به گزارش پایداری ملی، احمد انارکی محمدی در خصوص کاهش 80 هزار تنی محصول پسته در سطح کشور، اظهار داشت: دلیل این میزان کاهش برداشت محصول پسته تغییرات اقلیمی و افزایش دما در دهه ابتدایی فروردینماه سال جاری است که صورت گرفت، در ابتدای فروردینماه طی روز شاهد دمای 34 درجه سانتیگراد بودیم و از سوی دیگر شبها کاهش شدید دما را داشتیم، همین مسئله باعث گلریزی شدید درختان پسته شد.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیش زمینه کاهش میزان برداشت بهواسطه استفاده از سموم غیر استاندارد وارد شده از کشورهای مانند چین در سالهای تحریم ایجاد شده بود، گفت: اکثر پارازیتهای مفید پسته که برای مبارزه با آفات مفید بود در مبارزه مکانیکی از بین رفت و آفتها به دلیل استفاده از سموم غیراستاندارد سازش پذیر شدند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه درختان پسته به دلیل حمله آفات در سالهای گذشته دچار ضعف شده بودند، ادامه داد: با توجه به ضعف درختان پسته نوسانات شدید دمایی باعث شد تا 90 درصد محصول پسته رفسنجان، انار و شمال استان کرمان از بین برود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه 16 استان کشور که تولید پسته دارند در سال جاری به واسطه دلایل مطرح شده با کاهش تولید مواجه هستند، عنوان کرد: باغات آسیب دیده پسته دارای پوشش بیمه تکمیلی هستند اما از رئیس جمهور در خواست داریم تا از بیمه پایه به منظور جبران خسارات کشاورزان استفاده شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیمه پایه در مواقعی استفاده میشود که بحرانی صورت گرفته شده باشد، تصریح کرد: در آسیب به باغات پسته نیز بحران و اتفاق فاجعه آمیزی رخ داده است و ما نیز درخواست تشکیل ستاد بحران را دادهایم و پیگیر تشکیل آن هستیم.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: در صورتی که بیمه پایه در اختیار کشاورزان قرار بگیرد بخشی از نگرانیهای باغداران پسته از بین میرود.