۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰
کد خبر: ۳۹۶۵۲
آمریکا به دنبال آن است که با حربه "قرص سمی" شرکای تجاری خود را مجبور کند تا با تشدید فشار بر چین همکاری کنند.

به گزارش پایداری ملی، "ویلبور راس" وزیر تجارت آمریکا گفت ممکن است که واشنگتن با شرکای تجاری خود به دنبال اعمال فشار بیشتر بر چین برای باز کردن بازارهایش باشد.

وی افزود: قانون "قرص سمی" اخیرا سبب شد تا توافق با کانادا و مکزیک به سرانجام برسد و این موضوع می تواند دوباره تکرار شود.

راس که در یک مصاحبه این موضوع را مطرح می‌کرد، افزود: این قانون اقدامی دیگر برای برطرف کردن نقاط ضعف در توافق های تجاری است که در خدمت تجارت  چین، فقر مالکیت معنوی و یارانه های صنعتی است.

آمریکا هم اکنون در مراحل نخست مذاکرات با ژاپن و اتحادیه اروپا برای کاهش تعرفه ها و کاهش کسری تجاری بزرگ آمریکا در خودروسازی و دیگر کالاهاست.

اگر اتحادیه اروپا و ژاپن توافقی مشابه توافق آمریکا با مکزیک و کانادا امصا کنند این به معنای همراه شدن کامل با واشنگتن در تلاش برای افزایش فشار بر چین که دومین اقتصاد بزرگ دنیا است، می باشد.

راس در ادامه این مصاحبه گفت که انتظار ندارد چینی ها گفتگوهای تجاری را تا پیش از 6 نوامبر که انتخابات میاندوره ای کنگره برگزار می شود آغاز کنند.

مفاد قرارداد جدید میان آمریکا، کانادا و مکزیک که جایگزین موافقتنامه نفتا می شود به واشنگتن این امکان را می دهد تا بر تجارت آزاد این دو کشور با کشورهای دیگر نیز نظارت داشته باشد. بر اساس توافق جدید در صورتی که هر کدام از سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک وارد یک توافق تجاری با کشوری شوند که همراستا با قوانین بازار آزاد نیست این امکان برای دو کشور دیگر وجود دارد تا از توافق خارج شده و به صورت دوجانبه به توافق خود ادامه دهد.

این حربه به عنوان هسته اصلی جنگ تعرفه ترامپ علیه چین به شمار می آید.

راس در توجیه این قوانین گفت: این منطقی است. این نوعی قرص سمی به شمار می آید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر