پایگاه اطلاعرسانی اتحادیه اروپا گزارش کرد، این نشست فرصتی برای بررسی پیامدهای خروج واشنگتن از برجام و بحث درباره راههایی برای تضمین ادامه اجرای تمامی جنبههای توافق هستهای ایران است.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز قرار است در نشست وین حضور داشته باشد. «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان درباره این نشست گفته است که انتظار میرود نشست وین «دشوار» باشد، اما جزئیاتی ارائه نکرد.
ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.
کارشکنیهای آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهوری آمریکا شدت گرفت. او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هستهای با ایران محسوب میشود، بارها تهدید کرد کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داد.
ترامپ سرانجام روز سهشنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشتماه) آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.