۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۰
کد خبر: ۴۵۲۹۱
وزیر خارجه ترکیه با اشاره به تاثیرگذاری تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر ترکیه تاکید کرد که واشنگتن باید ذهنیت خود درباره تحریم‌های ایران را تغییر دهد.

به گزارش پایداری ملی، «مولود چاوش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه  روز شنبه گفت که آمریکا باید ذهنیت خود درباره تحریم‌های ایران را تغییر دهد.

به گزارش آناتولی، وی که طی رویدادی در اتاق صنعت و بازرگانی بورصا صحبت می‌کرد با تاکید بر اهمیت روابط اقتصادی میان تهران و آنکارا گفت: ترکیه به دنبال آن است که آمریکا ذهنیت خود درباره تحریم‌های ایران را تغییر دهد.

وزیر خارجه ترکیه گفت: تحریم‌های ایران بر ما تاثیر می‌گذارد اما از طریق تلاش‌های مستمر، ما یکی از کشورهای معاف از تحریم‌ها شدیم. این معافیت‌ها در ماه می انجام شد اما در تلاش هستیم تا این دوره را تمدید کنیم.

وی اضافه کرد: ما به سختی در حال تلاش هستیم تا این تصمیم را تغییر دهیم. ما تنها نیستیم. اعضای اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای اروپایی نیز با ما موافق هستند.

چاوش‌اوغلو گفت: ترکیه قرارداد تجارت آزاد را با 20 کشور امضا کرده و این مذاکرات با 17 کشور دیگر نیز ادامه دارد.

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد. 

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

او شامگاه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریم‌ها که بخش‌های کشتی‌رانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند هم از روز ۱۴ آبان‌ماه از سر گرفته شده‌اند.

دولت ترامپ، در این بسته تحریم‌ها از تلاش‌های اولیه برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عقب‌نشینی کرده و برای ۸ کشور از جمله ترکیه معافیت از تحریم‌های نفتی صادر کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر