۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۰
کد خبر: ۴۸۳۸۲
یک روزنامه آلمانی در مطلبی با اشاره به اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا علیه ایران نوشت که ترامپ به‌خلاف وعده‌های خود برای کنارگذاشتن نقش پلیس جهانی حالا روند تشدید تنش‌ها در بسیاری مناطق از جمله با ایران را در پیش گرفته است.
به گزارش پایداری ملی، روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در مطلبی نگاهی انتقادی به اقدامات تحریک‌آمیز ترامپ علیه ایران داشته و نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واقع می‌خواست آمریکا را از نقش پلیس جهانی آزاد کند، اما حالا آمریکا شرایط در بسیاری از مناطق بحرانی را تشدید می‌کند و اخیراً این رویکرد خود را در قبال ایران در پیش گرفته است.

این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: یکی از مهمترین تصمیمات استراتژیک دولت آمریکا تحت ریاست جمهوری باراک اوباما روی آوردن به غرب اقیانوس آرام به‌عنوان منطقه‌ای که چین در آن به‌صورت فزاینده نظم تحت سلطه آمریکا را به‌چالش می‌کشید بود، برای این منظور واشنگتن تصمیم گرفت که بار دیگر خاورمیانه را به لیست اولویت‌های خود اضافه کند و یک فاکتور مهم برای این جهت‌دهی سیاست آمریکا توافق هسته‌ای با ایران بود.

اما دولت ترامپ اولویت‌های دیگری را مدنظر قرار داد. آمریکا قدرتمندانه‌تر از قبل با سیاست‌های منطقه‌ای اسرائیل که در راستای مواضع حاکمان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، ایران را به‌عنوان بزرگترین تهدید مستقیم می‌شناسند هماهنگ شده است.

خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و تلاش‌های آشکار برای پایان دادن به سیاست‌های منطقه‌ای و گسترده تهران تنش‌های بین ایران و آمریکا را تشدید کرده است.

در چارچوب تنش‌زایی‌های هدفمند، آمریکا در اواسط آوریل گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به لیست تروریستی خود اضافه و مدت کوتاهی بعد از آن هم اعلام کرد که معافیت‌ها برای خرید نفت خام از ایران را در اوایل ماه می لغو خواهد کرد. پس از این تصمیم آمریکا همه آن کشورهایی که همچنان به خرید نفت از ایران ادامه دهند با تحریم‌های ایالات متحده مجازات خواهند شد و حالا هم این تحولات برای اولین بار منجر به انتقال یکی از یگان‌های بزرگ نیروی امنیتی آمریکا شده است.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا چند روز پیش اعلام کرد که یک فروند ناو هواپیمابر و بمب‌افکن‌های ایالات متحده آمریکا عازم خلیج فارس است تا به‌زعم وی پیامی واضح به دولت ایران باشد مبنی بر اینکه هرگونه حمله به منافع آمریکا و یا متحدان آن با شدت عملی بی‌امان مواجه خواهد شد.

مقامات آمریکایی در اعلام خبر اعزام ادوات نظامی آمریکا به منطقه، نگرانی‌هایی درباره احتمال حمله نظامی ایران به نیروهای آمریکایی و متحدان آن را به‌عنوان دلیل اصلی مطرح می‌کنند و طوری وانمود می‌کنند که گویی ایران در آستانه اقدام نظامی علیه آمریکا و متحدان آن قرار دارد.

ایالات متحده آمریکا طی ماه‌های گذشته هیچ ناو هواپیمابری در خلیج فارس و دریای عمان مستقر نکرده بود و بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکا این مسئله حتی مایه نگرانی برخی مقامات نظامی آمریکا شده بود که مدعی بودند در صورت اقدام نظامی ایران، نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا در آسیب‌پذیری قرار داشتند.

روزنامه فرانکفورتر آلگماینه در بخش دیگری از این مطلب نوشت: جان بولتون البته در این باره چیزی نگفت اما این مسئله واضح است که این حرکت آمریکا واکنشی به تهدیدهای ایران درباره بستن تنگه حیاتی هرمز است. این تنگه در انتقال نفت خام از کشورهای منطقه اهمیت زیادی دارد. حدود یک‌سوم حجم کل نفت دنیا از طریق این تنگه جابه‌جا می‌شود.

نویسنده به عواقب رویارویی نظامی آمریکا و ایران در منطقه پرداخته در ادامه نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا قرار بود به جنگ‌های طولانی‌مدت خاتمه دهد و شرایطی را ایجاد کند که این کشور یونیفورم پلیس جهانی را از تن بیرون آورد، حالا به‌نظرمی‌رسد که او آماده است در نقاط مختلف و ده‌ها هزار کیلومتر دورتر رویکرد تشدید تنش‌ها را در پیش گیرد.

سوزان رایس، مشاور امنیت ملی سابق و سفیر سازمان ملل دولت اوباما در مقاله‌ای اظهار داشته است که مهمترین نیروی محرک سیاست خارجی ترامپ تلاش‌های مداوم برای حفظ پایگاه انتخاب کنندگان خود است. برای جمهوری‌خواهان در کنگره و شخص ترامپ موفقیت انتخاباتی این حزب بسیار مهم‌تر از رفاه کل این کشور است.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر