۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵
کد خبر: ۳۶۶۲۲
وزیر امور خارجه آمریکا
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد دوشنبه (اول مردادماه) یکی دیگر از سخنرانی‌های ضدایرانی خود را در کتابخانه ریاست جمهوری رونالد ریگان انجام داد.

به گزارش پایداری ملی ، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد سه‌شنبه (اول مردادماه) یکی دیگر از سخنرانی‌های ضدایرانی خود را در کتابخانه ریاست جمهوری رونالد ریگان انجام داد. 

این سخنرانی در حالی انجام شد که خبرگزاری «رویترز» یک روز قبل‌تر از فعال شدن طرحی در دولت آمریکا خبر داد که هدف آن انتشار هدفمند اطلاعات تحریف‌شده درباره جمهوری اسلامی با هدف ایجاد ناآرامی در ایران است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، این کارزار، قرار است با ارائه اطلاعاتی که «بعضا اغراق‌شده‌ هستند یا با آنچه پیشتر به صورت رسمی اعلام شده تناقض دارند»، از مسئولان جمهوری اسلامی تصویری تیره و سیاه ترسیم کند. 

 تام کاتن، سناتور ضدایرانی قبل از سخنرانی پامپئو خطاب به حاضران گفت: «وقتی پامپئو با شما باشد، هیچ وقت تنها نمی‌مانید.»

کاتن مدعی شد او و پامپئو کسانی بوده‌اند که در کنگره آمریکا «توافقات جانبی» ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را کشف کرده‌اند. کاتن گفت که کنگره از برنامه‌های پامپئو علیه ایران حمایت می‌کند. 

بعد از سخنان کاتن، وزیر خارجه آمریکا برای سخنرانی روی سن حاضر شد و تلاش کرد تصویری سیاه از وضعیت ایران ترسیم کند. 

پامپئو مدعی شد امروز بسیاری ازآمریکایی‌ها در داخل ایران بازداشت یا مفقود شده‌اند. او گفت دولت ترامپ سرسختانه تلاش می‌کند تا آمریکایی‌های بازداشت‌شده در ایران را به وطن برگرداند.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا با اشاره به تحریم مقام‌های ارشد ایران گفت: «ما از برخورد با حکومت ایران در بالاترین سطوح آن هراسی نداریم.»

وی گفت: «در زمینه سیاست خارجی، مأموریت حکومت برای صادر کردن ایدئولوژی انقلابی به تولید کارزار چنددهه‌ای خشونت و بی‌ثباتی در خارج از این کشور منجر شده است.» 

پامپئو مدعی شد: «شریکان ما در خاورمیانه از حملات سایبری ایران و رفتارهای تهدیدکننده این کشور در آب‌های  خلیج فارس به ستوه آمده‌اند...در واقع، متحدان اروپایی ما هم از تروریسم مورد حمایت حکومت ایران مصون نیستند.»

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد بیش از هزار نظامی آمریکا در اثر منفجر شدن بمب‌های کنار جاده‌ای ایرانی‌‌ها کشته شده‌اند.

پامپئو در بخش دیگری از سخنانش به اعدام «محمدرضا ثلاث» اشاره کرد اما بدون توضیح درباره اینکه او راننده اتوبوسی بود که در شب حادثه خیابان پاسداران در گلستان هفتم سه تن از مأموران نیروی انتظامی را زیر گرفت و به‌شهادت رسانده او را «یک مرد ساده، یک راننده اتوبوس و پدر دو فرزند» توصیف کرد. 

وی همچنین گفت: «گاهی اوقات اینطور به نظر می‌رسد که دنیا حساسیتش را نسبت به استبداد حکومت در داخل و کارزار خشونتش در خارج از دست داده است، اما ایرانی‌های مغرور درباره تخلفات حکومتشان ساکت نیستند و آمریکا در دوران رئیس‌جمهور ترامپ هم ساکت نخواهد بود.»

پامپئو در ادامه تصریح کرد: «در حال حاضر، ایالات متحده به یک کارزار مالی و دیپلماتیک برای قطع منابع مالی مورد استفاده حکومت ایران برای غنی کردن خودش و حمایت از نابودی و مرگ رو آورده است.»

 

وی گفت: «تعهد داریم بیشترین فشار را بر حکومت برای جلوگیری از تولید ثروت و انتقال آن اعمال کنیم و این کار را انجام خواهیم داد. هسته این کارزار را اعمال مجدد تحریم‌ها علیه بخش انرژی و بانکی ایران تشکیل می‌دهد. تمرکز ما همکاری با کشورهای واردکننده نفت خام ایران برای رساندن این واردات به کمترین مقدار و نزدیک صفر تا ۴ نوامبر (۱۳ آبان‌ماه) است.»

پامپئو اضافه کرد: «ما از همه کشورها -تمام کشورهایی که از رفتارهای مخرب جمهوری اسلامی به تنگ آمده‌اند- می‌خواهیم به کارزار فشار ما بپیوندند.»

وی گفت: «چهل سال است که مردم ایران از رهبرانشان شنیده‌اند که آمریکا شیطان بزرگ است. تصور نمی‌کنیم آنها دیگر علاقه‌ای به شنیدن اخبار جعلی داشته باشند.»

او سپس به تشریح برنامه دولت ترامپ برای راه‌اندازی جنگ نرم علیه ایران پرداخت و گفت دولت آمریکا در حال راه‌اندازی یک کانال ۲۴ ساعته فارسی‌زبان برای پخش برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی و فعالیت در فضای دیجیتال و رسانه‌های اجتماعی است.

پامپئو در ادامه اظهاراتش تقسیم‌بندی میانه‌رو-تندرو در ایران را رد کرد و گفت: «برخی نگران هستند مقابله با جمهوری اسلامی به میانه‌روها لطمه می‌زند، این به اصطلاح میانه‌روها در ایران، هنوز انقلابیون اسلامی با اهداف ضدآمریکایی و غرب‌ستیزانه هستند.» وی مدعی شد توافق هسته‌ای نتوانست مقام‌های ایران را میانه‌رو کند. 

پامپئو گفت دولت ترامپ از تمامی فرصت‌ها برای مطرح کردن «تخلفات حقوق بشری ایران» استفاده خواهد کرد.

وی در بخش دیگری از این سخنرانی گفت: «همان‌طور که ترامپ گفته ما مایل به گفت‌وگو با رژیم ایران هستیم، اما رهایی از فشارهای آمریکا تنها زمانی اتفاق خواهد افتاد که ما شاهد تغییرات ملموس، قابل اثبات و ادامه‌دار در سیاست‌های تهران باشیم.»

پامپئو در بخش پرسش و پاسخ، در پاسخ به سوالی درباره اینکه آشتی با ایران در چه شرایطی ممکن است گفت: «این همیشه ممکن است. رئیس‌جمهور [ترامپ] این را روشن کرده که این را [گفت‌وگو با ایران را] دوست دارد و از آن استقبال می‌کند.»

وی در ادامه گفت: من سه سفر به پیونگ‌یانگ کرده‌ام- رژیمی که رفتارش با مردمش طوری بوده که آزادی‌ها را از آنها سلب کرده است. رئیس‌جمهور گفته اگر ما بتوانیم این تغییر را به وجود بیاوریم و کاری کنیم که حکومت، تصمیم‌های راهبردی درباره ضمانت بهزیستی خودش و مردمش بگیرد، ما آماده گفت‌وگو هستیم.»

پامپئو تأکید کرد: «رئیس‌جمهور بیش از یک بار گفته که آماده است این اتفاق با مسئولان در ایران هم بیفتد، اما چنین رویدادی تا وقتی که شاهد تغییرات ملموس، مشهود و بازگشت‌ناپذیر  در حکومت ایران نباشیم رخ نخواهد داد. من امروز هنوز شاهد چنین تغییراتی نیستم، اما به امید زنده‌ام.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر