۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۰
کد خبر: ۴۷۶۲۸
یک مقام بلند پایه سازمان ملل متحد گفت: بر اساس گزارش برنامه عمران ملل متحد، شمار جانباختگان جنگ یمن تاکنون به حدود 250 هزار نفر رسیده است.
به گزارش پایداری ملی، «استفان دوجاریک» سخنگوی «آنتونیو گوترش» این سخنان را بامداد چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرده است.

دوجاریک بدون ذکر شمارش از تعداد زخمی های جنگ یمن، افزود: جانباختگان یمن، علاوه بر افرادی که در نتیجه خشونت ها کشته شده اند، کسانی را شامل می شود که در نتیجه کمبود مراقبت های بهداشتی و کمبود آب، جان خود را از دست داده اند.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: ارتباطات ما با طرف های درگیر در یمن و کشورهای تأثیر گذار در این کشور جریان دارد تا این گروه ها به میز مذاکرات برگردند و آتش بس در الحدیده (غرب یمن) اجرا شود.

دوجاریک افزود: این گزارش بین المللی نشان می دهد که یمن از آغاز جنگ در سال 2015 میلادی، به میزان 20 سال به لحاظ توسعه انسانی عقبگرد کرده است.

این گزارش بر پایه مطالعه یک تیم از محققان دانشگاه دنور آمریکا تهیه شده که پیامدهای جنگ در یمن مسیر دستیابی کشورها به اولویت های توسعه را تحت الشعاع قرار داده است و توسط کشورها در برنامه 2030 تصویب شد.

این پژوهش، سه سناریو احتمالی برای پایان جنگ در یمن در سال های 2019، 2022 و 2030 میلادی را با سناریو چهارم مقایسه کرد که این فرضیه را مطرح می کند که این جنگ پس از سال 2014 دیگر حل نمی شود.

بر اساس این گزارش، در صورت پایان یافتن جنگ در سال 2019، خسارت های اقتصادی یمن به حدود 88 میلیارد و 800 میلیون دلار خواهد رسید و در صورتی که این خشونت ها در سال 2022 پایان پذیرد، یمن 26 سال به لحاظ توسعه انسانی به عقب بر می گردد.

این گزارش می افزاید: در صورتی که جنگ یمن تا 2030 تمام نشود، 71 درصد یمنی ها در زیر خط فقر مطلق زندگی خواهند کرد؛ 84 درصد آنان از سوء تغذیه رنج می برند و خسارت های اقتصادی این کشور، حدود 658 میلیارد دلار برآورد می شود.

براساس این گزارش، جنگ یمن در بلند مدت، عواقب منفی گسترده ای خواهد داشت که از زمان جنگ سرد، بیشترین آثار تخریبی را برجای گذاشته است.

جنبش انصارالله یمن و دولت مستعفی یمن 13 دسامبر 2018 (22آذرماه 97) پس از یک هفته مذاکره در استکهلم سوئد به توافق رسیدند.

تبادل اسیران، توقف حملات و درگیری‌های دوجانبه، اداره بندر الحدیده، بازگشایی فرودگاه صنعا ازجمله موضوعات مورد مذاکره و توافق میان طرف‌های یمنی بود.

موضوع تبادل اسیران که حدود 15 هزار نفر برآورد می شوند، از جمله دیگر بندهای این توافق بود.
اجرای این توافق نامه با توجه به اختلاف نظر گروه ها درگیر در تفسیر برخی از بندهای آن با موانعی روبروست، افزون بر این که دو گروه درگیر یکدیگر را متهم می کنند که با مانع تراشی، از اجرای این توافق جلوگیری می کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر