به نظر میلر تشکیل «گروه اقدام ایران» در دولت دونالد ترامپ ، هیچ کارایی نخواهد داشت. سه دلیل اصلی برای این مساله میتوان مطرح کرد.
درخواستهای دولت ترامپ واضح و شفاف نیستند
پامپئو در سخنرانی ماه می خود درخواستهای اصلی آمریکا از ایران را مطرح کرد و از ۱۲ حوزه اصلی نام برد که بنا به ادعای وی واشنگتن انتظار دارد ایران رفتارش را در این ۱۲ حوزه تغییر دهد. از این ۱۲ عنوان، ۴ مورد مربوط میشد به درخواست دولت آمریکا برای تدوین یک توافق هستهای قدرتمندتر و ۸ مورد دیگر نیز مربوط میشود به حوزههای دیگری که آمریکا انتظار تغییر رفتار ایران را دارد...این ۱۲ درخواست نسبتا واضح است. اما این مسئله که آیا دولت ترامپ سعی دارد سیاستهای داخلی ایران را تغییر دهد، مشخص نیست... پامپئو در اظهارات اخیر خود تأکید خاصی بر تغییر رفتار رژیم ایران هم در داخل این کشور و هم در خارج از این کشور دارد.
دلیل دوم: آمریکا هزینه کافی برای ایجاد تغییر را تحمیل نکرده است
دولت ترامپ عمدتا در تلاش است تا تحریمهایی را علیه ایران مجددا وضع کند که پیش از توافق هستهای نیز بر این کشور تحمیل شده بود اما این بار این تحریمها قطعا قدرت کمتری در مقایسه با دوره قبل از توافق سال ۲۰۱۵ میلادی با ایران خواهند داشت چرا که در حال حاضر آمریکا بدون حمایت اروپا و دیگر کشورها این تحریمها را علیه ایران وضع کرده است.
به لحاظ تاریخی، ملتها معمولا در قبال تسلیم در برابر چنین خواستههای گستردهای مقاومت میکنند حتی در شرایطی که با مخالفان قدرتمندی چون آمریکا مواجه میشوند...علاوه بر این، تحقیقات در حوزه علوم سیاسی نشان داده است که تحریمهای اقتصادی بعید است که در تحمیل تغییرات سیاسی مهم در کشورهای مختلف اثرگذار باشند به ویژه در شرایطی که از حمایت های چندجانبه نیز برخوردار نباشند. بنابراین اگر مردم ایران به این نتیجه برسند که درخواست های آمریکا غیرمنطقی است، تحریمها اثر معکوس خواهند داشت و قدرت دولت این کشور را بیشتر خواهد کرد و یا باعث افزایش حمایت مردم ایران از دولت این کشور خواهد شد.
دلیل سوم: آمریکا مسیر مشخصی به ایران پیشنهاد نداده است
برای اینکه این استراتژی موثر واقع شود، باید مسیر مشخصی برای مذاکره و همچنین اعتماد در اختیار ایران قرار گیرد و به ایران این اطمینان داده شود که در نهایت پس از امتیازهایی که میدهد، تحریمها لغو خواهند شد. البته تحقق این مسئله نیز دشوار است چرا که رئیسجمهور آمریکا در ماه جولای گفت که مایل به گفتوگو با ایران بدون پیششرط است و درست در همان زمان وزیر خارجه آمریکا خلاف این مسئله را عنوان کرد و گفت واشنگتن در شرایطی حاضر به مذاکره با ایران است که تهران نیز نشان دهد به انجام تغییرات اساسی در نحوه رفتار خود با مردم این کشور و همچنین کاهش رفتارهای «بد» خود تمایل دارد و با یک توافق هستهای قدرتمندتر نیز موافقت میکند. بنابراین هنوز رویکرد اصلی دولت آمریکا مشخص نیست و نمیدانند که از ایران چه میخواهند.
یکی از دلایل این مسئله که دولت ترامپ چنین سیاستی را دنبال میکند که به نظر میرسد شانس بسیار پایینی برای موفقیت دارد، میتواند این باشد که احتمالا دولت آمریکا احساس اغراقشدهای از دستاورد تحریم ها در نهایت دارد.