۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۵
کد خبر: ۴۵۵۱۶
گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا برای تصدی سفارت واشنگتن در ریاض، با وجود انتقادات تند سناتورهای آمریکایی از دولت سعودی، بر ضرورت تقویت روابط میان آمریکا و عربستان سعودی تأکید کرد.
به گزارش پایداری ملی، سفیر پیشنهادی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای اعزام به عربستان سعودی دیروز (چهارشنبه) در شرایطی از روابط واشنگتن با ریاض حمایت کرد که ماجرای قتل یک روزنامه‌نگار عربستان در کنسولگری سعودی در استانبول در ماه‌های گذشته خشم مداومی را میان قانونگذاران کنگره برانگیخته است.

بنا بر این گزارش، «مارکو روبیو» قانونگذار ایالت فلوریدا در جلسه بررسی صلاحیت گزینه پیشنهادی ترامپ برای تصدی سفارت واشنگتن در ریاض تأکید کرد که «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی، «یک گانگستر تمام‌عیار» شده است.

«جان ابی‌زید» ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا است که از جانب رئیس‌جمهور این کشور برای تصدی سفارت واشنگتن در ریاض پیشنهاد شده است. جلسه بررسی صلاحیت وی در کمیته روابط خارجی سنا روز گذشته برگزار شد.

وی در این جلسه، حفظ روابط دوستانه واشنگتن با ریاض را برای ادامه سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران ضروری دانست و گفت: «اینکه ما روابط عمیق خود را عربستان سعودی را به منظور مقابله با نفوذ ایران (در منطقه) حفظ کنیم، یکی از موارد بسیار حیاتی در حفظ منافع ملی آمریکا به حساب می آید».

سفیر پیشنهادی ترامپ ضمن اشاره به تنش‌های اخیر میان واشنگتن و ریاض گفت: «ما نیاز داریم تا روابطی مستحکم و تمام و کمال با عربستان سعودی داشته باشیم. اصلاحاتی که قرار است در این کشور صورت گیرد، این پادشاهی را پویاتر و مرفه‌تر خواهد کرد و منطقه را بیش از پیش باثبات خواهد ساخت».

با این وجود، سناتورهای هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در این نشست، در خصوص اقدامات سعودی و همچنین عملیات نظامی این کشور در جنگ یمن با حمایت آمریکا ابراز نارضایتی و بیزاری کردند.

آمریکا اخیرا ۱۷ تبعه سعودی را به اتهام مشارکت در قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار عربستانی مقیم آمریکا که در کنسولگری سعودی در استانبول به قتل رسید، تحریم‌ کرده است.

«رند پال» سناتور جمهوریخواه ایالت کنتاکی در جلسه روز گذشته تأکید کرد: «سعودی‌ها از یک سو نشان می‌دهند که در تلاشند تا حق زنان برای رانندگی در این کشور را به رسمیت بشناسند و همزمان گروهی قاتل را با اره‌ برای تکه تکه کردن بدن یک نفر دیگر به یک کشور دیگر می‌فرستند تا یک نویسنده و مقیم کشور ما را بکشند».

«باب منندز» سناتور نیوجرسی نیز که از اعضای ارشد دموکرات این کمیته سنا است، ضمن ابراز نارضایتی از حمایت‌های آمریکا از ریاض در جنگ یمن گفت: «داستان‌های تکراری بمب‌های تأمین شده آمریکایی که روی سر مردم در مراسم عروسی، ختم و خاکسپاری، اتوبوس‌های مدارس در یمن فرو می‌ریزد، به هیچ عنوان قابل قبول نیست».

با این وجود سناتور روبیو صرفا روی اقدامات بن‌سلمان متمرکز شد و گفت: «او نخست‌وزیر لبنان را ربود، سفیر کانادا را اخراج کرد. پروازها به تورنتو را لغو کرد. سرمایه‌گذاری‌ها در این کشور را متوقف کرد. تمام دانشجویانی که به کانادا اعزام شده بودند را فراخواند، آن هم فقط و فقط به خاطر یک توئیت... او دستور قتل جمال خاشقچی را هم صادر کرده و یا دست‌کم از تلاش‌ها برای قتل وی مطلع بوده است. او یک گانگستر تمام عیار شده است و خیلی سخت است که با فردی شبیه او بتوان کار کرد و این اصلا اهمیتی ندارد که روابط دو کشور چقدر مهم است».

ابی‌زید در پاسخ به روبیو گفت، هر چند واشنگتن نمی‌تواند اقدامات «شرورانه» ولی‌عهد سعودی را نادیده بگیرد، اما «روابط ما با عربستان سعودی بسیار فراتر از شخص ولی‌عهد این کشور است. اینجا مسئله یک ملت مطرح است، مسئله یک دولت».

وی افزود: «این مشکلات کوتاه مدت باید همین حالا حل شود و این امر هم نیازمند گفت‌وگوهایی همراه با اجبار به نمایندگی از آمریکا با دولت عربستان سعودی است».

گزینه پیشنهادی ترامپ برای تصدی سفارت واشنگتن در عربستان سعودی در ادامه تأکید کرد چنانچه به این سمت منصوب شود، مسائل حقوق بشری را به طور مداوم با مقامات سعودی طرح خواهد کرد و تأکید کرد: «سعودی‌ها باید به خاطر اقداماتشان پاسخگو باشند».

با این وجود، «ابی‌زید» همچنان تأکید داشت که اخباری که پیرامون عربستان سعودی وجود دارد، صرفا اخبار بد نیست و در ادامه از مشاهدات شخصی‌اش طی سفر اخیر به عربستان سعودی گفت: «من برنامه‌های بسیار خلاقانه و موثری را به ویژه با تمرکز بر کاهش تروریسم چه به لحاظ مالی و چه به لحاظ میدانی شاهد بودم... وی (بن سلمان) یک پیام مشخص دارد و آن این است که از نسخه سهل‌گیرتر اسلام وهابی سعودی حمایت می‌کند و من شواهد آن را دیدم».

این اظهارات این ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا هرچند با مخالفت‌های سناتورهای کمیته روابط خارجی کنگره مواجه شد و سناتورهای هر دو حزب با اشاره به اقداماتی چون تبعیض‌ها علیه زنان در عربستان سعودی، این اظهارات «ابی‌زید» را رد کردند.

سناتور پال به طور خاص، خواستار تجدیدنظر در رویکرد آمریکا در قبال روابط با عربستان سعودی شد و تأکید کرد که واشنگتن مدتهاست که اقدامات نادرست ریاض را نادیده گرفته است.

وی تصریح کرد: «من بر این باورم که ما به خاطر مسائلی نظیر نفت و به این دلیل که آنها می‌خواهند علیه ایران در کنار ما قرار گیرند، چشمان خود را به روی اقداماتشان بسته‌ایم».

با این حال، سفیر پیشنهادی ترامپ باز هم از موضع خود عقب‌نشینی نکرد و گفت: «آمریکا تاریخ طولانی در همکاری با پادشاهی عربستان سعودی دارد و بسیار سخت است که تصور کنیم تلاش‌های آمریکا برای متوقف کردن افراط گرایی سنی و یا تحت کنترل نگه داشتن ایران، بدون تعامل و شراکت با عربستان سعودی امکان‌پذیر است».

«جان ابی‌زید» ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا که اخیرا از جانب رئیس‌جمهور این کشور برای تصدی سفارت واشنگتن در ریاض پیشنهاد شده، برای اینکه بتواند به عنوان سفیر آمریکا منصوب شود، باید بتواند تأییدیه مجلس سنای آمریکا را بگیرد. سفارت آمریکا در عربستان سعودی در دو سال گذشته بدون سفیر باقی مانده بود.

این ژنرال چهارستاره ارتش آمریکا که اصالت لبنانی دارد و زبان عربی را به خوبی صحبت می‌کند، به خاطر حضور در جنگ‌های کویت، عراق و افغانستان برای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس چهره شناخته شده‌ای است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر