به گزارش پایداری ملی سجاد کلانتری امروز در نشست هماندیشی بسیج و اقتصاد امن که در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، گفت: مسئله اقتصاد مقاومتی به عنوان راهبردی کلان از واژهسازیهای شخص مقام معظم رهبری است.
کلانتری افزود: امروز مراجع عظام ما به عنوان صاحبنظران در حوزه اقتصادی کشور مورد استفاده قرار نمیگیرند، در حالی که این افراد از اندیشه والای اقتصادی برخوردارند.
وی اظهار داشت: سالهای اخیر موضوع اقتصاد به عنوان موضوع اصلی توسط مقام معظم رهبری بیان شده و در هفتههای گذشته ایشان موضوع اقتصاد امن را بیان و بر آن تاکید داشتند.
این کارشناس اقتصادی بانک مرکزی گفت: اقتصادی که در آن عوامل اقتصادی تحت تاثیر شوکها و تکانههای خارجی بتواند واکنشهای مناسبی داشته باشد اقتصاد امن است.
کلانتری گفت:همچنین اقتصاد امن به اقتصادی گفته میشود که تابآوری لازم را در برابر تهدیدات داخلی و بیرونی داشته باشد.
وی در ادامه به شاخصهای اقتصاد امن اشاره کرد و گفت: ایجاد درآمد ثابت، تامین نیازهای ضروری به طور مداوم، تابآوری، تامین بودن در مواد اولیه جهت تولید از جمله شاخصههای اقتصادی امن است.
این کارشناس اقتصادی بانک مرکزی در ادامه به رابطه اقتصاد مقاومتی و اقتصاد امن اشاره کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی بر بستر یک اقتصاد امن پیریزی میشود و شرط لازم برای مقاومسازی اقتصاد، امنیت اقتصادی است.
کلانتری اظهار داشت:اقتصاد امن هدف متوسط و اقتصاد مقاوم هدف غایی است.
وی افزود: رابطه اقتصاد مقاومتی و اقتصاد امن رابطه طولی است و این دو مفهوم در طول هم هستند و در عرض هم نیستند.
این کارشناس اقتصادی بانک مرکزی بیان داشت: در شرایط پویا بسترسازی اقتصاد بر پایه امن و نیل به اقتصاد مقاومتی اهداف همزمان باید لحاظ شوند.
کلانتری بیان داشت: فقدان ثبات درآمد (وابستگی به فروش نفت)، وابستگی به دولت (بزرگ بودن دولت)، ناتوانی در تامین نیازهای ضروری از جمله تهدیدات امنیتی اقتصاد ایران است.
وی اظهار داشت: نسبت درآمد نفتی به مالیاتی سال 84 هفتاد و یک به 29 بوده است و در سال اخیر این عدد بر عکس شده است و نسبت آن 70 به 30 به نفع مالیات است.
این کارشناس اقتصادی بانک مرکزی اظهار داشت: دولت در ایران بیش از 2 برابر نرم جهانی بزرگتر است و بودجه جاری بسیار بالایی دارد و بزرگترین دغدغه دولت در شرایط فشار، تامین حقوق کارمندان است.