به گزارش پایداری ملی به نقل از بنیاد مسکن استان زنجان، سجاد صنعتیمنفرد با بیان اینکه پدافند غیرعامل یکی از مؤلفههای جدی کالبد سکونتگاههای شهری و روستایی است، اظهار کرد: به همین دلیل باید کالبد سکونتگاههای شهری و روستایی را طوری طراحی و برنامهریزی کنیم تا همه مولفهها به ویژه مقاومسازی واحدهای مسکونی در آن دیده شود و اگر بحث مهندسی و کیفیت ساخت و ساز را جدی بگیریم با رعایت اصول فنی میتوانیم به بسیاری از مؤلفههای پیچیده پدافند غیرعامل پاسخ دهیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه، زلزله به عنوان یکی از حوادث طبیعی هر از چند گاهی خسارت و تلفاتی به بار میآورد و همین امر ضرورت اندیشیدن به مقاومت ساختمانها و ارائه راهکارهای لازم برای کاهش خطرات زمین زلزله را دو چندان میکند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان افزود: در این راستا بنیاد مسکن با توجه به تجربیات گذشته و اهمیت فاکتورهای متعددی همچون فراهم کردن اسکان موقت و دائم، سرعت احداث، افزایش مقاومت و کاهش هزینهها در بحث بلایای طبیعی، توجه به سیستمهای ساختمانی مقاوم در برابر زلزله را یکی از ضروریات صنعت ساختمان میداند، به طوری که با تشکیل گروه تخصصی عمران اقدام به طراحی و ساخت سازههای سریعالاحداث با هدف تامین نیاز داخلی کرده است.
صنعتیمنفرد با بیان اینکه فناوریهای نوین ساخت و ساز مسکن، سرعت و کیفیت را در ساخت بنا ارتقا میدهد، تصریح کرد: از دیگر موارد مورد توجه در طراحی این سازه امکان استفاده از آن برای مقاومسازی سازههای روستایی است، از همین رو قیمت تمامشده مناسب، سیستم باز معماری و امکان استفاده از انواع مصالح ساختمانی در آن از مزیتهای این طرح است.
وی عنوان کرد: برای اسکان دائم آسیبدیدگان و عملیات بازسازی نیازمند سیستم ساختمانی سریعی هستیم که به آسانی توسط نیروهای محلی با حداقل آموزش قابل اجرا باشد، در این راستا بنیاد مسکن استان اقدام به طراحی سازهای کرده است که قابلیت نصب تحویل در مدت زمان 72 ساعت را دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان، یادآور شد: تولید و ساختسازههای پیشساخته برای استفاده سکونتگاهی، طراحی و تولید شده که برخلاف ساختمانهای سنتی قابلیت جابهجایی از محلی به محل دیگر را دارد و هدف از پروژه طراحی و تولید سازههای پیشساخته با قابلیت نصب سریع و آسان، استفاده از نیروهای بومی برای نصب و تبدیل فرایند اسکان موقت به اسکان دائم در مخاطرات طبیعی (زلزله، سیل، طوفان) و همچنین کمک به محصولات فنی مهندسی است.
صنعتیمنفرد، ارائه سیستم ساختمانی مقاوم و سریع الاحداث برای مصارف مختلف داخلی و صادراتی را امری مهم دانست و گفت: به دلیل سرعت بالای احداث این سازه (اسکلت، فونداسیون و سقف در کمتر از سه ساعت) استفاده از آن برای اسکان موقت آسیبدیدگان مناطق آسیبدیده در مخاطرات طبیعی چون سیل و زلزله، بسیار کاربردی بوده و با توجه به این مهم که این اسکان قابلیت تبدیل به اسکان دائم را دارد صرفهجویی قابل ملاحظهای در هزینههای پس از بحرانها دارد همچنین تامین مصالح در فرایند بازسازی مناطق آسیبدیده ناشی از سیل و زلزله همواره از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و منجر به تحمیل هزینههای زیادی در فرایند بازسازی میشود به همین خاطر با این طرح مشکل مصالح غیر استاندارد و تضمین کیفیت ساختمانهای ساخته شده به طور کامل تامین میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان اظهار کرد: ساخت ساختمان به روش سنتی بیشترین هزینه و خسارت و همچنین طول عمر کمتری دارد، به این منظور سازههای فلزی سبک با داشتن مقاومت استحکام و سرعت ساخت بالا میتواند جایگزین مناسبی برای ساخت ساختمان به روش سنتی باشد. همچنین از دیگر موارد مورد توجه در طراحی این سازه امکان استفاده از آن برای مقاومسازی سازههای روستایی است به همین علت قیمت تمام شده مناسب و امکان استفاده از انواع مصالح ساختمانی در آن از مزیتهای این طرح است.
صفی منفرد گفت: به دلیل انعطافپذیری سیستم جدید سازه برای استفاده از همه سقفها طراحی شده تا بر اساس نیازهای اجرایی بتوان در وقت صرفهجویی کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان، با اشاره به بهرهگیری از توان فنی مهندسان بنیاد مسکن در طراحی و تولید سازه پیشساخته، خاطرنشان کرد: در این زمینه جلسات متعددی با حضور مقامات عالی رتبه کشور از جمله وزیر دفاع، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شده و در زمینه اقدامات و تحقیقات علمی انجام شده در مراکز علمی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در مورد شناسایی گسلهای استان و نیز اقدامات این نهاد در زمینه ساخت سازهای مقاوم و سریع برای اسکان دائم پس از بحرانها رایزنی و گفتوگو شد.