به گزارش پایداری ملی به نقل از نافع، آمریکا در بودجه سال آینده میلادی بخش مربوط به سایبر را در تمامی دستگاههای مرتبط افزایش داده و به شکل ویژه به این حوزه مینگرد. درخواست بودجه نه میلیارد و ششصد میلیون دلاری جهت تقویت ارتش سایبری، تقویت عملیات آفندی و پدافندی و تقویت دفاع سایبری نشان از توجه ویژه به این بخش است.
امروزه جنگ سایبری جز لاینفک اقدامات قدرتهای بزرگ در مقابله با رقباست و آمریکا هرچند قبلاً از این ابزار استفاده نموده اما تاکنون در شکل وسیع و آشکار آن را در قبال یک کشور انجام نداده بود. حمله مهم قبلی آمریکا به تأسیسات هستهای ایران با ویروس استاکسنت صورت گرفت که با هدف اخلال در برنامه اتمی جمهوری اسلامی در مقیاسی فنی صورت گرفت؛ اما حملات اخیر نشان داد آمریکا در صورت نیاز حملات سایبری را ضد کشورهای مخالف خود در مقیاس وسیع، با هدف افزایش نارضایتی و نشان دادن ناکارآمدی دولتهای هدف به کار خواهد برد.
در کنار بحث حمله سایبری، استفاده وسیع از توان شبکه های اجتماعی و اعمال حاکمیت سایبری سمت دیگر تیغه شمشیر آمریکا بر علیه دولت قانونی ونزوئلا بوده است!
هدایت افکار عمومی و بی اعتماد سازی مردم نسبت به حاکمیت از طریق شبکه های اجتماعی و آموزش روش های مبارزه با حاکمیت و هدایت مردم به سوی نافرمانی مدنی بخش های دیگری از این سناریو برای نابودی ونزوئلاست.
شاید روزگاری نه چندان دور اولین نیرویی که در یک جنگ وارد عمل می شد و عمق خاک دشمن را هدف قرار میداد نیروی هوایی بود اما اتفاقات اخیر نشان می دهد ارتش های جهان باید به دنبال نیروی جدیدی برای اعمال قدرت در زمینه سایبری و شبکه اجتماعی باشند چرا که خط مقدم اولیه جنگ ها به دنیای مجازی منتقل شده است!
البته صاحبان راهبردها بهتر می دانند در جنگ های نوپدید غفلت از جنگ سایبری و جنگ شناختی به معنای شکست قبل از شلیک اولین گلوله است!