۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۵
کد خبر: ۳۸۵۵۵
دکتر روحانی در جشنواره شهید رجایی:
روحانی خاطرنشان ساخت که آمریکایی‌ها از یک طرف ملت ایران را تحت فشار قرار می‌دهند و از طرف دیگر هر روز برای ما از طرق مختلف پیغام می‌فرستند که بیایید با هم مذاکره کنیم.

به گزارش پایداری ملی ، رئیس‌جمهور در چهاردهمین جشنواره شهید رجایی با اشاره به ناکامی در برخی از عملیات‌های دفاع مقدس گفت: تقریباً سال ۶۲ ما در جنگ مشکل داشتیم. سپس عملیات موفق خیبر را گذراندیم اما دو مرتبه دچار مشکل شدیم و در سال ۶۳ آنقدر فشار به رزمندگان ما آمد که وقتی عملیات بدر شد، همه امیدمان این بود که این پیروزی بتواند جبران کند.

وی‌ ادامه داد: در بدر هم موفقیت‌ ما ناقص بود، آنجا امام(ره) این‌گونه رزمندگان را دلداری داد و گفت که «نگویید شکست، بگویید عدم‌الفتح» و فتحی به دست نیاوردیم؛ این شکست ما نیست چون راه و مسیر ما درست است.

روحانی اضافه کرد: نمی‌شود اگر چند ماه سختی در راه ما قرار گرفت از اهدافمان عقب‌نشینی کنیم و امیدمان متزلزل شود. همین قصه‌هایی که ما داشتیم منتهی به یک عملیات بزرگ و موفق پیروز به نام والفجر ۸ و فتح فاو شد. زندگی فراز و نشیب دارد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در خود انقلاب، ما روزهای بسیار سخت و تاریکی داشتیم. سال ۴۱ یک موفقیت و پیروزی را در نهضت اسلامی به دست آوردیم. فروردین سال ۴۲ آن کشتار مدرسه فیضیه رخ داد. محرم پیروزی به دست آوردیم، ۱۲ محرم امام(ره) دستگیر شد. آن حوادث ۱۵ خرداد با آن کشتار بزرگ در کشور رخ داد. فروردین سال ۴۳ امام(ره) از زندان آزاد شد. یک شادمانی بزرگ در مسیر نهضت اسلامی پیش آمد و در آبان همان سال ۴۳ امام(ره)‌ دستگیر و به ترکیه تبعید شد. دو مرتبه مشکلات جدید در پیش روی ما قرار گرفت. این فراز و نشیب نهضت اسلامی تا سال ۵۶ و ۵۷ و تا پیروزی نهایی ادامه داشت.

وی با اشاره به فرار رسیدن سالروز واقعه 17 شهریور و برگزاری چهاردهمین جشنواره شهید رجایی در این روز، اظهار داشت: بهترین الگو برای ما، شهیدان رجایی و باهنر هستند که شما می‌دانید چه روزهای سختی را این دو شهید بزرگوار و مخصوصاً شهید رجایی پشت سر گذاشتند.

روحانی خاطرنشان کرد: مخصوصاً سال ۵۹ سال بسیار سختی بود، درست است شهید رجایی نخست‌وزیر شده بود اما از یک طرف مشکلات در درون دستگاه‌های اجرایی، از یک طرف مشکلات در داخل نیروهای مسلح، از یک طرف جنگ تحمیلی، از یک طرف گروهک‌هایی که به کشتار مردم در گوشه و کنار پرداخته بودند. خیلی روزهای سختی بود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: یک روزهایی پیش آمد که هر روز به مجلس می‌رفتیم یک عزیزی را از دست می‌دادیم و یا نماینده‌ای جلوی درب خانه‌اش و یا در مسیر راه شهید می‌شد و یا دیدیم که عده زیادی در حزب به شهادت رسیدند.

وی اضافه کرد:‌ در مجلس شورای اسلامی روی هر صندلی می‌نشستیم بعد از چند روز می‌دیدیم صندلی بغل‌دست ما یک قاب عکس و دسته گل جای آن عزیز آمد. مگر ملت ما ترسید؟ مگر ملت ما عقب‌نشینی کرد؟ ملت ایران با روحیه و مقاومت ایستاد و از آن عبور کرد. مگر این ملت ما، ملتی است که در برابر فشار یک گروه حاکم جدید در کاخ سفید که خودشان هم نمی‌دانند چه می‌گویند و چکار می‌کنند و مردمشان هم نمی‌دانند که این حاکمان چه می‌کنند، بترسد؟

رئیس جمهور ادامه داد: اینها با همه هم درمی‌افتند نه تنها با نظام جمهوری اسلامی ایران، شما بگویید با چه کسی درنیفتاده‌اند. با دوستان سنتی و قدیمی و افرادی که روابط اقتصادی با رقم‌های بالا با آنها دارند روبه‌رو شده‌اند و از یک طرف ملت ایران را تحت فشار قرار می‌دهند و از طرف دیگر هر روز برای ما از طرق مختلف پیغام می‌فرستند که بیایید با هم مذاکره کنیم.

روحانی اظهار داشت:‌ دو هفته نمی‌گذرد که یک پیغام جدید برای ما می‌آید. اینجا یا آنجا مذاکره کنیم، ما می‌خواهیم مسائل را حل کنیم (قسم حضرت عباس یا دم خروس). پیغامتان را ببینیم، نرمش در پیام را ببینیم یا عمل ددمنشانه شما را؟ اگر شما راست می‌گویید و دوستدار ملت ایران هستید، چرا می‌خواهید در زندگی مردم ایران فشار وارد کنید؟

رئیس‌جمهور اضافه کرد: شما فکر کرده‌اید اگر دو ماه، سه ماه، چهارماه یا یک سال بر مردم ما فشار آوردید مردم ما می‌آیند در خیابان دست‌هایشان را بالا می‌برند و می‌گویند ما تسلیم آمریکا شدیم؟ تسلیم کاخ سفید شدیم؟ این خطای شماست. این اشتباه شماست.

وی تأکید کرد: جنگ امروز، جنگ اقتصادی است. امروز جنگ، جنگ روانی است، جنگ تبلیغاتی است، دولت در صف مقدم این جنگ است.

روحانی ادامه داد: اولاً از همه می‌خواهم، همه احزاب، گروه‌ها، جناح‌ها، قوا و ارکان، امروز نه روز گله هست، نه روز رقابت است، نه خدای ناکرده روز انتقام است. امروز ما در میدان مبارزه هستیم.

وی با اشاره به سال های دفاع مقدس گفت: در آن مقطع هم حالا ممکن بود بین سپاه و ارتش یک جایی هم اختلاف سلیقه وجود داشت و یا حتی در بعضی عملیات‌ها بین ارتش و سپاه در ستاد که بحث می‌کردیم اختلاف‌نظر بود اما وقتی تصویب می‌کردیم و عملیات شروع می‌شد، ولو اینکه آن عملیات را سپاه انجام می‌داد ارتش نمی‌گفت چون من در قرارگاه مخالفت کردم پس کنار می‌روم. تمام توپخانه ارتش به پشتیبانی می‌آمد. تمام هوانیروز ارتش به پشتیبانی می‌آمد، تمام هواپیماهای نیروی هوایی و تمام سیستم پدافندی به پشتیبانی می‌آمدند. وقتی جنگ شروع شد دیگر از این بحث‌ها نداریم که قبلاً با هم اختلاف نظر و سلیقه داشتیم. اینها برای قبل از شروع جنگ است. جنگ که شروع شد همه در کنار هم هستیم.

رئیس قوه مجریه بیان داشت: یکی از دوستان بسیار خوبم نامه‌ای برایم نوشته، بعد از حضور من در مجلس شورای اسلامی و پاسخ به سوال نوشته که ای کاش شما این و آن را می‌گفتید. من سه جمله به وی پاسخ دادم و گفتم همه حرف‌های تو درست است، اینها برای شرایط صلح است، خودم بلد بودم، اگر شرایط شما، شرایط صلح بود، اگر دشمن به میدان نیامده بود و آمریکا شمشیر را از غلاف خارج نکرده بود، من جور دیگر صحبت می‌کردم. سخن دیگری می‌گفتم اما امروز روز جنگ با دشمن است.

وی در این باره خاطرنشان کرد: ممکن است با عده‌ای اختلاف سلیقه داشته باشیم و ممکن است یک روزی هم در انتخابات با هم رقابت کردیم. تمام شد، امروز باهم هستیم. امروز مجلس و دولت باهم است و قوه قضائیه در کنار دو قوه دیگر قرار دارد. ارکان دیگر نظام هم در کنار دولت هستند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه بیانات مقام معظم رهبری در روز پنج‌شنبه را یکبار دیگر مرور کنیم، تصریح کرد: خیلی جمله مهمی گفتند؛ گفتند در روز سخت کسی حق ندارد پشت دولت را خالی کند. مردانگی، مروت، اخلاق، اصول انقلاب، منافع ملی همه اقتضا می‌کند امروز در کنار هم باشیم و همدیگر را یاری کنیم و پشتوانه همدیگر باشیم.

روحانی با اشاره به اینکه دولت نمی‌تواند از یک طرف با آمریکا مقابله کند و از یک طرف حواسش به راست و چپ باشد، اضافه کرد: دولت چند طرف بجنگد؟ در سه جبهه که دولت نمی‌تواند بجنگد، امروز روبه‌روی دولت، آمریکا و رژیم صهیونیستی است. راست و چپ در این میدان جنگ به عنوان دو جناح میمنه و میسره دولت حامی باشند والا اگر من بخواهم به راست جواب دهم و به چپ جواب دهم در آن طرف، ما به جایی نمی‌رسیم.

وی ادامه داد: من می‌فهمم سال دیگر انتخابات است و به قول معروف ما این کاره‌ایم، ما سال‌ها در انتخابات بودیم. حداقل ۵ دوره در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کردم و چند دوره در انتخابات خبرگان شرکت کردم. می‌دانم شرایط انتخاب یعنی چه، اما الان همه چیز را باید کنار بگذاریم.

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: روز آزمایش بزرگ ملی ما است. جناحی فکر نکند که اگر آمد علیه دولت یک کلمه گفت محبوب می‌شود. خطا می‌کند، اشتباه می‌کند، می‌گوید چون دولت مشکل دارد پس من هم بیایم یک فشاری به دولت بیاورم و در میان مردم محبوب شوم. مبغوض خواهید شد. این را بدانید، مردم به شما پشت خواهند کرد. مردم به آدم غیور احترام می‌کنند، در زمان جنگ غیرت این را می‌گوید که همه جناح‌ها باید در میدان مبارزه علیه دشمن بیایند. امروز ما دشمنی غیر از آمریکا، رژیم صهیونیستی و اذنابشان نداریم. نه راست و نه چپ دشمن ما نیستند.

وی افزود: کسی می‌تواند بگوید در این نهضت اسلامی در سال ۴۴، سال بسیار سخت و پیچیده و برای برخی ناامیدکننده بود. به خصوص اینکه تعدادی از مردان مبارز در این سال اعدام شدند. زندگی ما فراز و نشیب دارد. امروز روز برگزاری چهاردهمین جشنواره شهید رجایی در روز ۱۷ شهریور است. بهترین الگو شهید رجایی و باهنر برای ما است. شما می‌دانید چه روزهای سختی را شهید رجایی و باهنر و مخصوصاً شهید رجایی پشت سر گذاشتند.

روحانی خاطرنشان کرد: مخصوصاً سال ۵۹ سال بسیار سختی بود، درست است شهید رجایی نخست‌وزیر شده بود اما از یک طرف مشکلات در درون دستگاه‌های اجرایی، از یک طرف مشکلات در داخل نیروهای مسلح، از یک طرف جنگ تحمیلی، از یک طرف گروهک‌هایی که به کشتار مردم در گوشه و کنار پرداخته بودند. خیلی روزهای سختی بود. روزهای بسیار مشکلی بود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: یک روزهایی پیش آمد که هر روز به مجلس می‌رفتیم یک عزیزی را از دست می‌دادیم و یا نماینده‌ای درب خانه شهید می‌شد و یا در مسیر راه شهید می‌شد و عده زیادی در حزب به شهادت رسیدند.

وی اضافه کرد:‌ در مجلس شورای اسلامی هر صندلی می‌نشستیم بعد از چند روز می‌دیدیم صندلی بغل‌دست ما یک قاب عکس و دسته گل جای آن عزیز آمد. مگر ملت ما ترسید؟ مگر ملت ما عقب‌نشینی کرد؟ اما ملت ایران با روحیه و مقاومت ایستاد و از آن عبور کرد، مگر این ملت ما، ملتی است که در برابر فشار یک گروه حاکم جدید در کاخ سفید که خودشان هم نمی‌دانند چه می‌گویند و چکار می‌کنند و مردمشان هم نمی‌دانند که این حاکمان چه می‌کنند و با همه هم درمی‌افتند نه تنها با نظام جمهوری اسلامی ایران، از آن طرف بگویید با چه کسی درنیفتاده‌اند. با دوستان سنتی و قدیمی و افرادی که روابط اقتصادی با رقم‌های بالا با آنها دارند روبه‌رو شده‌اند و از یک طرف ملت ایران را تحت فشار قرار می‌دهند و از طرف دیگر هر روز برای ما از طرق مختلف پیغام می‌فرستند که بیایید با هم مذاکره کنیم.

روحانی اظهار داشت:‌ دو هفته نمی‌گذرد که یک پیغام جدید برای ما می‌آید. اینجا یا آنجا مذاکره کنیم، ما می‌خواهیم مسائل را حل کنیم (قسم حضرت عباس یا دم خروس). پیغامتان را ببینیم، نرمش در پیام را ببینیم یا عمل دردمنشانه شما را ببینیم. اگر شما راست می‌گویید و دوستدار ملت ایران هستید، چرا می‌خواهید در زندگی مردم ایران فشار وارد کنید؟

رئیس‌جمهور اضافه کرد: شما فکر کرده‌اید اگر دو ماه، سه ماه، چهارماه یا یک سال بر مردم ما فشار آوردید مردم ما می‌آیند در خیابان دست‌هایشان را بالا می‌برند و می‌گویند ما تسلیم آمریکا شدیم؟ تسلیم کاخ سفید شدیم. این خطای شماست. این اشتباه شماست. از آن طرف دولت امروز در صف مقدم است.

وی تأکید کرد: امروز جنگ، جنگ اقتصادی است. امروز جنگ، جنگ روانی است، جنگ تبلیغاتی است، دولت در صف مقدم این جنگ است. اولاً از همه می‌خواهم، همه احزاب، گروه‌ها، جناح‌ها، قوا و ارکان، امروز نه روز گله هست، نه روز رقابت است، نه خدای ناکرده روز انتقام است. امروز ما در میدان مبارزه هستیم. حالا ممکن است بین سپاه و ارتش یک جایی هم اختلاف سلیقه باشد. فرض بگیرید؛ یا حتی در بعضی عملیات بین ارتش و سپاه در ستاد که بحث می‌کردیم اختلاف‌نظر بود اما وقتی تصویب می‌کردیم و عملیات شروع می‌شد، ولو اینکه آن عملیات را سپاه انجام می‌داد ارتش نمی‌گفت چون من در قرارگاه مخالفت کردم پس کنار می‌روم. تمام توپخانه ارتش به پشتیبانی می‌آمد. تمام هوانیروز ارتش به پشتیبانی می‌آمد، تمام هواپیماهای نیروی هوایی به پشتیبانی می‌آمد، تمام سیستم پدافندی به پشتیبانی می‌آمد، تمام هواپیماهای ترابری به پشتیبانی می‌آمد. وقتی جنگ شروع شد دیگر از این بحث‌ها نداریم که قبلاً با هم اختلاف نظر و سلیقه داشتیم. اینها برای قبل از شروع جنگ است. جنگ که شروع شد همه در کنار هم هستیم.

رئیس قوه مجریه بیان داشت: یکی از دوستان بسیار خوبم نامه‌ای برایم نوشته، بعد از حضور من در مجلس شورای اسلامی و پاسخ به سوال نوشته که ایکاش شما این و آن را می‌گفتید. من سه جمله به وی پاسخ دادم و گفتم همه حرف‌های تو درست است، اینها برای شرایط صلح است، خودم بلد بودم، اگر شرایط شما، شرایط صلح بود، اگر دشمن به میدان نیامده بود و آمریکا شمشیر را از غلاف خارج نکرده بود، من جور دیگر صحبت می‌کردم. سخن دیگری می‌گفتم اما امروز روز جنگ با دشمن است.

وی در این باره خاطرنشان کرد: ممکن است با عده‌ای اختلاف سلیقه داشته باشیم و ممکن است یک روزی هم در انتخابات با هم رقابت کردیم. تمام شد، امروز باهم هستیم. امروز مجلس و دولت باهم است و قوه قضائیه در کنار دو قوه دیگر است. ارکان دیگر نظام در کنار دولت هستند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه بیانات مقام معظم رهبری در روز پنج‌شنبه را یکبار دیگر مرور کنیم، تصریح کرد: خیلی جمله مهمی گفتند؛ گفتند در روز سخت کسی حق ندارد پشت دولت را خالی کند. مردانگی، مروت، اخلاق، اصول انقلاب، منافع ملی همه تقاضا می‌کند امروز در کنار هم باشیم و همدیگر را یاری کنیم و پشتوانه همدیگر باشیم.

روحانی با اشاره به اینکه دولت نمی‌تواند از یک طرف با آمریکا مقابله کند و از یک طرف حواسش به راست و چپ باشد، اضافه کرد: دولت چند طرف بجنگد؟ در سه جبهه که دولت نمی‌تواند بجنگد، امروز روبه‌روی دولت، آمریکا و رژیم صهیونیستی است. راست و چپ به عنوان دو جناح میمنه و میسره دولت حامی باشند در این میدان جنگ و الا اگر من بخواهم به راست جواب دهم و به چپ جواب دهم در آن طرف، ما به جایی نمی‌رسیم.

وی ادامه داد: من می‌فهمم سال دیگر انتخابات است و به قول معروف (این کاره‌ایم ما)، ما سال‌ها در انتخابات بودیم. حداقل ۵ دوره در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کردم و چند دوره در انتخابات خبرگان شرکت کردم. می‌دانم شرایط انتخاب یعنی چه، اما الان همه چیز را باید کنار بگذاریم.

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: روز آزمایش بزرگ ملی ما است. جناحی فکر نکند که اگر آمد علیه دولت یک کلمه گفت محبوب می‌شود. خطا می‌کند، اشتباه می‌کند، می‌گوید چون دولت مشکل دارد پس من هم بیایم یک فشاری به دولت بیاورم و در میان مردم محبوب شوم. مبغوض خواهید شد. این را بدانید، مردم به شما پشت خواهند کرد. مردم به آدم غیور احترام می‌کنند، در زمان جنگ غیرت این را می‌گوید که همه جناح‌ها باید در میدان مبارزه علیه دشمن بیایند. امروز ما دشمنی غیر از آمریکا، رژیم صهیونیستی و اذنابشان نداریم. نه راست و نه چپ دشمن ما است.

روحانی افزود: نباید با راست و چپ مقابله کنیم. همه باید با هم باشیم، بار سنگینی بر دوش شما دولتیان است. دولت که می‌گویم همین عدد و رقم که دو میلیون و خرده‌ای از کارمندان دولت را اعلام کردند. همه این حدود دو میلیون و دویست، سیصد هزار نفر، جمعیتی که امروز دارند خدمت می‌کنند.

وی ادامه داد: بار ما امروز سنگین‌تر است. من می‌فهمم کارمندان دولت امروز در فشار معیشتی و اقتصادی هستند چون حقوق شما ثابت است و حقوق‌تان متغیر نیست. برنامه‌ریزی حقوق، برنامه‌ریزی یکساله می‌شود و در داخل آن یکسال هرچه فشار اقتصادی بیشتر شود، حقوق‌بگیران ثابت تحت فشار بیشتری قرار می‌گیرند، معنایش این نیست که مسئولان رده بالای کشور به فکر کارمندها نباشند، نه، باید به فکر باشند و حمایت کنند. کمک کنند و راه‌حل پیدا کنند. تقریباً همه هفته گذشته ما تا شب پنج‌شنبه که با دوستان مذاکره می‌کردیم بخش بزرگی از بحث ما این بود که بسته‌های حمایتی را چگونه اجرا کنیم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ما می‌دانیم مردم در سختی هستند،‌ گفت: ما می‌دانیم زمان جنگ است، زمان جنگ یعنی موشک‌باران، بمباران، گلوله‌باران و آمدن زخمی، جنگ اقتصادی هم این چنین است. ما باید آستین‌ها را امروز بالا بزنیم و با تمام قدرت به خدمت کشور و مردم بسیج شویم. مردم ما باید احساس کنند حالا که فشار است، اگر در سال ۹۷ به اداره‌ای مراجعه می‌کنند کارشان از ۹۶ زودتر انجام می‌شود. احترامشان در ادارات دولتی بیشتر است. این کمک شما کارمندان به نظام، دولت و کشور است.

روحانی بیان داشت: تمام نامه‌هایی که در اداره سیر می‌کند، آقای انصاری باید مقرراتش را تهیه کند، همه‌اش باید تاریخ و مهر بخورد و مشخص شود به کدام بخش و چه ساعتی به آن بخش رفته و چه تاریخ و ساعتی از آن بخش خارج شده تا بشود قضاوت کرد و بر آن مبنا امتیازدهی کرد. شما باید بین استان‌ها رقابت بگذارید. خدمات برخی از آنها در ۳۱ استان تقریباً مشابه هم است. اگر در یک استان این خدمت سه روز انجام گرفت و در استان دیگری دو روز انجام گرفت، اعلام کنید، همان وسط سال اعلام کنید. استاندار، فرماندار، مدیرکل، رئیس بخش، وزیر مربوطه را مورد تشویق قرار دهید.

وی با تأکید بر اینکه ما باید زمان خدمت‌رسانی را کوتاه و دقیق کنیم، گفت: این مهری که دست من است و یا این امضایی که می‌خواهم پای نامه اضافه کنم، فکر نکنم این یک قدرت در اختیار من است و حالا سر آن مراجعه‌کننده منت بگذارم و در موقع امضا نگاهی به او گنم که یعنی من بودم که این کار را انجام دادم و اگر من نبودم کارت گیر می‌افتاد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: گاه این مهر را که می‌خواهد بزند آنچنان محکم می‌زند که مراجعه‌کننده بشنود، اینها که می‌گویم در زندگی دیده‌ام. سر مردم منت نگذارید، آنها آقای ما هستند، ولی‌نعمت ما هستند، ما خادم آنها هستیم. اشکال ندارد یک مراجعه‌کننده که آمد ضمن امضا و مهر یک نیم‌خیز برایش بلند شویم. جواب سلامش را گرم دهیم و با لبخند به او نگاه کنیم. بگذارید روحیه بگیرد و احساس کند ما خادم و خدمت‌گزار هستیم.

روحانی گفت: شما معیارهای امروز برای جشنواره شهید رجایی قرار دادید و یکی از چیزهایی که می‌شنیدیم دولت الکترونیک بود. کدام دستگاه بیشتر در دولت الکترونیک قدم برداشته است. این یکی از نکات بسیار مهم است. دولت الکترونیک شفافیت درست می‌کند. امروز در بازار ارز التهاب می‌بینید. بخشی از این التهاب برای فشار آمریکا است و خارجی است اما من به عنوان رئیس‌دولت در اینجا اعلام می‌کنم بخشی از التهابات داخلی است، یعنی صادرکننده‌ای که باید ارزش را امروز در اختیار سامانه نیما قرار دهد صبر می‌کند ۴۸ ساعت دیگر می‌دهد. دلیلش را اینجا نمی‌خواهم بگویم. این کار خیانت به کشور است.

وی افزود: من دیروز به یکی از مسئولان گفتم اگر کسی این کار را کرد قدم اول عزل و قدم دوم معرفی به دادگاه باشد. چرا این کار را می‌کنی؟ برای اینکه شرکتت امتیاز بگیرد و آخر سال بگویی سودت چقدر بوده است؟ برای اینکه سهم خودت در آن شرکت بیشتر شود؟ تو به خاطر سهم خودت داری به ملت ایران صدمه و ضربه می‌زنی. ما حدوداً ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم. این ۴۰ میلیارد در این ۶ ماهی که از سال گذشته باید ۲۰ میلیارد آن به بانک مرکزی و سامانه نیما می‌آمده است. الان نمی‌خواهم بگویم چقدر از آن آمده است. چه کسی مسئول است؟ این را هم می‌خواهیم به گردن آمریکا بیندازیم؟ این را هم می‌خواهیم به گردن رژیم صهیونیستی بیندازیم؟ بله! آنها خیلی جنایتکار هستند و جنایت می‌کنند و خیلی ضربه زده‌اند و می‌زنند، قبول است اما خودمان چه؟ ما چکار کرده‌ایم؟

روحانی گفت: من از سازمان اداری و استخدامی می‌خواهم یک معیار بزرگ از امروز برای تمام وزارتخانه‌ها و شرکت‌ها جهت زمان تحویل دادن ارز صادراتی قرار دهد. آنکه یک ساعت زودتر ارز صادراتی‌اش را عرضه می‌کند و از آن طرف تنبیه کنیم کسانی را که در این کار تأخیر می‌کنند.

رئیس‌جمهور در ادامه افزود: دولت الکترونیک ما اگر کامل بود، همه این مشکلات رفته بود و اصلاً نیاز نبود اینجا این را با ناراحتی بگویم. اگر دولت کامل الکترونیک بود معلوم بود این جنس از مبدأ تولید کی حرکت می‌کند، کی به بندر می‌رسد، به کجا صادر می‌شود، کی پولش دریافت، از کدام طریق پولش دریافت و چه روزی پولش را تحویل بانک مرکزی می‌دهد. نیازی به این بحث‌ها و عزل و نصب نبود و نیاز به این نبود که بگوییم به قوه قضائیه بدهید.

وی با تأکید بر اینکه مشکل ما دولت الکترونیک است و در آن عقب هستیم خطاب به آقای جهرمی وزیر ارتباطات تأکید کرد: آقای جهرمی و تمام وزارتخانه‌ها باید تمام تلاششان برای دولت الکترونیک باشد. اگر ما می‌گوییم شفافیت با دولت الکترونیک به دست می‌آید. اگر می‌گویم کار اداره را سرعت دهیم، با دولت الکترونیک متوجه آن می‌شویم. حتی لبخند و اخم کارگر را در دولت الکترونیک متوجه می‌شویم. این فضای الکترونیکی به ما خواهد گفت که لبخند کجا بوده و برایش معیار درست می‌کنیم. بیاییم این کار را تسریع ببخشیم.

رئیس قوه مجریه در مورد مصرف دارو در کشور گفت: چرا اینقدر دارو در کشور مصرف می‌شود؟ شما نرم مصرف دارو را در دنیا با ایران مقایسه کنید. ببینید ما چند برابر مصرف می‌کنیم. آنتی‌بیوتیک چقدر مصرف می‌کنیم و در دنیا چقدر مصرف می‌شود. بیماری که با یک مقدار استراحت و مصرف مایعات درمان می‌شود، به بیمار آنتی‌بیوتیک می‌دهیم. چه کسی این کار را می‌کند؟ نمی‌دانم. خوددرمانی خودمان به آنتی‌بیوتیک منجر می‌شود. مشورت با داروخانه به آنتی‌بیوتیک منجر می‌شود. پزشک ما صفحه نسخه را تا جایی که جا دارد پر می‌کند. من گفتم باید این A5ای که در اختیار پزشک است را نصف کنیم چون تا آخر می‌نویسد و می‌داند این قرص فایده‌ای هم ندارد.

روحانی افزود: من از ده‌ها پزشک پرسیده‌ام که چرا تا آخر صفحه می‌نویسید، می‌گوید اگر کم بنویسم مریض دیگر پیش من نمی‌آید و می‌گوید این دکتر به درد نمی‌خورد. دستش برکت و شفا ندارد. شما تابه‌حال دیده‌اید اگر پیش پزشکی بروید، بگوید شما دارو نمی‌خواهی و برای شما نسخه ننویسد در حالی که همه ما می‌دانیم در بعضی از مواقع نسخه نیاز نیست و یک رژیم غذایی و رژیم استراحتی کافی است تا مریض خوب شود. همه باید مراعات کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بحث من این است؛ اگر دولت الکترونیک کامل باشد معلوم می‌شود یک مریض در طول سال چقدر آنتی‌بیوتیک مصرف کرده و چند بار عکس و MRI گرفته است، چرا ما این کار را می‌کنیم؟ با دولت الکترونیک و شفافیت می‌توانیم حل کنیم. هر اداره‌ای که شما کار دارید از شما ۱۰ کپی می‌خواهد. از همه مدارک کپی می‌خواهند، هر کسی انگار باید یک چمدان کپی همراهش باشد، چرا این‌کار را می‌کنیم؟ این مشکل را حل نمی‌کنیم و دستورالعمل صادر نمی‌کنیم؟ چرا کسی که مدارک اضافی از مردم می‌خواهد با او برخورد نمی‌کنیم، چقدر مردم کپی بگیرند؟ در همه دنیا با یک کارت زندگی می‌کنند که کارت هویت و بانکی او است. ما صد تا کارت داریم و بازهم یک چمدان کپی باید همراهمان باشد تا کار اداری‌مان درست شود.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: باید زنان ما و جوانان‌مان پشت میز مدیریت بیایند. اگر نمی‌خواهیم از خانم‌ها استفاده کنیم، نعوذ‌بالله آنها را از دانشگاه محروم کنیم و بگوییم همان دیپلم کافی است. برای چه درس می‌خوانند و زحمت می‌کشند و نمرات خوب دارند. معنی‌اش این است که زن همانند مرد است، فتیله مردسالاری را در ذهنمان پایین بکشیم.

روحانی تأکید کرد: زن‌ها همانند مردها در فهم و درک، دانش، علم، مدیریت و در بعضی از امور بهتر از مردها هستند. در کنار خانم‌ها، جوانانمان را به میدان بیاوریم. این آماری که الان اعلام شد آمار خوبی بود که ما تا پایان این دولت باید کاری کنیم که سن مدیریت به طور متوسط ۸ سال کاهش پیدا کند و بر همین مبنا باید حرکت کنیم. اینکه ۳۰ درصد مدیریت کشور را در اختیار خانم‌ها قرار دهیم و الان نیز خیلی با این ۳۰ درصد فاصله نداریم و کمی تلاش کنیم به آن می‌رسیم، کار درستی است. ما باید عدالت را مراعات کنیم. در پیشگاه خداوند زن و مرد فرق نمی‌کند. در پیشگاه خداوند بالاشهری و پایین‌شهری فرق نمی‌کند، روستایی و شهری فرق نمی‌کند. علم، دانش، جهاد، فداکاری، تقوا و پاکدامنی معیار هستند.

رئیس قوه مجریه بیان داشت: این یادداشتی که اول سخنرانی در مورد اشتغال خانم‌ها دادند آمار خوبی بود. در این یادداشت می‌گوید تعداد مدیران پایه و میانی که طی سال گذشته انتصاب یافتند در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها ۱۷۴ زن بوده است که رقم خوبی است. در حال حاضر گفته‌اند ۲۸ معاون وزیر و هم‌تراز طی یک سال اخیر در ۱۵ دستگاه اجرایی این چنین بوده و ۱۷ مدیر عالی انتصاب شده‌اند. ۱۸۰ مدیر میانی و ۴۲۹ مدیر پایه جمعاً ۶۳۶ انتصاب داشته‌ایم.

وی ادامه داد: آنهایی که می‌گویند دولت دوازدهم قول داد گفت برای جوانان و زن‌ها قدم برمی‌دارد و این قدم کجاست (ببینند) نمی‌خواهم بگویم کاری که کردیم ایده‌آل و کافی است اما قدمی است که در این یک سال قابل قبول است. ما این روند را باید ادامه دهیم و جوان‌ها را در مدیریت‌های بالا بیاوریم.

رئیس جمهور خاطرنشان ساخت: ما خودمان در جوانی در انقلاب و در دفاع مقدس خستگی حس نمی‌کردیم. سن که بالا می‌رود کم‌کم تأثیر می‌گذارد. اینکه از اول دولت یازدهم به همه وزرا تأکید کردم حداقل دو نفر از جوانان و دو نفر از خانم‌ها را به عنوان مشاور و معاون بیاورید. البته بعضی از مدیریت‌ها تجربه می‌خواهد تا ان‌شاءالله به نتیجه برسیم.

روحانی افزود: من در مدت کوتاهی می‌خواهم معیارهای جدید برای سال آینده با توجه به شرایط‌مان انجام شود. دستگاهی که آب و برق و گاز کمتر مصرف می‌کند باید یک معیار برایمان شود. آن دستگاهی که با کارمند کمتر خدمات بیشتری انجام می‌دهد و  چابک‌سازی می‌کند باید معیار شود. معیارهای جدید را شما سریع‌تر قرار دهید تا برای انتخاب مدیران شایسته ان‌شاءالله در جشنواره شهید رجایی سال آینده در نظر گرفته شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر