۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۲
کد خبر: ۴۵۰۱۰
پیچیدگی اداری و استقبال نکردن از فکر و ایده‌های جدید جوانان مبدع از جمله معضلاتی است که ناخواسته تیشه بر ریشه اقتصاد فرود می‌آورد و همین امر زمینه ناامیدی و فرار مغزها را فراهم می‌کند.

به گزارش پایداری ملی، با ایجاد 14 هزار و 60 نفر شغل جدید نرخ بیکاری از 11.2 درصد به 10.9 درصد در سال گذشته رسید. این سخنان را مصطفی کاویانی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی بیان کرده است.

بیکاری از معضلاتی است که گریبان بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوانان را گرفته است. در کشوری که جوانان بزرگترین سرمایه آن محسوب می‌شوند نباید اجازه داده شود فرصت عمر این سرمایه ارزشمند با بیکاری هدر رود بلکه لازم است از آنها برای عبور از تنگاها و مشکلات استفاده کرد.

نیروی انسانی در شکل‌گیری تکنولوژی‌ها و تولید فرآورده‌ها نقش اساسی ایفا می‌کند بنابراین با توجه به شرایط کنونی کشور اقدامات کارآفرینانه تحول را در مسیر اقتصاد، اجتماع و صنعت رقم می‌زند و جلوی فقر و نابسامانی فرهنگی و اجتماعی را می‌گیرد.

 

ضرورت آموزش کارآفرینی

کارآفرینی از مهارت‌هایی است که باید به افراد آموزش داده شود تا از کارجویی و کاریابی عبور کرده و خود مبدع کار باشند و بتوانند از جامعه سنتی عبور کنند و نقشی مهمی در توسعه اقتصادی و پایدار همه جوامع داشته باشند.

از کارآفرینی می‌توان به عنوان موتور توسعه اقتصادی نام برد که زمینه توسعه را فراهم می‌کند تا با تشخیص فرصت‌ها و ایجاد حرکت نیروی کار تحصیل کرده را به کار بگیرند و زمینه پیشگامی در مسیر اهداف را رقم بزنند.

 

مواجهه با مشکلات جدی در صورت برنامه‌ریزی نکردن در زمینه بیکاری

10.9 درصد نرخ بیکاری آمار کمی نیست. اغلب کسانی که از کار محروم هستند دارای نشاط و تخصص هستند که با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان از آنها در مسیر کارآفرینی، اشتغال و پویایی اقتصاد استفاده کرد.

اگر برای رفع مشکل بیکاری در کشور برنامه‌ریزی نشود در آینده مشکلات و تهدیدات جدی ایجاد می‌کند بنابراین با توجه به عقب‌ماندگی‌های اقتصادی هر کس باید از توان خود با توجه به شرایط استفاده کند و فکر و ایده خود را به کار گیرد تا در حوزه صنعت، صنایع بهداشتی، درمانی، دام، مشاغل خانگی شاهد تحولی چشمگیر باشیم. اگر اقدامات مناسب برای ریشه‌کنی مشکل بیکاری اندیشیده نشود مشکلات و آسیب‌ها در حوزه اعتیاد، فساد، طلاق، ناامیدی، دزدی و... افزایش پیدا می‌کند.

 

کارآفرینی مؤثر در ایجاد ثروت

پیچیدگی اداری و استقبال نکردن از فکر و ایده‌های جدید جوانان مبدع از جمله معضلاتی است که ناخواسته تیشه بر ریشه اقتصاد فرود می‌آورد به طوری که همین امر زمینه ناامیدی و فرار مغزها را فراهم می‌کند.

سرمایه‌گذاری از دیگر موارد اشتغالزا است ولی برخی اوقات شرایط به گونه‌ای است نه تنها حمایتی صورت نمی‌گیرد بلکه چوب نیز لای چرخ متقاضیان سرمایه‌گذاری گذاشته می‌شود.

آنچه واضح است کارآفرینی در ایجاد ثروت جدید تأثیرگذار است بنابراین باید کفش‌های آهنین در میدان اقتصاد مقاومتی به پا کرد و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب را نصب العین خود قرار داد البته لازم است کسانی که در این مسیر قادر به حمایت نیستند چوب لای چرخ آنها نگذارند و مسیر فعالیت را تنگ نکنند.

اگر جمعیت بیکار وارد چرخه اشتغال شوند موجی اقتصادی را ایجاد می‌کنند و رونق کسب و کارهای جدید را به همراه دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر