معاون وزیر دفاع: جزو ۱۱کشور برتر جهان هستیم که به توانایی ساخت زیردریایی دست یافتیم
به گزارش پایداری ملی، امیر دریادار «امیر رستگاری» با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۱۳۸۷ ساخت زیردریایی فاتح بنا به درخواست نیروی دریایی راهبردی ارتش در دستور کار وزارت دفاع و سازمان صنایع دریایی قرار گرفت، افزود: از همان ابتدا دفتر طراحی ویژه برای آن تشکیل شد که متخصصان این سازمان با توجه به تجربیات ساخت زیردریایی های کلاس سبک غدیر در آن جا سازماندهی شدند و عناصری از متخصصان نیروی دریایی راهبردی و عملیاتی به کمک ما آمدند و با استفاده از دیگر امکانات وزارت دفاع، کار طراحی آغاز شد.
معاون وزیر دفاع ادامه داد: در طول مدت طراحی حدود ۱۳۲ هزار سند طراحی برای این زیردریایی منتشر شد و بر اساس آن مرکز مهندسی ساخت، نقشه های طراحی را تولید کردند.
امیر دریادار رستگاری افزود: بیش از ۴۱۲ هزار قطعه در این زیردریایی به کار رفته است و ۳۰ هزار فعالیت اجرایی تعریف شد و در بازه حدود ۴ میلیون و ۲۰۲ هزار ساعت کار در مدت ۱۰ سال، این زیردریایی ساخته شد که به نوعی رکورد محسوب می شود زیرا میانگین جهانی بین ۱۲ تا ۱۵ سال است.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اضافه کرد: بیش از ۷۶ فناوری روز جهان در زیردریایی "فاتح" استفاده شد و بیش از ۵۰۰ شرکت دانش بنیان تحقیقاتی، پژوهشی و دانشگاهی با ما در ساخت این زیردریایی همکاری کردند.
وی ادامه داد: این زیردریایی قابلیت آفندی و پدافندی بسیار خوبی را در زیر و سطح دریا دارد.
امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه پیش از انقلاب از دانش و فناوری زیردریایی برخوردار نبودیم، افزود: ورود زیردریایی به مجموعه نیروی دریایی ارتش به دهه هفتاد برمی گردد و از آن زمان با نحوه کاربری آن ها آشنا شدیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه به زیردریایی نیاز داشتیم مجموعه وزارت دفاع به این عرصه ورود کرد و به تدریج از دهه هشتاد کار ساخت زیردریایی های سبک را آغاز کردیم.
دریادار خانزادی گفت: زیردریایی"فاتح" جهش در حوزه ساخت زیردریایی بود و زنجیره نیروی دفاعی زیر آب کشورمان را تکمیل کرد.
دریادار خانزادی گفت: بسیاری از توانمندی ها در این زیردریایی وجود دارد که در زیردریایی های قبلی نداشتیم.