۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۰
کد خبر: ۳۵۲۱۲
نشست بعدی شورای امنیت سازمان ملل درباره بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در حالی اوایل تیرماه برگزار می‌شود که به احتمال زیاد این نشست نیز مثل نشست قبلی به فضایی علیه آمریکا و خروج یک‌جانبه این کشور از برجام تبدیل شود و صدای واحدی در حمایت برجام و ایران شنیده شود.
به گزارش پایداری ملی،رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرده است، نشست این شورا در راستای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با برجام ۲۷ ژوئن (۶ تیر ماه) برگزار خواهد شد.

آخرین نشست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با برجام تشکیل می‌شود، ۲۹ آذر ۱۳۹۶ تشکیل شد.

تاکنون چهار نشست از زمان اجرایی شدن برجام در دی‌ماه ۱۳۹۴ از سوی شورای امنیت در راستای بررسی قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار شده است.

این نشست‌ها بر اساس برجام هر شش ماه یک‌بار برگزار می‌شود.

فضای حاکم بر نشست قبلی شورای امنیت سازمان ملل متاثر از تصمیم دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا بود که بر خلاف گزارش‌های فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایبندی ایران به برجام را اعلام نکرد و اکنون نشست بعدی سه هفته پس از آن برگزار می‌شود که ترامپ با وجود گزارش‌های متعدد آژانس مبنی بر پایبندی ایران به برجام و مخالفت صریح شش کشور دیگر عضو گروه ۱+۵ به طور یک‌جانبه از برنامه جامع اقدام مشترک خارج شده است.

با توجه به مخالفت‌های جهانی نسبت به خروج آمریکا از برجام به ویژه حمایت انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه از این توافق پیش‌بینی می‌شود اعضای این شورا در مخالفت و انتقاد به خروج آمریکا سخنرانی کنند.

در حال حاضر علاوه بر پنج کشور دائم عضو شورای امنیت (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه) کشور‌های مصر، سنگال، اتیوپی، ژاپن، قزاقستان، اروگوئه، بولیوی، سود، ایتالیا، هلند و اوکراین ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت را تشکیل می‌دهند.

به گزارش ایسنا، رهبری انقلاب اسلامی در سخنان دوم خرداد در جمع سران قوا و کارگزاران نظام ضمن اعلام این مطلب که "خروج آمریکا از برجام نقض قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است گفتند: اروپایی‌ها باید قطعنامه‌ای علیه آمریکا به شورای امنیت ببرند و به این حرکت آمریکا اعتراض کنند.

ایشان گفتند که اگر آن‌ها (اروپایی‌ها) به آمریکا اعتراض می‌کردند ممکن بود کار به اینجا (خروج آمریکا) نرسد، از این رو اروپایی‌ها باید این غفلت را جبران کنند.

سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان چندی پیش و پس از نشست کمیسیون مشترک برجام در وین در برنامه‌ای تلویزیونی درباره تحقق منویات رهبری در موضوع مذکور اعلام کرد: در مذاکرات مربوطه درباره این مساله صحبت شد مبنی بر اینکه اروپا باید اقدامی در شورای امنیت در این خصوص انجام دهد. البته آمریکا عضو شورای امنیت است و هر تصمیمی را می‌تواند وتو کند. اینکه اروپا به شورای امنیت مراجعه و اقدامی را انجام دهد موضوعی است که از نظر ما به قطع دنبال می‌شود و اروپا باید کاری را انجام دهد، اما درباره شکل این اقدام در حال بحث هستیم. این موضوع از شروط رهبری است و باید مورد توجه قرار گیرد.

نشست شورای امنیت در ۶ تیرماه فضاسازی موثر و جمعی در یکی از مهم‌ترین سطوح سیاسی و امنیتی بین‌المللی علیه اقدام آمریکا نسبت به خروج یک‌جانبه از برجام ایجاد خواهد کرد، اما با آنچه رهبری نظام از اروپایی‌ها یا احتمالا دیگر اعضای برجام برای اعتراض به رفتار آمریکا درخواست کردند متقاوت است.

طبیعی است اعتراض یک عضو دائم شورای امنیت و عضو برجام به عضوی دیگر با همان حق از جایگاه و وجاهت سیاسی و حقوقی متفاوتی برخوردار خواهد بود. هر چند همان‌طور که سید عباس عراقچی گفته است شکل و نحوه این اعتراض هم‌چنان محل بحث است.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر