وی افزود: تغییرات و سیالیت صرفا منحصر به مسائل امنیتی نیست و مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی روز به روز و در لحظه در حال تغییر و تحول است و مردم جهان مسائل را به لحظه دریافت و درک می کنند. شتاب تغییرات و بهره گیری از فناوریهای نوین، تمامی سازههای تحلیلی و پیش بینیهای آینده را بسیار مشکل می سازد.
سرلشکر صفوی با توصیه به خواندن تاریخ گذشته ایران به جوانان ادامه داد: ملتی که تاریخ را نخواند مجبور به تکرار تاریخ خواهد شد. بایستی کاستی ها، ضعفها و قوتهای خود را بشناسیم و برای عبور از شرایط کنونی و رسیدن به وضعیت مطلوب کشورمان راهبرد، برنامه و عزم و اراده داشته باشیم. برداشت ما این است که این انقلاب یک انقلاب الهی است که مورد توجه حضرت بقیه الله اعظم قراردارد و پایه های آن روی دوش مردم استوار است و این مردم هستند که انقلاب را بوجود آورده و آن را حفظ و حراست و پاسداری می کنند تا بدست صاحبش برسانند.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در بیان تفاوت ها و شباهت های جنگ در دوران دفاع مقدس و جنگ حال حاضر، خاطرنشان کرد: برنامه دشمن در گذشته تحمیل جنگ نظامی و در حال حاضر تحمیل جنگ اقتصادی و جنگ عملیات روانی است.
وی گفت: هدف اصلی دشمن در جنگ ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی ایران و حداقل هدف آن لغو قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر بود و همه شرایط نشان از آن داشت که عراقی ها پیروز می شوند و قدرت های بزرگ آن زمان یعنی آمریکاییها و شوروی با یکدیگر همکاری داشتند و علاوه بر آنها کشورهای منطقه و چندین کشور دیگر پشت سر صدام بودند و از سوی دیگر در داخل نیز منافقین و ضد انقلاب فعال بودند و در غرب کشور مشکلاتی داشتیم و مسائل امنیتیمان هنوز تمام نشده بود.
سرلشکر صفوی تصریح کرد: عراقی ها در شروع جنگ تحمیلی ۳۵ میلیارد دلار ذخیره ارزی داشتند و در طول جنگ ۸۵ تا ۹۰ میلیارد دلار یا کمک بلاعوض یا وام از کشورهای دیگر گرفتند و در طول جنگ حدود ۶۵ میلیارد دلار هزینه جنگ عراق علیه ایران شد.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به در آمدهای نفتی در زمان جنگ بیان داشت: در ابتدای جنگ در آمدهای نفتی رقمی حدود چهارده میلیار دلار بود که مطابق گزارش سازمان برنامه و بودجه وقت، در سال ۱۳۶۵ کل درآمد حاصل از فروش نفت به حدود ۷ میلیارد دلار رسیده بود و این در حالی است که، آمریکاییها، عربستان و فرانسه به عراق کمک می کردند تا پایانههای نفتی و جزیره خارک را بمباران کرده و بجای دومیلیون بشکه حدود هفتصد هزار بشکه در روز صادر کنیم. علاوه بر آن کشتیهای نفتکش ما را مورد اصابت قرار می دادند و قیمت نفت به دلیل افزایش صادرات نفت توسط عربستان رو به کاهش گذاشت و از بیست دلار به زیر ده دلار رسید.
مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به برتری تجهیزاتی عراق در طول جنگ عنوان کرد: در تمام طول جنگ عراق از نظر تجهیزات نظامی نسبت به ایران برتری داشت و از جمعیت ۱۶ میلیونی خود حدود یک میلیون و ششصد هزار نفرخود را واردجنگ کرده بود و کمبود نیروی انسانی کارگر خود را از دیگر کشورها نظیر مصر و سودان جبران می کرد.
سرلشکر صفوی با تبیین دلایل پیروزی ایران بر عراق تاکید کرد: چه شد که ما در جنگ پیروز و عراق شکست خورد؟ آیا عراق به هدف خود که ساقط کردن جمهوری اسلامی ایران بود رسید؟ آیا عراق توانست خوزستان را بگیرد و بر اروند مسلط شودو آیا عراق توانست یک خط از قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر را کم کند؟
وی ادامه داد: دبیر کل سازمان ملل بررسی کرد و صدام و رژیم عراق را رسما به عنوان آغازگر جنگ معرفی کرد. ما نه یک وجب از خاک و نه حتی یک قطره از آبهای اروند را ازدست ندادیم و آنرا پس گرفتیم و پس از فتح خرمشهر، طی عملیاتهایی با اجازه امام راحل (ره) وارد سرزمین عراق شدیم و آن را منهدم کردیم و اراده سیاسی خود را به آنان تحمیل کردیم و ابهت صدام را شکستیم.
راهبرد کلی آمریکا در قبال ایران تغییر نکرده /سیاست های کلی آمریکا تحت تاثیر صهیونیستها است
سرلشکر صفوی در ادامه با اشاره به جنگ اقتصادی و روانی آمریکاییها علیه ملت ایران، اظهار داشت: واقعیت آن است که در راهبرد، سیاستهای کلی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تغییر نکرده است؛ در دوران اوباما وی اظهار میداشت هدف ما تغییر در رفتار ایران است، اما در حال حاضر آقای ترامپ رسما عنوان داشته است هدف ما براندازی جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: سیاستهای کلی آمریکا و سیاست رئیس جمهور فعلی آن بشدت تحت تاثیر صهیونیستها و محافل صهیونیستی نظیر آیپک که قدرت اقتصادی و رسانهای و البته لابیگری دارد و در سیاست خارجی آمریکا موثر است، می باشد و در اصل آمریکا رژیم صهیونیستی را ایالت پنجاه و یکم خود می داند و تمامی رئیس جمهورهای آمریکا بایستی بقاء و امنیت این رژیم را تضمین کنند تا بر مسند امور تکیه بزنند.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با بیان اینکه پس از گذشت نزدیک به ۴۰ سال از عمر انقلاب، هم اکنون در محیط بین الملل وضعیت بهتری نسبت به زمان جنگ داریم، ادامه داد: آن زمان شوروی پشت سر صدام بود، اما هم اکنون روسیه در حال همکاری با ما در سوریه است و در آن زمان عراق کشوری در حال جنگ و دشمن ما محسوب می شد.
سرلشکر صفوی با بیان آنکه قدرت آمریکا افول کرده است، با توصیف شکننده بودن قدرت آمریکا گفت: هم اکنون قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی آمریکا افول کرده است و یکجانبه گرایی آمریکا در عرصه های مختلف با شکست مواجه خواهد شد و جهان به سمت چند جانبه گرایی و چند قطبی شدن قدرت در قرن ۲۱ حرکت خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: در چهل سال گذشته آمریکاییها نزدیک به ۲۷ تجاوز و دخالت نظامی در کشورهای مختلف جهان انجام دادهاند و در جنگ عراق و افغانستان بیش از هفت تریلیون دلار از دست داده و بیش از بیست هزار کشته و زخمی داشتهاند و پس از گذشت ۱۷ سال در افغانستان و ۱۵ سال در عراق دستاورد قابل توجهی نداشتهاند. علاوه بر آن در موضوع بدهیهای خارجی و رواج فقر در داخل، آمریکا در شرایط نامناسبی به سر می برد.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با تشریح شرایط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، گفت: از نظر اقتصادی در سال ۹۶ پنجاه میلیارد دلار درآمد نفتی و ۴۰ میلیارد دلار در آمد غیرنفتی داشتهایم و متحدان ما از نظر سیاسی بیشتر شده است.
سرلشکر صفوی با گریزی به شرایط سیاسی در جبهه انقلاب در زمان جنگ و الزامات عبور از شرایط فعلی ادامه داد: جنگ که آغاز شد امام راحل (ره) فرمودند مساله اصلی جنگ است و وحدت و عزم و اراده مثال زدنی در مسئولان و مردم در سطوح مختلف پدید آمد و همه عزم خود را بکار گرفتند تا جنگ را به پیروزی برسانیم.
آمریکا دشمن واقعی ملت ایران است
وی تاکید کرد: در جنگ اقتصادی و روانی نیز بایستی راهبرد دشمن را درک کنیم؛ دشمنان می خواهند تا از طریق جنگ اقتصادی و عملیات روانی نظام را ساقط و مردم را از نظام جدا کنند. همه بایستی اتفاق کنند و با عزم و وحدت نظر و رویه با این تهدید مقابله تا به پیروزی برسیم. بایستی درمقابل دشمنان وحدت در تصمیم گیری راهبردی داشته باشیم. برخی آمریکا را دشمن نمی دانند، ولی آمریکا واقعا دشمن ملت ایران است و نبایستی در تنظیم راهبرد اقتصادی تفاوت دیدگاه تاثیر گذار وجود داشته باشد.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با بیان اینکه لازمه عبور از شرایط سخت فعلی داشتن برنامه های اقتصادی کوتاه مدت، میان مدت و راهبردی برای حل مشکلات اقتصادی و عملیات روانی دشمن است، خاطرنشان کرد: ما در جنگ راهبرد داشتیم؛ وقتی شکستن حصر آبادان در پنجم مهرماه انجام شد ما ده عملیات را طرح ریزی کردیم. هم اکنون نیز بایستی بدانیم در چهار سال آینده چه می خواهیم بکنیم و برای سناریوهای مختلف دشمن طرح های مختلف داشته باشیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به لازمه وجود مدیران با ویژگی های خاص در زمان جنگ و لزوم مدیرانی با روحیه انقلابی در زمان فعلی، عنوان کرد: در صحنه جنگ ما نیاز به فرماندهانی متدین، شجاع با دانش نظامی داشتیم که با روحیه انقلابی و خطر پذیری علاوه بر مردم داری و مردم یاری این صحنه را فرماندهی کنند. در این صحنه جنگ اقتصادی نیز در لایه های مختلف دولت، مجلس و قوه قضائیه مدیران و مسئولینی نیاز داریم که علاوه بر دانایی و عقل در تصمیم گیری در عین کارآمدی با روحیه انقلابی صحنه مسئولیتی خود را مدیریت کنند. بایستی قوای سهگانه به نوعی وحدت رویه و همگرایی داشته باشند.
باید از انفعال و پدافند در جنگ اقتصادی خارج شویم
سرلشکر صفوی با بیان آنکه در زمان جنگ همیشه نقطه ضعف دشمن را پیدا کرده و نقطه قوت خود را به آن وارد می کردیم، تاکید کرد: ما در جنگ آفند کننده بودیم و زمان و صحنه نبرد را ما انتخاب می کردیم؛ در صحنه جنگ اقتصادی نیز ما باید از انفعال و پدافند تبدیل به نیروی تهاجمی شویم و از نظر ما نظامی ها بهترین دفاع هجوم است.
وی بااشاره به تعیین کننده بودن حضور مردم در عرصه های مختلف، افزود: واقعیت آن است که بدون مشارکت مردم در زمان جنگ پیروز میدان نبودیم. امام (ره) دو میلیون نفر نیروی داوطلب را به جبهه ها اعزام کرد، چون ظرفیت تهدید از ظرفیت نیروهای مسلح در آن زمان بیشتر بود. در جنگ اقتصادی نیز بدون حضور مردم پیروزی اتفاق نمیافتد و بایستی از ظرفیت های مردمی در این حوزه استفاده شود و نقش بخش خصوصی را نیز در این حوزه جدی تر بگیریم.
توسعه دیپلماسی اقتصادی و سیاسی در روابط با کشورهای شرق در مقابله با تحریمها موثر است
سرلشکر صفوی با اشاره به ضرورت استفاده از دیپلماسی اقتصادی و سیاسی و نگاه به شرق جهان، گفت: از نظر اینجانب که استاد جغرافیای سیاسی هستم در قرن ۲۱ ام قدرت به آرامی از غرب جهان به سمت شرق در حال تغییر است و مبنای این قدرت اقتصاد و فرهنگ و بیداری سیاسی است.
وی افزود: نبایستی تنها به کشورهای ۴+۱ نگاه کرد، ۱۵ کشور همسایه ما ظرفیتهای بسیار خوبی در دیپلماسی اقتصادی و سیاسی هستند، همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند که نگاه ما بجای غرب بایستی به شرق باشد، می بایست برای مقابله با تحریم ها و جلوگیری از تاثیر آن، دیپلماسی اقتصادی و سیاسی خود را در توسعه روابط با کشورهای بلوک شرق قرار دهیم.
سرلشکر صفوی در پایان تاکید کرد: در شرق جهان قدرت بزرگ در قرن ۲۱ روسیه، چین و هند خواهند بود و ما باید روابطمان را با آنها حفظ کرده و توسعه دهیم و عضو دائم سازمان همکاری شانگهای شویم.