۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۹
کد خبر: ۳۸۰۲۸
وزیر اقتصاد در جلسه استیضاح:
وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در جلسه استیضاح خود، با بیان اینکه ما می دانیم سفره مردم با برخی آمارهای اقتصادی تناسبی ندارد، تاکید کرد: به اعتقاد من باید بتوانیم بین یک رخداد در یک حوزه اقتصادی و مسیر کلی اقتصاد کشور، تفکیک قایل شویم.

به گزارش پایداری ملی، مسعود کرباسیان با تشکر از نمایندگان استیضاح کننده بابت فراهم کردن  فرصتی برای تشریح عملکرد یک ساله دولت و وزارت اقتصاد، اظهار داشت: هر چند برخی سوالات بسیار کلی مطرح شده اند، و حتی برخی سوالات، در متن اولیه استیضاح وجود نداشته، به احترام نمایندگان محترم، سعی می‌کنم پاسخ تمامی سوالات را داده و عملکرد خود و همکارانم در وزارت امور اقتصادی و دارایی را تشریح کنم.  

وی سؤالات استیضاح‌کنندگان را دارای 17 محور و قابل طبقه بندی در پنج گروه عنوان کرد که بخشی از آن به   به کلیت اقتصاد باز می گردد.

کرباسیان گفت: در این سوالات پرسش هایی در مورد اداره‌ امور اقتصادی کشور، تدوین سیاست های اقتصادی و مالی کشور، تقویت توان تولید ملی و ثروت عمومی و ساماندهی اقتصاد کشور آمده است که این سوالات بسیار کلی است و فقط به ماموریت ها اشاره دارد بدون اینکه به مشکل خاصی اشاره کند و کلیت جهت گیری‌ها و ساختار اقتصاد کشور را مورد سوال قرار داده است.

وی با تاکید بر پاسخگو بودن خود با  وجودی که تنها یک سال است سکان وزارت را به دست گرفته است، اظهار داشت: قبل از اشاره به دستاوردها یک نکته مهم را مطرح کنم و آن اینکه دستاوردهای اقتصاد کلان زمان می‌خواهد تا خود را در معیشت مردم نشان دهد و اگر نبود حوادث غیرارادی و غیرمترقبه، اکنون می‌توانستیم نشانه‌های این دستاوردهای اقتصادی را در بهبود زندگی مردم حس کنیم.

وی تصریح کرد: واقعیت آن است که به عنوان وزیر اقتصاد و خادم مردم، به تک تک نمایندگان حق می‌دهم که نگران وضعیت موجود باشند. سوالاتی که مردم از شما می پرسند از من نیز به عنوان خادم خود می پرسند و من در جریان دغدغه های شما هستم و می دانم سفره مردم با برخی آمارهای اقتصادی تناسبی ندارد و به شما حق می دهم که پاسخ این سوالات را از من بخواهید.

کرباسیان یادآور شد: با نهایت صداقت و آگاهی از موقعیت کشور، مطالبات مردم را محترم می‌شمارم و نگرانی‌های نمایندگان را نیز درک میکنم. اما نکته اینجاست که باید بین نوسانات ارزی به عنوان یک رخداد با مسیر کلی اقتصاد کشور، تفاوت قائل شد و هیچ کدام را به دیگری تعمیم نداد.

وی تاکید کرد: من هم قبول دارم که از ابتدای فصل بهار وضعیت ما تحت تاثیر اثرات روانی تحریم و برخی سوءاستفاده‌های اقتصادی داخلی دچار نوسانات شد. اما این به معنی آنست که اقتصاد به یک باره ناکارآمد شده است؟

وزیر اقتصاد افزود: من واقعا متاسفم، به جای آنکه زمان و توان خود را روی بهبود معیشت مردم بگذارم، مجبورم بخشی از توانم را به خنثی کردن اقدامات اقتصادی دشمن تخصیص دهم گر چه، اکنون آماده ایم همزمان از یکسو با حمله های اقتصادی دست و پنجه نرم کنیم و از دیگر سو معیشت مردم را تامین و تقویت کنیم. 

وی گفت: از دید من، ریشه تلاطم کنونی اقتصاد کشور، ترکیبی از آسیب‌های ساختاری تاریخی کشور است که فراتر از یک قرن است گریبان کشور را گرفته از طرف دیگر یک شوک برون‌زا است.

وزیر اقتصاد افزود: اولی مساله ای تاریخی است و ریشه ای بسیار طولانی دارد و دومی برون زاست و تحت کنترل دولت یا یک وزارت نیست. بنابراین ریشه تلاطم موجود نه صرفاً ساختار اقتصادی داخل کشور بلکه متاثر از بدعهدی نظام سلطه نیز هست. یادآوری می کنم که اینجانب یکسال است که مسوولیت وزارت اقتصاد را بر عهده گرفته ام و انتظار نمی توان داشت که بتوان مسایل تاریخی را در یک سال اخیر حل و فصل کرد.

وی یادآور شد: دقت کنید که این تهدیدهای برون زا که برای ما پیش آمد برای دو کشور همسایه [روسیه و ترکیه] در شکلی محدودتر رخ داد در حالی که نه صادرات نفت شان تحریم شد و نه از دسترسی به سوئیفت محروم شدند، اما نوسانی که در اقتصاد و شاخص‌های اقتصادی این دو کشور صورت گرفت کمتر از ما نبود

وی تصریح کرد: ترکیه تحریم نشد، فقط تهدید به تحریم شد اما در ظرف مدت کوتاهی 30 درصد از ارزش پول ملی‌اش کاسته شد، گر چه بدیهی است که اگر منسجم‌تر، هماهنگ‌تر و همدل‌تر بودیم می‌توانستیم تلاطم کمتری را تجربه کنیم و آسیب کمتری به مردم وارد شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر