۱۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۱
کد خبر: ۳۶۰۷۱
کارشناس ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک، دعوت سوئیس و اتریش از رئیس جمهوری ایران را در اوج فشار‌های آمریکا، نشانه‌ای از ناکامی دولت ترامپ در قطع روابط تجاری و اقتصادی اروپا و جهان با تهران و شکست سیاست منزوی کردن ایران دانست.
«باربارا اسلاوین» در گفتگو با خبرنگاران: اینکه کشور‌های اروپایی در این زمان از رئیس جمهوری روحانی دعوت کرده اند، حائز اهمیت بسیار است. این پیام مهمی است که بقیه کشور‌های جهان به برجام اعتقاد داشته و تا زمانی که ایران آن را اجرا کند، به این توافق پایبند و از بازگشت تحریم‌های ایالات متحده ناراحت هستند.

این روزنامه نگار آمریکایی درباره واکنش‌های واشنگتن به دیدار اروپایی روحانی گفت: دولت ترامپ با تمام توان خود به دنبال این است که کشور‌های جهان واردات نفت از ایران را به صفر برسانند، اما می‌دانند که این کار شدنی نیست به ویژه کشور‌هایی همچون چین، هند و ترکیه دست به کاهش چشمگیر خرید نفت ایران نخواهند زد.
اسلاوین ادامه داد: برای همین هم فشار خود را بر روی اروپایی ها، ژاپن و کره جنوبی متمرکز کرده اند، ولی می‌دانند که هدفشان تحقق ناپذیر است و برای همین همچون همیشه، دولت ترامپ به سیاست تهدید کردن روی آورده است.
وی درباره بسته برجامی اتحادیه اروپا که قرار است برای حفظ منافع اقتصادی ایران ارئه شود گفت: از هنگام خارج شدن ترامپ از برجام، تاکنون حدود ۵۰ شرکت عمده اروپایی از بازار ایران خارج شده اند، اما شرکت‌های متوسط و کوچک در بازار ایران باقی مانده اند. حالا باید منتظر بسته برجامی اتحادیه اروپا بود و اینکه این بسته تا چه اندازه خواهد توانست پاسخگوی کف تجارت میان اروپا و ایران باشد.
پژوهشگر شورای آتلانتیک اضافه کرد: به نظر من اگر بتوانند به وارد کردن نفت و حدی از سرمایه گذاری ادامه دهند، به سود ایران خواهد بود که تا سپری شدن شرایط ناپایدار داخلی ترامپ صبر کند و در برجام بماند.
اسلاوین با اشاره به انتخابات نوامبر (آبان ماه) کنگره آمریکا تاکید کرد: ترامپ در داخل محبوب نیست و به دلیل سیاست‌های مهاجرتی و کار‌های دیگرش مردم از او عصبانی هستند. از طرف دیگر، سیاست ترامپ باعث افزایش قیمت نفت خام شده است و برخی گزارش‌ها قیمت ۸۵ دلار برای هر بشکه نفت را پیش بینی کرده اند؛ این خود به سود ایران خواهد بود.
وی درباره ارزیابی عملکرد اتحادیه اروپا برای پشتیبانی از برجام و تجارت با ایران گفت: درباره عملکرد کلیت اتحادیه اروپا و ۲۸ عضو آن به دشواری می‌توان پیش بینی کرد، اما کشور‌های کوچکتر اروپایی همچون سوئیس، اتریش، ایتالیا یا سوئد که البته بسیار مهمند، به دنبال ادامه تجارت با ایران هستند.
کارشناس سیاسی آمریکا افزود: رم به شرکت‌های ایتالیایی امتیاز صادرات به ایران داده است؛ این علاقه همچنین در شرکت‌های خودروسازی فرانسوی یا سرمایه گذاری بریتانیا در عرصه انرژی خورشیدی در ایران هم دیده می‌شود. در مجموع با برداشتن گام‌هایی در اینجا و آنجا، به نظر می‌رسد تا حدی حداقل‌های مورد نظر ایران در عرصه تجارت با اروپا برآورده شود.
اسلاوین اظهار کرد: با توجه به سیطره سیاسی و مالی آمریکا در جهان، چنین گام‌هایی از سوی اروپا، مقاومت شجاعانه‌ای در برابر دولت ترامپ است.
وی نقاط اختلاف رو به افزایش میان کاخ سفید و متحدان اروپایی را فرصتی برای ایران دانست و تصریح کرد: ترامپ وارد دور تازه‌ای از اختلاف با اعضای ناتو بر سر پرداخت هزینه‌های این پیمان نظامی شده است. از طرف دیگر وی با پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار خواهد داشت.
عضو اندیشکده شورای آتلانتیک با اشاره به اینکه علاقه ترامپ به روسیه در حالی که دشمنی متحدان اروپایی و ناتو را برانگیخته است، گفت: این مساله مشکلی دیگر در رابطه با اروپایی هاست. همه چیز اکنون برعکس شده است. با روسیه دوست است، اما کانادا و اروپا را تهدید می‌کند. در واقع ترامپ اکنون همه را تهدید می‌کند. این‌ها می‌تواند نشانه‌هایی برای ادامه شکیبایی ایران در چارچوب برجام باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر