۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۲
کد خبر: ۳۵۶۰۸
یکی از نمایندگان کنگره آمریکا متممی را مطرح کرده که در صورت تأیید، صدور روادید برای ایرانی‌های متقاضی تحصیل در رشته‌های مرتبط با انرژی هسته‌ای و صنعت انرژی در آمریکا را ممنوع می‌کند.

به گزارش پایداری ملی، «جان کورنین» از سناتورهای ارشد جمهوری‌خواه متممی را برای لایحه بودجه دفاعی سال 2019 آمریکا ارائه کرده که هدف آن ممانعت از تحصیل اتباع ایران در رشته‌های مرتبط با انرژی هسته‌ای در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی آمریکایی است.

طرح سنای آمریکا برای ممنوعیت پذیرش دانشجویان ایرانی در رشته‌های مرتبط با انرژی هسته‌ای

بر اساس متن این متمم که نسخه اولیه آن به رویت رسیده، این متمم با افزودن بندی به قانون «کاهش تهدید ایران و حقوق بشر سوریه» مصوب سال 2012، دولت آمریکا را از صدور روادید برای گروه مشخصی از ایرانی‌ها منع می‌کند.

در صورت تصویب این متمم، وزیر خارجه آمریکا موظف خواهند شد از صدور روادید برای «هر فرد خارجی که شهروند ایران باشد... و به منظور شرکت در دوره‌ آموزشی یک موسسه آموزش عالی... برای آمادگی جهت اشتغال در الف) بخش انرژی ایران؛ یا ب) علوم هسته‌ای، مهندسی هسته‌ای یا رشته‌های مرتبط در ایران... به دنبال ورود به ایالات متحده باشد»، خودداری کرده و وزیر امنیت داخلی آمریکا هم از ورود این فرد به این کشور جلوگیری کند.

این متمم اتباع ایران که حتی روادید دانشگاهی غیرمهاجرتی، فنی و حرفه‌ای یا تبادل دانشجو یا مجوز کار در ایالات متحده را هم دارند از تحصیل در این رشته‌ها منع کرده است.

در این بخش از متمم، وزیر امنیت داخلی آمریکا موظف شده است «وضعیت مهاجرت قانونی» یا «مجوز کار» هر تبعه ایران را که «پس از دریافت پذیرش، برنامه یا رشته تحصیلی خود را به رشته‌ای تغییر دهد که این خارجی را برای اشتغال در بخش انرژی، دانش هسته‌ای، مهندسی هسته‌ای یا رشته‌های مرتبط در ایران، آماده کند»، باطل کند.

لایحه دفاعی سال 2019 آمریکا همچنان در کنگره در دست بررسی است و هنوز مشخص نیست که این متمم که هفته گذشته به سنا ارائه شده، به لایحه نهایی افزوده می‌شود یا نه.

دولت کنونی آمریکا پیش از این به بهانه مقابله با تروریسم و افزایش امنیت در این کشور، ورود اتباع چند کشور مسلمان از جمله ایران را ممنوع کرده است. در دولت پیشین آمریکا هم قانونی اجرایی شد که اروپایی‌هایی را که اخیرا به ایران سفر کرده باشند، از سفر بدون روادید به آمریکا منع می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر