۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۷
کد خبر: ۴۰۵۱۲
معاون سازمان توسعه تجارت گفت: طی ۴ دهه گذشته ۵۰میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که به‌معنای رشد ۱۰هزاردرصدی در این عرصه بوده است.

به گزارش پایداری ملی، محمد رضا مودودی، معاون کل سازمان توسعه تجارت در مصاحبه با رادیو بیان داشت: اقتصاد ایران اگر صادرات را کنار خود نداشته باشد امکان رشد (چه در داخل و چه در سطح بین المللی) نخواهد داشت لذا به‌نظر من مهم‌ترین عنصری که می‌تواند تضمین کننده آینده اقتصادی کشور باشد ارتباطات جهانی است.

وی افزود: ارتباطات جهانی با مبادله کالا و نیز دانش فنی صورت می‌گیرد ضمن اینکه من فکر می‌کنم بزرگ‌ترین ویژگی یک کشور صادراتی این است که به‌لحاظ فنی ــ تکنولوژی و نیز علمی بتواند سطح خود را ارتقاء داده و درآمد ارزی بالایی را نیز کسب نماید که خود می‌تواند مبدأ سرمایه گذاری‌های بعدی باشد.

معاون کل سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: در عرصه صادرات غیرنفتی طیّ 4 دهه گذشته رقمی قریب 10هزار درصد رشد را تجربه کرده‌ایم و نیز از حدود 500 میلیون دلار در سال 1356 به مرز 50 میلیارد دلار دست یافته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: در این 4 دهه اگرچه مدام دچار بحران‌های متعدد سیاسی و بین المللی بوده و سایه تحریم‌ها بر سر اقتصاد کشور سنگینی می‌کرد اما آهنگ رشد صادرات ایران تضعیف نشد.

مودودی اذعان کرد: در شرایط بد اقتصادی سال 1397 و با وجود شوک‌های ارزی و با وجود رقم 23 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی می‌توان گفت 13 درصد نسبت به 6ماهه سال گذشته رشد داشته‌ایم.

معاون کل سازمان توسعه تجارت در پاسخ به این سؤال که "نقش صادرات بر ارتقای کیفیت چگونه اثبات می‌شود؟" گفت: اگر کیفیت عالی وجود نداشته باشد ما نمی‌توانیم صادرات داشته باشیم به‌عبارت دیگر حداقلش این است که صادرات پایدار نمی‌توانیم داشته باشیم ضمن اینکه کیفیت را نمی‌توان از محصول صادراتی حذف کرد.

وی در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه "به‌منظور بسترسازی صادراتی کدام مؤلفه باید وجود داشته باشد؟" اظهار داشت: در این عرصه زحمت‌های فراوانی کشیده شده است ضمن آنکه در عرصه تولیدات هم زمانی که خریداران حرفه‌ای داشته باشیم می‌توانیم گرایش خود را به‌سمت محصولات باکیفیت و نیز تکنولوژی بالا افزایش دهیم.

 مودودی در پایان سخنان خود تصریح کرد: اگر خواهان دستیابی به نرخ 21 و 7دهم درصدی رشد در قانون برنامه ششم هستیم لازم است سالانه رقم 65 میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شود اما نکته مهم این است که؛ در کدام پروژه صادراتی این سهم از سرمایه گذاری را صورت داده‌ایم؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر