به گزارش پایداری ملی، روزنامه آلمانی دی ولت در گزارشی نوشت: در اردوگاه های پناهندگان در یونان بعضا شرایط غیر انسانی حاکم است. در این اوضاع همچنین در برلین انتقادها به توافق پناهندگان اتحادیه اروپا و ترکیه بالا گرفته است.
بعد از انتشار گزارش های اخیر درباره انتقاد شدید کمیسیون اروپایی به توافق پناهندگان بین اتحادیه اروپا و ترکیه حالا اپوزیسیون آلمان هم انتقاد شدیدی به دولت آلمان و سیاست هایش در این راستا وارد می کنند. آن ها از جمله به عدم موفقیت در بازگرداندن پناهندگان و امتیازاتی که در این توافق به ترکیه داده شده است انتقاد وارد می کنند.
پیش از آن هم دیپلمات های اروپایی با توجه به وضعیت موجود در اردوگاه های پناهندگان در یونان درباره یک رسوایی برای اروپا سخن گفتند. این خبر بر اساس یک گزارش محرمانه سفارت آلمان در آتن منتشر شده است.
"بیان سارای" از سیاستمداران حزب لیبرال دموکرات آلمان در این اوضاع از دولت آلمان خواسته که اقدام کند. وی تاکید کرده است که فورا باید کنترل های مرزی کارآمد در اروپا در دستور کار قرار گیرد. توافق پناهندگان ترکیه و اتحادیه اروپا نباید دائمی باشد و در این زمینه دولت آلمان باید نقش فعالانه تری را ایفا کند.
در اردوگاههای پناهندگان در جزایر یونان مهاجران در واقع باید چندین روز و یا هفته منتظر بمانند تا بتوانند به اروپا سفر کنند و یا به ترکیه برگردانده شوند. اما از آنجایی که این روند به کندی پیش می رود این اردوگاه ها بسیار پرازدحام شده اند. مثلا مرکز ثبت نام پناهندگان در ساموس یونان ابتدا برای 220 نفر طراحی شده بود و بعدها به 680 جایگاه گسترده شد. به گفته کارمندان این مرکز بیش از 5500 نفر در حال حاضر خارج از این اردوگاه ها زندگی می کنند.
"سویم داگدلان"، از نمایندگان حزب چپ آلمان مسئولیت اصلی برای این شرایط فاجعه بار در جزایر یونان را در اتحادیه اروپا دیده و دراین باره اظهار داشته است که کسی که خود را به عنوان جامعه ارزشی ارزیابی می کند نباید در این فاجعه انسانی این گونه عمل کند. شرایط پناهندگان سوری در این توافق هرگز مورد توجه قرار نگرفته است.
وی در ادامه با انتقاد از کمک های گسترده اتحادیه اروپا به ترکیه بر اساس توافق پناهندگان گفت: این مسئله بی شرمانه است که اتحادیه اروپا با سیاست های خود همواره دلایل پناهندگی جدیدی را ایجاد می کند.
توافق پناهندگان بین اتحادیه اروپا و ترکیه به عنوان مهم ترین بخش تشکیل دهنده سیاست پناهندگان آنگلا مرکل است. بر این اساس از طریق بازگرداندن سریع پناهندگان بدون مجوز باید انگیزه ها برای این گونه مهاجرت ها کاهش یابد. اما چون این نتیجه به دست نیامده است تاثیرات بازدارندگی این توافق کم رنگ است. بر اساس گزارش دیپلمات های داخلی در سال 2018 تنها یک درصد از ورودی ها به ترکیه اعزام شده اند. بر این اساس همچنین در سال 2019 نیز این نرخ بازگشت پناهندگان افزایش نداشته است. روند بازگشت به ترکیه تنها برای پناهندگان سوری اعتبار دارد.
بر اساس توافق پناهندگان با ترکیه اتحادیه اروپا به عنوان اقدام متقابل برای کاهش مهاجرت های غیر قانونی به اروپا از جمله به این کشور پرداخت های گسترده حدود 6 میلیارد یورویی را وعده داده است.
دولت یونان هم همه انتقادها به مدیریت بد بحران پناهندگانش را رد کرده و اعلام کرده است که کشورش در بحران پناهندگان تنها گذاشته شده است.
به نوشته دی ولت، در اردوگاه های پرازدحام پناهندگان در یونان شرایط وخیم بهداشتی حاکم است. مراقبت های پزشکی از ضعفا، بیماران، پیران و زنان باردار و افراد کم سن و سال بسیار ضعیف است. درگیری ها در این اردوگاه ها افزایش می یابد و همچنین است ترس از بیماری های واگیر دار مانند سل و یا هپاتیت. همچنین نارضایتی ها در جمعیت بومی و عرصه سیاسی افزایش می یابد. هفته گذشته اعتراضات زیادی از طرف افراد بومی و مهاجران در این منطقه شکل گرفت.