظر مقام معظم رهبری باشد را به دلایل مختلف ندیدم. این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها در خصوص عدم خام فروشی تذکرات و تاکیدات زیادی را داشتند و می‌فرمودند که باید مواد خام با استفاده از کارها و اقدامات مختلف به ارزش افزوده بالاتری تبدیل شود. این در حالی است که متاسفانه دولت چنین اقدامی نکرده است. 

وی تصریح کرد: اگر دولت آقای روحانی در مسیر عدم خام فروشی نفت گام برداشته بود ما به عنوان کشوری تک محصولی به دنیا معرفی نمی‌شدیم و می‌توانستیم با استفاده از پتانسیل‌های مختلف چندین محصول را به دنیا صادر کنیم و حتی قابل تحریم نبودیم و می‌توانستیم حداقل بنزین صادر کرده و در بدترین شرایط می‌توانستیم بنزین تولید شده در کشور را به کشورهای همسایه نظیر افغانستان، پاکستان، ترکیه صادر کرده و عملا تحریم‌ها مشکلی برایمان ایجاد نمی‌کردند.

خادمی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرموده‌اند که باید مشتریان مستحکم و سنتی را برای فروش نفت و میعانات گازی داشته باشیم که متاسفانه وزارت نفت و دولت مشتریان و خریداران سنتی را که در 30 و 40 سال گذشته نفت ما را خرید کرده و به ما کمک می‌‌کردند و شعب بانکی برای جابجایی پول در نظر گرفته بودند بدرفتاری کرده و از ایران خارج شده و از ایران دلخور هستند.

وی گفت: گویا به نظر می‌رسد که برای آنکه تحریم‌ها بیشتر اثر کند همه دست‌های ایران را بستند و عملا مسیر خام فروشی که مدنظر آمریکا بود را ادامه دادیم و ارتباط نفتی وگازی آنچنانی را با شرق نداشتیم در حالی که شرکت‌های فعال آنها که در ایران بودند هم اکنون در آمریکا و کانادا فعالیت می‌کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: باید با استفاده از اقدامات مختلف و دیپلماسی قوی‌تر در برابر تحریم‌های غرب دوستان شرقی خود را حفظ می‌کردیم ولی در شرایط تحریم‌های فعلی برای اینکه تحریم‌های فعلی برای ما کارآمد باشد دوستان شرقی را هم از خود رانده‌ایم.

خادمی خاطرنشان کرد: متاسفانه نیروهایی که به وزارت نفت آمده‌اند و در پست‌های معاونت فعالیت می‌کنند اصلا نفت را نمی‌شناسند که بخواهند تحریم‌ها را دور بزنند زیرا اصلا در نفت نبودند و هیچ نیروی نفتی را در بین معاونین و وزرا مشاهده نمی‌کنیم و مانند آن است که من را به یک اتاق عمل جراحی برده و بگویند جراحی مغز انجام بده که البته نتایج آن مشخص است.

وی با تاکید بر اینکه تنها انتظار از وزارت نفت در شرایط فعلی فروش نفت است، افزود: ایجاد امکانات، به کارگیری نیروی انسانی کارآمد، همکاری با شرکت‌های حرفه‌ای به‌منظور برقراری ارتباط با کشورهای خریدار برای فروش نفت به معنای همان آرایش جنگی است که وزارت نفت باید مدنظر قرار دهد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ابزار و امکانات فروش نفت برقراری ارتباط با کشورهای خریدار دائمی و سنتی نفت ایران است، افزود: وزارت نفت باید بتوانند نفت را حتی به روی شناور از طریق دریا انتقال دهند که این کار نیز نیازمند به کارگیری افراد توانمند و متخصص است اشخاصی که تجربه و زیرکی بالایی در فروش نفت داشته باشند چراکه فروش نفت در این شرایط بسیار سخت است.

وی  گفت: برخی شرکت‌های ایرانی که در خارج از کشور بودند می‌توانستند تحریم‌ها را دور بزنند اما با حضور برخی افراد که در این بین کارآ نیستند نیز این ظرفیت رها شده است و آنها هم نمی‌توانند تحریم را دور بزنند در حالیکه باید مدیرانی که در مسند این شرکت‌ها حضور دارند باید کاربلد بوده و تحریم‌ها و روش‌های دور زدن آن را شناسایی کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: باید معاونین و مدیران وزارت نفت به توسط وزیر منصوب می‌شوند در شرایط فعلی وجود تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران به منظور دور زدن تحریم‌ها هم کار بلد بوده و هم از آبروی خود در این خصوص بگذرند.

خادمی گفت:‌ اولین اقدام در وزارت نفت و زیرمجموعه آن به دور زدن تحریم‌هاست و نباید اقداماتی انجام دهند که کارها خراب شده و سپس از نیروهای دیگر درخواست کمک کنند و اصلا باید پاسخگوی عملکردشان باشند که چرا کارها را به این مرحله رساندند که درخواست حمایت کنند.

وی گفت: تمرکز بر خام فروشی، قطع روابط با کشورهای شرقی، از دست دادن بازار گاز منطقه بخش‌های مهم اقداماتی است که این افراد علیه وضعیت فعلی انجام دهند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت:‌روابط گازی که میان ایران و پاکستان، ایران و ترکمنستان، ایران و عمان با روش‌های مختلف ادامه پیدا نکرده و یا لغو شده است و این در حالی است که شرکت توتال هم با در باغ سبزی که زنگنه به آنها نشان داد به ایران آمد اما با جمع‌اوری اطلاعات نفتی و گازی کشورمان پروژه‌ها را رها کرده و وضعیت پرونده کرسنت که وزیر نفت وعده تعیین تکلیف آن در چند ماه را داده بود منجر به ضرر میلیاردی برای ایران شد.

خادمی تصریح کرد:برخی مسئولین در کشور متاسفانه کاری کردند که سلاح تحریم‌ها علیه کشورمان کارآمدتر باشد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر