مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری در اولین جلسه کارگروه سایبری شورای پدافند غیرعامل در سال ۹۷ با قدردانی از مشارکت ۳۸ دستگاه و ۲۸ فرمانداری استان در اجرای طرح ارتقای سطح امنیت اطلاعات و ایمنی مراکز داده طی سال ۹۶ از بهبود ۱۵ درصدی وضع موجود خبر داد و خواهان پیگیری این موضوع طی سال ۹۷ شد.
به گزارش واحد اخبار و اطلاعرسانی ادارهکل، سید ابوالفضل احمدی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری در این جلسه ضمن برشمردن اسناد بالادستی مرتبط با حوزه سایبری، به شان حاکمیتی شورای پدافند غیرعامل و کارگروههای تخصصی مرتبط اشاره نمود و این کارگروه را بالاترین رکن تصمیمگیری استان در حوزه پدافند سایبری معرفی کرد و خواستار کنترل و نظارت بر اجرای قوانین و دستورالعملها در دستگاههای ذیربط شد.
وی با قدردانی از مشارکت 38 دستگاه و 28 فرمانداری استان در اجرای طرح ارتقای سطح امنیت اطلاعات و ایمنی مراکز داده طی سال 96 از بهبود 15 درصدی وضع موجود خبر داد و خواهان پیگیری این موضوع طی سال 97 شد.
دکتر احمدی تهدیدات سایبری را یکی از حوزههای هشتگانه تهدیدات برشمرد و به دلیل ماهیت پیچیده تهدیدات نوین، به نقش و قابلیت ترکیبی تهدیدات سایبری با سایر حوزهها و خلق تهدیدات نو ترکیب نظیر بیوسایبری و اکوسایبری اشاره نمود و یکی از ماموریتهای اصلی این کارگروه را حفاظت از سرمایههای سایبری و تهیه طرح پاسخ به شرایط اضطرار در این حوزه دانست.
وی همچنین با اشاره به وقایع اخیر، یکی از اضلاع تقریباً ثابت و مستمر مثلث بحرانها را فضای سایبری معرفی نمود و گفت از این منظر نیز توجه و رسیدگی به مسایل و مباحث مرتبط، اهمیت صد چندان پیدا میکند. دبیر شورای پدافند غیرعامل استان با اشاره به رویکرد جدید نظام برنامهریزی و سطحبندی اهداف عملیاتی سال 97 به سه سطح عمومی، تخصصی و اختصاصی، خواستار تسریع در تدوین و ابلاغ اهداف تخصصی توسط کارگروههای شورای پدافند غیرعامل شد و گفت اهداف دوازدهگانه عمومی که تحقق آن برای تمام دستگاهها لازم الاجراست و به تصویب شورای پدافند غیرعامل رسیدهاست در اسفند 96 ابلاغ گردیده و اهداف اختصاصی نیز توسط کمیته پدافند غیرعامل بیش از 45 دستگاه تدوین شدهاست؛ لیکن هنوز بعضی کارگروهها اهداف تخصصی سال 97 خود را تصویب و ابلاغ نکردهاند که بایستی تا پایان تیرماه به انجام برسد.
سید ابوالفضل احمدی در بخش دیگر سخنان خود، پیشنهاداتی را برای سال 97 کارگروه سایبری از قبیل: طرحریزی سامانه رصد و پایش مستمر تهدیدات سایبری، آموزش و توانمندسازی تخصصی مدیران، کارشناسان و عموم مردم، برگزاری رزمایش پدافند سایبری، شناسایی و مصونسازی سامانههای سایبری دستگاههای استان، بازدید، بازرسی و نظارت نوبهای از زیرساختهای استان ارائه نمود.
وی همچنین از رتبه دوم این کارگروه از منظر تعداد جلسات و پیگیری اجرای مصوبات بر اساس ارزیابیهای انجام شده خبر داد.
گفتنی است در ابتدای این جلسه توسط مهندس خلیلی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات (دبیر کارگروه) گزارش مبسوطی از اقدامات انجام شده و کمیتههای ذیل کارگروه ارائه و در پایان جمعبندی توسط مهندس میرزایی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری و رئیس کارگروه انجام شد.