اعتبار آمریکا در بین شهروندان آلمانی به شدت کاهش پیدا کرده و اکثر آنها بر این عقیدهاند که برلین باید خود را از آمریکا جدا کرده و یک سیاست خارجی مستقل از واشنگتن را در پیش گیرد.
به گزارش پایداری ملی، روی کار آمدن "دونالد ترامپ" به عنوان رئیس جمهور آمریکا به مناسبات بین این دو کشور به ویژه از نظر آلمانی ها به شدت آسیب رسانده است.
نتایج یک نظر سنجی نشان می دهد در حالی که آلمانی ها با نگرانی روزافزونی به مناسبات دو سوی آتلانتیک تحت ریاست جمهوری ترامپ می نگرند اما آمریکایی ها همچنان در این باره نظر مثبتی دارند.
یک تحقیق مشترک از طرف موسسه پیو و موسسه کوربر آلمان به این نتیجه دست پیدا کرده است. این نظر سنجی در تابستان و پاییز سال 2018 انجام گرفته است.
نتلیج این نظر سنجی که دوشنبه شب منتشر شده است نشان می دهد که 74 درصد شهروندان آلمانی مناسبات با آمریکا را بد ارزیابی کرده که تعداد آن ها 17 درصد بیشتر از سال 2017 است. از هر 10 شهروند آمریکایی هم هفت نفر اعلام کرده اند که نگرش آن ها نسبت به آلمان در این دوره زمانی تغییری نکرده است.
یاکوب پوشتر و الکساندر کاستیلو از نویسندگان این تحقیق بر این باورند که با انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا اعتبار آمریکا و اعتماد به رئیس جمهور این کشور به شدت بد شده است.
بر اساس این بررسی از هر 10 شهروند آلمانی تنها یک نفر به ترامپ اعتماد دارند و از هر 10 نفر تنها 3 نفر تصویر مثبتی از آمریکا در ذهن دارند. این درجه ای از بی اعتمادی شهروندان آلمانی نسبت به آمریکا است که از رمان پایان دوران ریاست جمهوری جورج بوش وجود نداشته است.
بر اساس این نظر سنجی تقریبا حدود سه چهارم شهروندان آلمانی بر این عقیده اند که برلین باید خود را از آمریکا جدا کرده و یک سیاست خارجی مستقل از آمریکا را باید در پیش گیرد.
علاوه بر این در آلمان تقریبا دو برابر بیشتر (69 درصد) نسبت به آمریکا خواستار همکاری های فشرده تر با روسیه بودند. در آمریکا 35 درصد شهروندان چنین درخواستی داشتند. حدود دو سوم آمریکایی ها هم این طور اظهار نظر کردند که مناسبات با آلمان و دیگر شرکای اروپایی به تنگاتنگی سابق است.
نتایج این نظر سنجی نشان می دهد که شهروندان هر دو کشور روابط تنگاتنگ تر با کشورهای مشابه را هم در درجات مختلف مهم ارزیابی می کردند. آلمانی ها بخصوص مناسبات با کشور همسایه خود فرانسه را مهم ارزیابی می کردند و 61 درصد شهروندان این طور ابراز عقیده کردند. بعد از آن مناسبات با آمریکا برای آلمانی ها اهمیت دارد ( 35 درصد) و در ردیف بعدی روسیه ( 17 درصد) و بعد چین و اتریش به ترتیب با 12 و 7 درصد قرار می گیرد.
نتایج این بررسی نشان می دهد که آمریکایی ها انگلیس را به عنوان مهم ترین شریک خود ارزیابی می کنند و 37 درصد این گونه ابراز عقیده کرده اند و بعد از آن چین با 26 درصد، کانادا 25 درصد و رژیم صهیونیستی با 12 درصد و روسیه با 10 درصد قرار می گیرد.
همچنین با وجود انتقاد ترامپ به ائتلاف نظامی ناتو این ائتلاف نظامی همچنان برای شهروندان آمریکایی اهمیت دارد و 64 درصد شهروندان آمریکایی در این باره نظر مثبتی دارند. در آلمان 63 درصد این گونه ابراز عقیده کرده اند.
همچنین نتیجه این نظر سنجی نشان می دهد که آمادگی آلمانی ها برای افزایش هزینه های دفاعی خود بالا رفته است و در حالی که سال گذشته تنها 32 درصد شهروندان خواهان این مسئله بودند اما حالا 43 درصد شهروندان خواستار آن هستند. در مقابل تنها 39 درصد آمریکایی ها این مسئله را که آلمانی ها و اروپاییان باید بیشتر در این زمینه سرمایه گذاری کنند را ضروری می دانند در سال 2017 ، 45 درصد شهروندان آمریکایی بر این باور بودند.
همچنین ارزیابی آمریکایی ها و آلمانی ها درباره قدرت روزافزون چین مشابه است و تنها 39 درصد آلمانی ها و 38 درصد شهروندان آمریکایی جمهوری خلق چین را مثبت ارزیابی کردند.
شهروندان هر دو کشور آمریکا و آلمان در ارزیابی درباره تهدیدات بین المللی نظرات تقریبا مشابهی داشتند و در هر دو سوی آتلانتیک شهروندان با هم اتفاق نظر داشته و به عنوان بزرگترین خطرات جهانی، حملات سایبری، سازمان تروریستی داعش و دگرگونی آب و هوا را نامیدند. در مورد آخر یعنی حمایت از آب و هوا شهروندان آلمانی بیشتر ابراز نگرانی کردند. در آلمان 71 درصد شهروندان گرم شدن کره زمین را یک تهدید بزرگ ارزیابی کردند در حالی که در آمریکا تنها 59 درصد این عقیده را داشتند. مسئله دگرگونی و تحولات آب و هوا همواره توسط دوناد ترامپ زیر سوال قرار می گیرد. وی تنها چند ماه بعد از روی کار آمدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا خروج خود از توافق آب و هوای پاریس را اعلام کرد.